Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief De Helderse Vallei
nazomer 2016

Nieuwe webshop online
Alle kinderen in regio Noord gaan weer naar school! Wilt u bij de start van het nieuwe schooljaar naar buiten? Vraag dan nu een veldwerkles aan of leen op een eenvoudige manier materialen via de nieuwe webshop van De Helderse Vallei! Ga naar www.deheldersevallei.nl en klik op ‘Onderwijs’.
Mooie zomer
Het wisselende weer gaf niet iedereen een even zomers gevoel, maar bij ons was de stemming prima! Ruim 14.000 bezoekers, nog meer dan vorig jaar, genoten van de prachtige Helderse landschappen, het ontbijt op de kinderboerderij en allerlei natuuractiviteiten. Natuurlijk stoppen onze activiteiten niet na de vakantie! Klik hier voor de agenda.
Publieksonderzoek
In de afgelopen periode hebben wij bezoekers gevraagd naar hun mening over De Helderse Vallei. U kunt ons nog steeds helpen door de vragenlijst in te vullen, klik hier, zodat wij een goed beeld krijgen. Een onderzoeksbureau gaat voor ons vanaf oktober de resultaten verwerken. 


Nieuws van de kinderboerderij
Blij en verdrietig nieuws ligt bij ons op de kinderboerderij altijd heel dicht bij elkaar… We hebben op 23 augustus helaas afscheid moeten nemen van ons Piétrain varken Chanel, vanwege gezondheidsredenen. Eén van onze eenden houdt overgebleven varken Coco gelukkig gezelschap. De herten zorgden enkele dagen eerder voor een grote verrassing door het leven te schenken aan een jong hertje! Niet eerder werd er zo laat in de zomer een hertje geboren.
MOOOISTE
Op zondag 11 september organiseert Landschap Noord-Holland in samenwerking met de Provincie Noord-Holland landschapsfestival ‘MOOOISTE’! Er is ontzettend veel te doen, wat dacht je bijvoorbeeld van een natuurcollege door TV-boswachter Arjan Postma, een lezing door filmmaker Ruben Smit of een workshop macrofotografie. Ook in het openluchttheater zijn diverse voorstellingen. Klik hier voor het volledige programma.  
Wandelen door Mariëndal
In de nazomer lekker naar buiten? Dat kan! Vanaf De Helderse Vallei is een paaltjes wandelroute aangelegd van 3 km door Mariëndal. De zwarte pijlen wijzen onder andere de weg langs de uitkijktoren, het speelstrandje en het natuurgebied waar Schotse Hooglanders grazen.
OVERMOOI
Op woensdag 14 september organiseert MOOI Noord-Holland het festival ‘OVERMOOI’ op het parkeerterrein bij De Helderse Vallei. Onderwerp is Nieuw Den-Helder: ooit een achterstandswijk, nu volop in beweging om de leefbaarheid voor de bewoners te vergroten. Welke rol speelt ‘mooi’ hierin? Ga mee op zoek! OVERMOOI is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Alkmaars Songwriters Collectief, een telekraan voor een ultiem uitzicht, eten en drinken, en meer. Klik hier voor het hele programma!
Agenda...
Er is ook in de nazomer en de vroege herfst van alles te beleven bij De Helderse Vallei! Wat dacht je bijvoorbeeld van Dierendag? We organiseren, samen met onze dierenpartners, een feestelijke dag op zondag 9 oktober. Klik hier voor alle activiteiten.

 

Graag tot ziens!

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
De Helderse Vallei
De Helderse Vallei


info@deheldersevallei.nl    www.deheldersevallei.nl

De Helderse Vallei 9-11
1783 DA  Den Helder
0223 612 555


Afmelden van deze lijst    Mijn instellingen aanpassen 

Copyright © 2016 De Helderse Vallei