Copy
Nyhedsbrev - Rekruttering
April 2016

 

Nyhedsbrev - Rekruttering

Nyhedsbrevet her stiller skarpt på indsatsen før, under og efter Find vej Dagen d. 30. april. Hvad skal der eksempelvis til for at få deltagerne til at komme igen - og på sigt melde sig ind i klubberne? Derudover præsenterer den nye områdeansvarlige for Rekruttering sig selv. Go' læselyst!
Nu skal spurten sættes ind!
v/ Christian Friis, ansvarlig for Find vej Dagen 2016
Der er nu mindre end en måned til årets udgave af Find vej Dagen, der løber af stablen lørdag d. 30. april. Med hele 48 arrangementer over hele landet - og der støder muligvis enkelte til - kan vi allerede nu sige tak for støtten fra klubber over hele Danmark til den store, årlige rekrutteringssatsning - Find vej Dagen.

Dog er det de næste 3 uger der er vigtige, for at vi kan ende med at kalde dagen en succes. Orienteringsløb er i sig selv en spændende sport - det har mange igennem årene fundet ud af. Men kommer man som ny - og måske kommende medlem, så er det det sociale fællesskab i klubben, i klubhuset, på klubturene, der skal få dem til at komme nysgerrige tilbage.

Derfor er det en rigtig god idé, at I laver selve Find vej Dagen til en almindelig klubtræningsdag, så deltagerne også møder andre end den håndfuld medlemmer, der "står for" arrangementet.

Det er vigtigt, at I er mange fra klubben i klubdragter til stede på dagen, og ikke alene taler om orienteringsløb og dets detaljer, men også om livet i klubhuset, og de jævnlige eller ugentlige sammenkomster, livet på stævnepladserne og på klubturene.
Lav træning i området således at deltagerne kan se, at der er “liv i klubben”. Hav gerne forfriskninger parat, for at dem der har været ude og træne, kan blive ved startstedet et stykke tid efter træningen.

Herunder følger en stribe gode råd, der forhåbentlig hjælper jer arrangører til en succesfuld dag d. 30. april.
FØR Find vej Dagen:
DOF’s kontor: Vi er igang med de nationale medier og sætter reklamer i de store aviser (Jyllandsposten, S-tog mv.). Lige nu trækker vi lod om forskellige præmier på Facebook, og dér hjælper det, hvis klubsiderne deler de opslag, så de når ud til et større publikum.
 
Klubberne: Brug materialerne, som vi har sendt ud: Plakater kan hænges op ved daginstitutioner, i butikker, på biblioteker, på rådhuset og på kommunens idrætsanlæg. Få alle postkortene ud at cirkulere. Inviter de lokale medier, bloggere, løbere, kendisser osv. Send tekst og billeder til pressen (eksempel er sendt til jer).
 
Facebook: Brug jeres Facebookside, lav en event. Vi har lige nu 14 sider, der har en Find vej Dagen-event - men vi skal gerne op på mange flere. Hvis I har Familie-orientering før Find vej Dagen, så læg eksempelvis billeder op samme dag, gør os opmærksom på det, og vi deler gerne. Sæt også billederne op inde på jeres Facebook-event. Lav en @lokalavis (navn på lokalavis der) - så de kan se, at der sker noget.
 
Medlemmerne: Skal støtte op om eventen på Facebook ved at gå ind og “tilmelde” sig, så det kommer rundt på Facebook, og meget gerne også invitere deres venner med til Find vej Dagen.
HKH Kronprins Frederik med familie deltog på Find vej Dagen i 2014. Foto: Stine Bidstrup
PÅ Find vej Dagen:
DOF’s kontor:
Vi er til stede ved forskellige arrangementer på Find vej Dagen.

Klubben:
Står for Find vej Dagen-arrangementet, og sørger for de gode rammer for deltagerne. Sætter baner op der giver succesoplevelser, eventuelt en sprint-bane for de helt små. Uddeler diplomer og medaljer til børnene og indsamler deltager-skemaer med e-mails på. Sørg for at få kontaktoplysninger (navn, adresse, alder, e-mail og telefonnummer) på dem, der deltager, og spørg om I efterfølgende må kontakte dem på e-mail eller eventuelt på telefon. Sørg for at alle deltagere får en DOF-brochure og specielt jeres egen reklamefolder med kontaktoplysninger med hjem.

Facebook:
Tag billeder, tag billeder og tag flere billeder, også gerne portrætter af glade deltagere (spørg dem om I må bruge dem), sæt dem op på jeres Facebook-side og på eventsiden, lav en @lokalavis (navn på jeres lokalavis) - så de kan se at der sker noget. "Tag" også gerne @findveji.

Medlemmerne:
På selve dagen vil det - som nævnt - give mest effekt at have en fælles klubtræning samme dag. Orienteringsklubberne i Danmark er de klubber med det bedste sociale sammenhold - det er derfor, der vil komme nye medlemmer, når de ser hvor sjovt og hyggeligt man har det i klubben. Tag nogle billeder og "tag" @findveji. Støt op om klubben på Find Vej Dagen.
Facebook spiller en stor rolle i arbejdet med Find vej Dagen.
Besøg Find vej i Danmarks side her:
EFTER Find Vej Dagen:
DOF’s kontor: Vi indsamler tal på deltagere og evaluerer. Der vil blive sendt billeder og tekst ud til aviser og til klubberne, som de kan bruge i lokalt øjemed.
 
Klubben: Evaluer dagen internt. Send e-mail til deltagerne omkring Familieorientering og andre træninger, som de kan vælge imellem. Send e-mail til pressen omkring hvordan det gik, inkluder et lokalt billede. Sørg for at klubben i en tid fremover fremsender oplysninger pr. e-mail om kommende klubaftener, træningstilbud, klubsammenkomster og meget andet.
I en periode fremover skal I løbende have e-mailkontakt til de potentielle nye medlemmer, der deltog på Find vej Dagen, og fodre dem med tilbud om orienteringsløb.
 
Facebook: Læg meget gerne billeder op fra dagen, både på event- og klubside.
 
Medlemmerne: Vær klar til at deltage i nogle af Familiearrangementerne, og byd nye medlemmer velkommen i klubben. Støt op om klubbens initiativer.
Ved repræsentantskabsmødet i begyndelsen af marts blev Tom P. Neesgaard valgt til områdeansvarlig for Rekruttering. Foto: Gert Nielsen
Ny områdeansvarlig for Rekruttering
Ved årets repræsentantskabsmøde i Dansk Orienterings-Forbund, der afholdtes i Idrættens hus i Brøndby lørdag d. 5. marts 2016, skulle der vælges og/eller genvælges repræsentanter for de respektive områder under hovedbestyrelsen i Dansk Orienterings-Forbund.

Blandt de områder er ”REKRUTTERING”.

Dette område dækker:
  1. Find vej Dagen
  2. Find vej i Danmark
  3. Familie- og MotionsOrientering
  4. Find vej-Kalenderen
  5. Rekruttering af nye medlemmer til klubberne under Dansk Orienterings-Forbund
Ved årets valg til ”REKRUTTERING” blev undertegnede Tom P. Neesgaard, FSK ORIENTERING valgt som områdeansvarlig for dette.

Hvem er så Tom P. Neesgaard ? (P. står for Peter)
Jeg har siden 6. april 1974 løbet orientering i KFIU /KFIU Orientering, som da pr. 1. januar 2010 fusionerede med FKBU O. afdeling til FSK Orientering. (FSK står for Firmaidræt StorKøbenhavn)
Mit første orienteringsløb var i Geel Skov – Ravneholm arrangeret af klubben, som et internt arrangement.
I midt 1990’erne blev jeg spurgt, om jeg ville indgå i det dengang eksisterende Teknisk Udvalg i DOF. Dette indvilgede jeg i.
Siden da har jeg haft mange roller både i regi af DOF og i regi af Østkredsen.
Dette har da resulteret i adskillige gang at være både overdommer/dommer, stævnekontrol, at være teknisk udvalg i østkredsen, næstformand i Østkredsen, stævneleder ved adskillige terminslisteløb for egen klub KFIU Orientering og meget andet.

I bededagene i begyndelsen af maj måned 2007 var jeg stævneleder ved NOC (Nordic Orienteering Championship), som dengang blev afviklet på Bornholm i samarbejde med de dengang 2 bornholmske klubber, samt en hel del medlemmer fra klubber på Sjælland.

I de seneste år har jeg i en periode været medlem af både Lands Børne- og UngeUdvalget og allerede siden efteråret 2009 været medlem af Østkredsens Børne- og UngeUdvalg.
Jeg har sagt ja til nu at varetage rollen som områdeansvarlig for ”REKRUTTERING”, fordi det med bestemthed kan være spændende, om ikke vi i Dansk Orienterings-Forbund om meget ønskeligt kan blive endnu flere aktive medlemmer i klubberne i Danmark.

Dette kan jeg og DOFs kontor ikke være alene om, og vil hermed appellere til samtlige klubber i Danmark om at gøre en indsats både før, under og efter Find vej Dagen for at få endnu flere til at blive medlemmer i klubberne i Danmark.

Hilsen Tom P. Neesgaard
Områdeansvarlig for REKRUTTERING
– VI SKAL VÆRE FLERE MEDLEMMER I DE DANSKE ORIENTERINGSKLUBBER.
Følg DOF på Facebook
DOF's hjemmeside
DOF på Instagram
Copyright © 2016 Dansk Orienterings-Forbund.

Afmeld dig nyhedsbrevet ved at fjerne evt. flueben i O-service.

Nyhedsbrevet er udsendt ved hjælp af:
Email Marketing Powered by MailChimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Orienterings-Forbund · Idrættens Hus · Brøndby Stadion 20 · Brøndby DK-2605 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp