Copy
» Bekijk deze e-mail in je browser

Lab Vlieland Nieuwsbrief Januari 2017

Lab Vlieland krijgt verder vorm in 2015
In de eerste nieuwsbrief van het jaar bespreken we:
  • European Production & Innovation Conference (EPIC)
  • Sociaal duurzaam aspect op menukaart
  • Terugblikken met het jaarverslag
  • Verslag Vlieland Duurzaam

Lab Vlieland op EPIC

Over energie, afvalvrije festivals, sociale duurzaamheid en Innofest

European Production & Innovation Conference, oftwel EPIC. Net als de voorgaande jaren is Lab Vlieland weer present in Groningen. Vanaf vandaag vindt het innovatie onderdeel van Eurosonic Noorderslag plaats en leveren we onze bijdrage op het gebied van energie, afval en sociale duurzaamheid.Govert neemt namens het Lab deel aan het panel Energie van Green Events Nederland en Tijl zit namens Lab Vlieland in het panel over de Green Deal: Waste Free Festivals. Daarnaast presenteren we samen met Cement het sociaal duurzame aspect op onze menukaart.

Zo lang is het nog niet geleden dat Innofest werd gelanceerd: een jaar om precies te zijn. Tijdens Eurosonic Noorderslag in 2016 werd de proeftuin gepresenteerd en inmiddels heeft Innofest al 25 experimenten gedraaid op 7 festivals. Op Eurosonic heeft Innofest pitches, panels, cases en ook is er ruimte voor het experiment. Tientalle vernieuwende start-ups testen hun ideeën in het levende laboratorium.

Bekijk hier het volledige programma van EPIC

Cement zorgt voor sociaal duurzaam aspect in de menukaart


Bijzonder nieuws! Lab Vlieland gaat een samenwerking aan met Cement. Cement is een organisatie die jongeren met LVB, autistische of lichamelijke beperkingen of een afstand tot de arbeidsmarkt inzet bij het bouwen, breken en bedienen van festivals. De eerste pilot is een feit. Die is in september gedraaid op Into The Great Wide Open. Bekijk hier de video.

Lab Vlieland ontwikkelde de Menukaart met duurzame oplossingen voor festivals. Door deze samenwerking voegen we sociale duurzaamheid toe. Lab Vlieland wil de maatschappelijke rol die een festival kan spelen vergroten door te kiezen voor deze producten en diensten in plaats van de standaard materialen. Cement richt zich op het distribueren van de producten van de Menukaart; Voor het Lab een prachtige kans om te werken aan de sociale duurzaamheid. Voor Cement een mooie toevoeging aan het verhuurprogramma en het generen van voldoende activiteiten.
 
Praktisch: Cement start met de Lab Vlieland Prikkabel en Roggen naast hun eigen tentluifel en materiaal. Daarnaast zijn de producten van Cement te vinden op de menukaart.


 

Lab Vlieland Jaarverslag 2016

Vorig jaar nam Lab Vlieland de volgende stap in het realiseren van missie en doelstelling: Het aanspoelen van ideeën, projecten en best practices aan vaste wal. Dit jaar zijn we aan de slag gegaan met die projecten & ideeën en hebben we die missie en doelstelling uitgebreid:
 
Lab Vlieland draait om duurzame en circulaire transitie. Die transitie jagen we aan door ideeën, projecten en best practices aan te drijven. Lab Vlieland staat achter al deze ideeën, soms als verteller, soms als verbinden maar altijd als versneller. Dat is goed voor Nederland én de rest van de wereld.

Het is inmiddels 2017, tijd om terug te blikken en erover te schrijven. Hier lees je ons inhoudelijke jaarverslag ’16.

Verslag Vlieland Duurzaam

In december kwamen een aantal partijen samen op Vlieland en werd er gepraat over de ambitie van Vlieland om in 2020 energie onafhankelijk te zijn. Op 18 januari staat de volgende bijeenkomst gepland waarna een reeks publieke avonden wordt georganiseerd. Lab Vlieland begeleid het proces op Vlieland om tot een breed gedragen duurzame energiedoelstelling te komen. Hier lees je het verslag van de sessie terug.

 

Agenda


12 t/m 14 januari 2017
EPIC
Eurosonic Noorderslag, Groningen

12 januari 2017
Innofest presents: Fintech & Festivals. Over Verzekeringen, Blockchain & Bankieren 2.0
12.00 – 13.00
EPIC, Groningen

12 januari 2017

Wat doet Lab Vlieland?
13.00 – 13.30
EPIC, Groningen

12 januari 2017

Innofest presents: Het festival als innovatieversneller: de missies voor 2017
16.30 – 17.30
EPIC, Groningen

14 januari 2017

Update Green Deal ‘Waste Free Festivals’
13.30 - 14.30
EPIC, Groningen 
Share
Tweet
Forward
+1

2017 Lab VlielandLabvlieland.nl
info@labvlieland.nl

Uitschrijven voor deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mail Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Lab Vlieland · Havenweg 66 · Vlieland, 8899BC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp