Copy
View this email in your browser
Bastionberichten mei 2021
 
Data mei/juni 2021
 
   11 mei Luizen controle (graag thuis uitvoeren)
   13 + 14 mei Vrije dagen i.vm. Hemelvaart
   20 mei Ouderwerkgroep
   24 mei Tweede Pinksterdag: kinderen vrij
   25 mei Bestuursvergadering
   26 t/m 28 mei Kamp groep 8
     3 juni OR-vergadering
   14 juni Studiedag: kinderen vrij

 
Welkom!

In mei wordt Mila Kreeftenberg 4 jaar. We heten Mila alvast van harte welkom op onze school en wensen haar veel plezier en succes op 't Bastion!
                                                           

Tot ziens!
In groep 1 hebben we voor de meivakantie afscheid genomen van Chra Tola Bakir. Zij gaat verhuizen en zal na de meivakantie starten op een andere school. Chra, tot ziens en alle goeds gewenst op je nieuwe school!


Corona
Voor de meivakantie meldde ik jullie dat groep 4 in quarantaine ging vanwege een positief geteste leerling. Na groep 4 werd er ook een positief geteste leerling in groep 2 gemeld en ging ook groep 2 in quarantaine. Gelukkig viel het aantal besmettingen in deze groepen uiteindelijk erg mee en konden veel kinderen (met een negatieve testuitslag) na een paar dagen alweer naar school. Er bleken uiteindelijk maar enkele kinderen besmet en gelukkig kon het onderwijs op school snel weer doorgang vinden. Na de meivakantie kunnen alle groepen weer starten en hopen we iedereen in goede gezondheid weer terug te zien.
Op dit moment blijven alle huidige coronamaatregelen op school nog gelden. Er zijn nog geen versoepelingen in de onderwijsprotocollen gedaan, dus dergelijke zaken als geen ouders in de school, niet groeps-doorbrekend werken en veelvuldig handen wassen/desinfecteren blijven van kracht.

Luizen controle
Normaal gesproken vindt na iedere vakantie een luizen controle plaats. Op dit moment is het nog steeds niet mogelijk om op school een luizen controle uit te voeren. We vragen jullie om jullie kind zelf te controleren op luizen en bij bijzonderheden dit door te geven aan school.

Kamp groep 8
Voor groep 8 is het laatste jaar van de basisschool ieder jaar bijzonder. Na 8 jaar op 't Bastion sluiten de kinderen deze periode af. Eén bijzondere activiteit het laatste schooljaar is het schoolkamp. We gaan dit jaar met groep 8 op 26, 27 en 28 mei op kamp naar een mooie groepsaccommodatie in Sinderen. Binnen de huidige coronamaatregelen hebben we een leuke invulling van het kamp weten te realiseren op een mooie plek met veel faciliteiten en heeft groep 8 een leuk kamp in het vooruitzicht! We wensen groep 8 alvast heel veel plezier!

                                 

Namens de Ouderraad
De ouderraad is verplicht om de jaarcijfers en begroting ieder jaar toe te lichten. Normaal gesproken is de jaarrekening van de ouderraad in te zien op school tijdens een inloopavond, maar i.v.m. corona is dat op dit moment niet mogelijk. Wel willen we ouders die dit willen de gelegenheid geven om bij interesse de cijfers in te zien. Ouders die dit graag willen, kunnen voor 1 juni 2021 een mailtje sturen naar ouderraad@bastionbredevoort.nl.
 

Andere berichten

Op kamp: Ondanks financiële onzekerheid uw kind een leuke vakantieweek laten beleven!
Ook dit jaar organiseren wij, als recreatiecommissie van de protestantse gemeente Aalten, tijdens de zomerperiode weer kampen voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Aalten en Bredevoort. Elke kampweek wordt begeleid door een groep begeleiders van ongeveer 12 personen. Deze enthousiaste groep jongeren is al enige tijd bezig om een aansprekend weekprogramma voor te bereiden! Het kampgeld bedraagt €70,- per kind.
Op het moment leven we in een tijd waarin financiële onzekerheid steeds vaker om de hoek komt kijken. Als recreatiecommissie zijn we ons hier van bewust en willen juist diegene bereiken middels dit schrijven. We willen namelijk dat een kampweek voor ieder kind toegankelijk is. Mocht de betaling voor u een probleem zijn, maar wilt u uw kind toch een fijne week bezorgen, aarzel dan niet om even contact op te nemen met Dianne Winkelhorst (recreatie commissie), Molenstraat 14, 7122 ZW Aalten, tel : 0543-476003 of 06 40244840, e-mail diannewinkelhorst@gmail.com. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld! Er is altijd een oplossing te vinden, zoals bijvoorbeeld:
-Betaling door de diakonie; De diakonie kan het kampgeld met bijbehorend zakgeld voor uw kind betalen, of
-Betaling/ tegemoetkoming in kosten door de gemeente Aalten; Het is ook mogelijk om een tegemoetkoming aan te vragen voor de kampweek bij de gemeente Aalten. Dit kan in het kader van de meedoenregeling. Dit is speciaal voor mensen met een krappe beurs.
 
De opgavedag voor kamp staat dit jaar gepland op zaterdag 29 mei 2021. Voorafgaand aan de opgavedag worden op de scholen de opgave formulieren uitgedeeld. Voor meer informatie of vragen over de kampweken; Dianne Winkelhorst tel: 476003 of diannewinkelhorst@gmail.com 
 
 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2021 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp