Copy
View this email in your browser
Bastionberichten oktober 2022
Data oktober 2022
 
     5 t/m 14 oktober Kinderboekenweek: Gi-ga-groen
   14 oktober Meester- & juffendag plus afsluiting kinderboekenweek
   18 oktober 10-minutengesprekken
   20 oktober 10-minutengesprekken
   24 t/m 28 oktober Herfstvakantie
     2 november Daltonvisitatie
     4 november Luizencontrole
 
Welkom
Duuk en Meks Waenink starten na de herfstvakantie bij ons op school. Duuk in groep 3 en Meks in groep 1. We wensen beide jongens heel veel plezier bij ons op school!
Suze Lammers wordt in oktober 4 jaar en gaat starten in groep 1.Ook Suze wensen we heel veel plezier in groep 1!

                                                              

Kinderboekenweek
Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met het thema ‘Gi-ga Groen’. In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken op het strand, een hut bouwen of een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. 
Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! 
 
Woensdag 5 oktober openen we het thema. Deze ochtend starten we met een toneelstukje op het werkplein van de leerkrachten voor alle kinderen van 't Bastion. 
 
Tijdens de Kinderboekenweek besteden we uiteraard veel aandacht aan plezier in het lezen van mooie, spannende, leuke en grappige boeken. Het promoten van deze boeken wordt in de groepen op verschillende manieren vormgegeven.  
Zo organiseren we het volgende; 
  • Alle leerkrachten lezen een andere groep voor
  • Groepen 1,2 en 3 doen een boekpromotie door hun favoriete boek in te pakken en mee te nemen naar school
  • Een voorleeswedstrijd in groep 4 t/m 8
Donderdag 13 oktober sluiten we met alle kinderen van de school de Kinderboekenweek af. Dit willen we doen in de vorm van een herfstbingo buiten en prentenboek voorlezen in groepjes. Vrijdag 14 oktober dansen en zingen we een lied buiten op het plein met alle kinderen. 

                                                               
 
Meester/juffendag
Vrijdag 14 oktober vieren we alle verjaardagen van de leerkrachten tegelijkertijd en hebben het meester/juffendag genoemd. Het is niet nodig om cadeaus te kopen. Als kinderen het leuk vinden om iets te geven aan de juf/meester, mogen ze uiteraard wel iets maken. Iedere groep maakt er een gezellige dag van in de eigen groep en dat is al een cadeautje op zich!
  
Extra ondersteuning 
Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar NPO-gelden (de extra gelden die het onderwijs ontvangt n.a.v. de coronacrisis) die we kunnen inzetten. Dit schooljaar hebben we er samen met het bestuur voor gekozen om bijna iedere dag extra handen te hebben. Dit kan zijn voor ondersteuning van groepjes kinderen binnen en buiten de klassen. Maar we kunnen deze collega’s ook inzetten ter vervanging bij ziekte. Zoals bekend is er sprake van personeelstekort en op deze manier zijn we minder afhankelijk van externe invallers.
Ook hebben we ervoor gekozen om groep 7/8 drie dagen per week te splitsen, zodat iedere groep zijn eigen heel specifieke onderwijs kan krijgen.
Heel fijn dat we op deze manier het extra geld in kunnen zetten.
 
Informatieavond
Wat fijn dat zoveel ouders/verzorgers de informatieavond bezocht hebben! De betrokkenheid bij school is groot en dat is een absolute meerwaarde voor ons onderwijs. We doen het tenslotte samen en dat was deze avond duidelijk merkbaar.
 
Onderhoud tuin 
Vorig jaar is er in de Bastionberichten een oproepje gedaan naar een vrijwillige tuinman. Helaas hebben we tot op heden nog niemand gevonden. Dus we doen het oproepje nog een keer: we zijn op zoek naar iemand die plezier heeft aan het onderhouden van een tuin, een vader/ moeder/ opa/ oma/ buurman/ buurvrouw: iemand die op een zelf in te plannen moment deze tuin wil onderhouden. Tegenover deze werkzaamheden staat ook een kleine financiële vergoeding. Is er interesse gewekt? Kom gerust even bij mij vragen voor meer informatie (a.kempink@bastionbredevoort.nl , via Parro, of loop even binnen).  
                                                                               
Daltonvisitatie
Tijdens de informatieavond heb ik er al iets over verteld dat wij woensdag 2 november worden bezocht door een visitatieteam van Daltonvereniging Nederland. Zij kijken met ons mee hoe wij ons onderwijs volgens de Daltonprincipes vormgeven.
Normaal gesproken is dit iedere vijf jaar. Door corona is het inmiddels 7 jaar geleden dat wij een visitatie gehad hebben.
De visiteurs hebben het Daltonboek (zie website: Dalton - Borging) inmiddels ontvangen. Hier staat beschreven wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dat doen. Zeker de moeite waard om eens door te lezen! Of kijk bijvoorbeeld eens een filmpje over het pedagogisch klimaat: https://www.youtube.com/watch?v=1bgpWe1ggOA  

Op woensdag 2 november zullen gesprekken plaatsvinden met de directeur, de Dalton coördinatoren, het bestuur, met enkele ouders en met kinderen. Ook bezoeken ze de groepen. Zo krijgen ze een compleet beeld van ons Daltononderwijs. Heel waardevol en inspirerend om van hen te horen hoe zij onze school, ons pedagogisch klimaat en ons Daltononderwijs ervaren. Voor ons een mooie kans om te kunnen laten zien wat we in huis hebben en hoe trots we daarop zijn.
 
Even voorstellen
Hallo allemaal!
Mijn naam is Ilse Jonkhans. Ik ben 18 jaar oud en kom uit de buurt van Hardenberg, een stad in Overijssel. Sinds april 2021 woon ik in ’t Klooster. Ik loop tot en met januari elke dinsdag stage in groep 6, bij juf Astrid en juf Gerdien, daarna kom ik bij groep 3. Ik zit nu in het eerste jaar van de pabo op Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Ik hoop veel te leren en ik kijk uit naar een gezellig jaar! 
                                Ilse         Nadine
 
Hallo allemaal, mijn naam is Nadine en ik mag dit halfjaar, tot ongeveer midden januari 2023, stage lopen op de dinsdag in groep 3. Ik ben 17 jaar en zit in het eerste jaar van de Pabo. Die doe ik op Iselinge Hogeschool in Doetinchem. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn, zoals tekenen en handletteren. Ik heb heel veel zin om de Pabo te doen en vind het superleuk om nu ook al stage te mogen lopen in groep 3.
 
Gezonde school
In de vorige Bastionberichten stond een stukje over de Gezonde School en hoe wij daarmee omgaan.
Dit staat op de website:

We realiseren ons dat voeding misschien als een primaire taak van ouders voelt, maar tegelijkertijd voelen we ook als school de verantwoordelijkheid een goed voorbeeld te geven, kinderen een gezonde leefstijl aan te leren en te helpen bewuste keuzes te maken. Onderzoek heeft bewezen dat een gezonde leefstijl daadwerkelijk een positieve invloed heeft op de schoolprestaties; kinderen blijven rustiger, kunnen zich langer concentreren en zijn minder geprikkeld.
 
Om hier actief mee bezig te blijven en bewust te blijven van het goede voorbeeld dat we willen geven, willen we in de Bastionberichten af en toe leuke, gezonde weetjes en tips delen of jullie gewoon iets te laten zien waar we het als school over hebben wat gezondheid betreft.
Vandaag trappen we af met het motto: een gezonde school heeft ook gezonde leerkrachten nodig. Maandag op de studiedag ontvingen alle collega's een fruitkoker!
 
                                                                       
 

Ouderraad
Binnen de ouderraad heeft er een wijziging plaatsgevonden. Dit leest u onderstaand.

Nieuwe penningmeester ouderraad
Onze nieuwe penningmeester, John van Lochem legt uit: ‘Vanaf dit schooljaar zal ik de rol van penningmeester overnemen van Nicole Lensink. Mijn kinderen: Nyla (groep 2) en Mias (groep 1)  gaan  nu een tijdje naar het Bastion en het lijkt me leuk om ook op deze manier betrokken te zijn. De ouderraad is er voor de kinderen, ouders en de school en helpt bij activiteiten zoals een schoolfeest, schoolreisje of school ontbijt. We zullen zichtbaar zijn rondom school en voel je vrij om ideeën, uitdagingen of je hulp met ons te delen! Samen willen we de tijd van onze kinderen op school nog leuker maken.'
Namens de ouderraad welkom John.

Vindt u het ook leuk om wat te betekenen voor de school of bent u benieuwd wat we binnen de ouderraad doen. Spreek dan één van de ouders aan van de ouderraad. De ouders die in de ouderraad zitten zijn te vinden op de site van de school onder ouders en vervolgens ouderraad of stuur een mail naar ouderraad@bastionbredevoort.nl

Vriendenloterij
Donderdagavond hebben we met veel succes ouders benaderd om loten te kopen voor de vriendenloterij. Er zijn ruim 40 loten verkocht! Dit betekent dat er veel extra geld beschikbaar is gekomen om in te zetten voor onze kinderen. Bovendien gaat er ook nog eens iedere maand 40% van het bedrag van het lot naar de kas van de OR. Ouders, bedankt voor het meespelen met de vriendenloterij.

Met vriendelijke groeten,
Stefan van der Ham
Voorzitter Ouderraad
 
Redactie Bastionberichten:

Astrid Kempink              a.kempink@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2023 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp