Copy
Nyhedsbrev - Skole
Juni 2016

 

Nyhedsbrev - Skole

I nyhedsbrevet kan du læse om, hvordan man som klub kommer i gang med at samarbejde med de lokale skoler og får strikket et Find vej i Skolen-tilbud sammen. Samtidig runder nyhedsbrevet også de initiativer, der får tusindvis af skoleelever over hele landet til at prøve kræfter med orienteringssporten.

Af Karl Kr. Terkelsen, ansvarlig for Skoleområdet
Tiden løber
Det er nu snart 2 år siden vi fik den nye skolereform, hvor begrebet "Den åbne skole" blev indført. Her lægges op til at skolerne samarbejder med eksterne samarbejdspartnere, f.eks. orienteringsklubber. Med den nye skolereform blev også for første gang formuleret læringsmål, der betyder, at elever fra 7. klasse skal have viden om orienteringsløb, kort, kompas og digitale medier.
 
En invitation som forbundet har reageret på ved for godt et halvt år siden at ansætte Anders Bachhausen som konsulent på fuld tid til at arbejde for skoleområdet i en treårig periode. Anders skal udvikle materialer, formidle idéer, støtte klubinitiativer etc.
 
Rigtigt meget er sket og flere klubber har også taget imod opfordringen og fået sat skoleorientering på dagsordenen, men der skulle gerne være langt flere klubber, der får struktureret skolearbejde sat i gang – Anders og udvalget gør det ikke alene.
Klubforankring af skoleorientering
Hvis vi som klubber og forbund skal lykkes med en langsigtet indsats på skoleområdet, skal arbejdet forankres i klubberne. Det er her, at de potentielle nye medlemmer skal ende, så det er vigtigt at skolerne primært har et godt samarbejde med klubberne.
 
Forbundet står klar med råd, støtte og vejledning til de klubber, som gerne vil, men det kræver noget arbejde i klubberne - det kommer vi ikke udenom.
 
Fra Skoleområdets side opfordrer vi derfor kraftigt klubber til at lave udvalg eller arbejdsgrupper, der kan sørge for en struktureret og gennemtænkt indsats over for de lokale skoler. Meget arbejde sker i dag tilfældigt, og fordi der tilfældigvis er en god kontakt eller en ildsjæl. Hvis vi skal lykkes med at give ALLE børn på de lokale skoler en god orienteringsoplevelse, så kræver det en struktureret indsats.
Et udvalg eller en arbejdsgruppe gør det også nemmere for os fra forbundsside at kommunikere nyheder, vejledninger mv. ud til de rigtige folk i klubberne.
Skolernes Find vej Dag
DOF’s nye skoleevent, Skolernes Find vej Dag, fik en lidt blandet start d. 29. april.
Trods koldt og vådt vejr havde eleverne i Aabenraa, Aalborg, Birkerød og Næstved en rigtig god dag, og de respektive arrangørklubber leverede nogle flotte og velplanlagte skolearrangementer.
 
Men det er ingen hemmelighed at ambitionerne for deltagerantallet var højere end de ca. 550 elever, der fik en fed oplevelse på dagen. Desværre måtte der aflyses arrangementer i Aarhus, Faaborg og Hillerød grundet manglende tilmeldinger.
 
Vi har nu afprøvet konceptet og fået nogle erfaringer. Så er det tid til at se efter, hvordan konceptet kan forbedres til næste år.
 
Læs om Skolernes Find vej Dag 2016 her
Naturløb sat i gang
De efterhånden traditionsrige og populære Naturløb er startet. Det var Roskilde OK, der igen lagde for i strålende maj-sol. Naturløbene arrangerer vi i samarbejde med Aktiv Året Rundt-kampagnen, der er en rigtig værdifuld samarbejdspartner. I 2016 arrangeres der Naturløb i Roskilde, Frederiksberg, Hillerød, Birkerød, Dragør, Horsens, Varde, Aarhus, Rønne, Herning og Haderslev.
 
Læs om Naturløbskonceptet her
Læs om de allerede afholdte Naturløb i Hillerød, på Frederiksberg og i Roskilde
Find vej i Skolen
De første skoler er i fuld gang med etableringen af deres nye idrætsanlæg: Find vej i Skolen. Find vej i Skolen er en skolevenlig udgave af Find vej i Danmark, hvor skolerne køber kort, faste poster, ruteforslag, undervisningsmateriale og inspiration til tværfaglig undervisning.
 
Lærerne glæder sig meget til at tage deres nye orienteringsbaner i brug efter sommerferien. Det forventes at orienteringsaktiviteten øges med mere end 100% på de involverede skoler. Vi håber på, at endnu flere klubber vil tilbyde skolerne disse pakkeløsninger. Lige nu er ca. 25 skoler involverede og det er målet, at vi når ud til 50 skoler i år.
 
Har du lyst til at tilbyde skoler Find vej i Skolen, kan du læse klubvejledningen her
Har du spørgsmål til Find vej i Skolen, så tøv ikke med at tage kontakt til forbundets skolekonsulent Anders Bachhausen på ab@do-f.dk

Fotos: OK Roskilde, Finn Hove og Anders Bachhausen
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2016 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Orienterings-Forbund · Idrættens Hus · Brøndby Stadion 20 · Brøndby DK-2605 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp