Copy
View this email in your browser
Bastionberichten april 2022
 Data april/mei 2022
 
 14 april Paasviering
 14 april Ouderwerkgroep
 15 t/m 18 april Paasweekend: alle kinderen vrij
 19 april Ouderinloop (kijkje in de school tot 9.00 uur)
 20 en 21 april Centrale Eindtoets groep 8
 21 april Aaltense sportdag groep 5 en 6
 21 april OR-vergadering
 22 april Aaltense sportdag groep 7 en 8
 25 april t/m 6 mei Mei-vakantie
   9 t/m 25 mei Projectweken thema: Bredevoort
 11 mei Bestuursvergadering
 23 mei MR-vergadering
 26 en 27 mei Hemelvaart: alle kinderen vrij
 Welkom  
In april wordt Sophie Dibbets vier jaar en zal zij gaan starten bij ons op ’t Bastion in groep 1.
In groep 2 is onlangs Mees van Ham gestart, die sinds kort in Bredevoort is komen wonen.
Sophie en Mees, van harte welkom! We wensen jullie een fijne tijd op ’t Bastion toe! 

                                              
 
Terugblik Week van de Lentekriebels 
Twee weken geleden stond het lesaanbod in het teken van de Week van de Lentekriebels. Zelfs het weer in die week sloot perfect aan, want wat mochten we genieten van een lekker lenteweertje. De week begonnen we met een opening op het werkplein, waarbij er allerlei liefdesbrieven centraal stonden. Elke groep ontving een liefdesbrief van hun leerkracht; een leuk begin van de week! Lessen gericht op relationele en seksuele ontwikkeling, passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen, stonden centraal. Gesprekken werden gevoerd over het feit dat iedereen, ondanks alle verschillen die er zijn, erbij hoort. We sloten de week af door een mooie regenboogfoto te maken van alle kinderen van ’t Bastion. We dragen uit dat we zijn voor een samenleving waarin je jezelf mag zijn en waarin we elkaar respecteren. Een prachtige foto, die met trots bovenaan deze Bastionberichten schittert.

                                       
 
Paasviering
Op donderdagmiddag 14 april staat onze Paasviering gepland. Dit vieren we samen met alle kinderen op het werkplein. Tijdens de Paasviering staat het boek “Egel en muis vieren de lente” centraal. Dit prentenboek, behorende bij onze methode Trefwoord, gaat over Egel en Muis die praten over de winter en wat daarna komt. Egel droomt over de lente en gaat in winterslaap. Muis blijft liever wakker, maar de winter duurt wel erg lang... Naast dit hedendaagse verhaal zal ook het Paasverhaal centraal staan. Naast stilstaan bij verhalen van toen en nu, zullen we ook gezamenlijk paasliedjes zingen. Zo maken we er samen een sfeervolle en mooie Paasviering van.
 
Ouderinloop 
Twee weken geleden hadden we, sinds lange tijd, weer een ouderinloop. ‘Gewoon’ even meelopen met je kind naar binnen om te kijken hoe de start van een schooldag verloopt. Deze ochtend mochten we veel ouders verwelkomen in de school, erg fijn! Op dinsdag 19 april staat er weer een ouderinloop gepland. Wees welkom om tot 9.00 uur even mee te kijken in de school met jullie kinderen.
 
Aaltense sportdag groep 5 t/m 8
De gemeente Aalten organiseert in samenwerking met de Aaltense basisscholen een gezamenlijke sportdag voor de groepen 5 t/m 8. Voor groep 5 en 6 zal dit op 21 april zijn en voor groep 7 en 8 op 22 april. De betreffende groepen zullen t.z.t. van de leerkracht nog verdere informatie ontvangen hierover.
 
                                                    
Coronamaatregelen
Gelukkig voelt het op dit moment bijna weer als normaal! Er zijn nauwelijks nog beperkende maatregelen en ook de laatste coronamaatregelen komen te vervallen. Stand van zaken op dit moment:
-Het preventieve testadvies voor groep 6, 7 en 8 komt te vervallen. De kinderen zullen geen zelftesten meer mee naar huis krijgen.
-De inloop, bij de start van de dag, blijven we hanteren, omdat dit een fijne start van de schooldag is. Dit houdt in dat kinderen tussen 8.15 en 8.30 uur de school binnen mogen lopen.
-Wil je als ouder iets door geven of af stemmen met de leerkracht, schroom dan niet om ook even mee naar binnen te lopen. Een bericht via Parro mag natuurlijk ook altijd, als dat makkelijker is.
-Dat we weer schoolbreed mogen samenwerken, dat er weer vieringen plaats kunnen vinden, dat er weer ouders in de school zijn; we genieten volop dat dit allemaal weer mogelijk is en dat we daardoor het onderwijs weer zo optimaal mogelijk kunnen inrichten.
 
Personele bezetting/inval
Een ‘probleem’ waar we nog wel mee te maken hebben in onderwijsland, deels ten gevolge van corona, is het tekort op personeelsgebied. Op het moment dat er inval nodig is, is er vaak geen inval te krijgen. Om ons heen horen we nog veel dat klassen een dag naar huis gestuurd worden als er geen inval is of dat er zelfs overgegaan wordt naar 4-daagse schoolweken. Gelukkig hebben we het steeds nog kunnen redden om klassen op school te houden en daar zijn we blij mee, want zo heeft het onderwijs steeds doorgang kunnen vinden. Wel kan dit betekenen dat het soms wisselende gezichten voor een groep geeft. Het zijn vaak wel interne collega’s die een vervanging oppakken, waardoor het een bekend gezicht is voor de kinderen en de manier van werken van ’t Bastion bekend is voor deze collega, maar soms zal het voor kinderen even schakelen zijn met een ander gezicht voor de groep. We hopen op jullie begrip in deze situatie als zich dit voordoet.
 
Oproep: lid ouderraad
Wil je graag iets betekenen voor de school van je kind? Lijkt het je leuk om bij een groep gezellige ouders te horen die samen de OR vormen? Dan is nu je kans!
De ouderraad bekostigt en organiseert voor de school leuke activiteiten. Denk aan Sint, Kerst, Pasen e.d. De ouderraad vergadert ongeveer 5 keer per jaar en dat zijn vaak gezellige avonden! De ouderraad is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Dit betreft geen hogere wiskunde, je hoeft niet sterk financieel onderlegd te zijn, het is geen grote klus: het gaat met name om het coördineren van de vrijwillige ouderbijdrage. Daarnaast denk je in de vergaderingen mee over de activiteiten op school. Interesse gewekt? We horen het graag! Je kunt contact opnemen met één van de ouderraadsleden Stefan van der Ham, Nicole Lensink, Marloes Grotenhuis, Lenny Woerts, Ilona Heinen of Daan Waanders of een mailtje sturen naar ouderraad@bastionbredevoort.nl
 
 
Andere berichten

Een tweetal ingezonden berichten wat betreft activiteiten in Bredevoort:
 
Koningsdag in Bredevoort
Op woensdag 27 april vieren we Koningsdag! We starten de dag feestelijk in Bredevoort door om 8:50u samen te komen bij het kanon. Na een toespraak van de burgemeester vuurt Compagnie Onversaegt het kanon driemaal af en zingen we ons volkslied. Voor de kinderen is er ranja met wat lekkers, voor de ouders koffie en een oranjebittertje.

                                             

De kanonschoten vormen tevens de start van de Koningsmarkt en de kindervrijmarkt, om ongeveer 9:45u. Kinderen en hun ouders kunnen op ‘t Zand hun speelgoed, kleding en andere spulletjes verkopen. Hartstikke leuk om te doen en een aanrader om een rondje over de markt te maken en wat leuks te scoren!
Wil je ook een plekje op de kindervrijmarkt? Na het Wilhelmus kun je dan een nummertje halen bij Corine Lankhof. Met dit bonnetje vind je jouw marktplek op ’t Zand (rondom de Borghman). Bredevoorts Belang nodigt alle kinderen, hun ouders en andere belangstellenden van harte uit om samen met ons Koningsdag te komen vieren!
 
Kinderspelen Volksfeest Bredevoort
Op vrijdag 10 juni staan de kinderspelen van het Volksfeest Bredevoort weer op het programma! De organisatie is druk met de voorbereidingen van de kinderspelen en hopen er weer een leuke ochtend van te maken voor de kinderen. Maar…. dit kunnen wij niet zonder jullie hulp! Wij zoeken twintig ouders, opa´s, oma´s of jongeren die willen helpen bij één van de spelletjes. Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar Tineke Overkamp 06-51913910 of via info@schutterijbredevoort.nl Je wordt dan 10 juni om 8:45 uur verwacht op het voetbalveld voor de uitleg van het spel dat jij zult begeleiden en helpt deze ochtend met de spelletjes, waar de kinderen van ’t Bastion op 10 juni aan deel zullen nemen.
 

 

 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2022 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp