Copy

berlin-nyt.dk

Nyhedsbrev november 2015

Læs nyhedsbrevet i browser

Nu går efteråret på hæld, træerne har smidt de fleste blade, og vi skal vænne os til vinter, sne og kulde. Heldigvis er det ikke kommet endnu, men i Berlin er der faktisk sne på Potsdamer Platz allerede nu. Nye store kunstudstillinger slår dørene op i november, og sidst på måneden åbner alle de skønne julemarkeder. Indkøbscentrene er i fuld gang med julesalget allerede, men også de mange alternative designerbutikker er meget velegnede til julegavekøb i Berlin. Bl.a. dette handler berlin-nyts november nyhedsbrev om. 

Med venlig hilsen 
Kirsten Andersen, berlin-nyt.dk

(foto: Tiergarten i efterårsdragt. Foto: Kirsten Andersen)


 

Vintersport på Potsdamer Platz


Allerede nu er der som sagt sne på Potsdamer Platz. Winterwelt er åbnet med Europas største mobile kælkebakke samt skøjtebane under åben himmel. Børn kan få gratis skøjteundervisning. I Salzburger Scmankerl-Hüttn, som også er opstillet på Potsdamer Platz kan man få lidt at spise og nyde en Jagertee eller en Almdudler, hvis sulten eller tørsten melder sig. Læs mere og se Winterwelts åbningstider her.
 

6 x Secession

I løbet af november måned åbner seks udstillingssteder i Berlin og omegn udstillinger under den samlede titel 6 x Secession. Første åbning er 7. november i Museum der Havelländischen Malerkolonie, som ligger et stykke udenfor Potsdam. Herefter følger 8. november Liebermann Villa am Wannsee og Galerie Mutter Fourage. 15. november følger Guthmann Akademie, 19. november Bröhan Museum og endelig 25. januar Käthe Kollwitz Museum. Udstillingernes varighed er forskellige, så tjek de enkelte links for denne. Der er desuden forskellige arrangementer i forbindelse med udstillingerne. Når man har købt billet til et udstillingssted, får man rabat på de andre udstillinger. Læs evt. uddybende om Berliner Secession på Wikipedia.

JazzFest Berlin 2015

Fra 5.-8. november er der Jazz Fest i Berlin. Festivalen har eksisteret siden 1964 og det er Berliner Festspiele, som står for arrangementet. Der er en masse jazz musik på programmet på flere spillesteder. De fleste finder sted i Berliner Festspieles sale, men også i A-Trane, i Gedächtniskirche og i Akademie der Künste spilles der koncerter. Under festivalen bliver Deutscher Jazzpreis 2015 uddelt og festivalen begynder og slutter med en kunstner-diskussion over årets emne Hvad er jazz i dag og hvor er jazzen på vej hen?
Se mere om JazzFest Berlin 2015 her.

Arrangementer i Nordische Botschaften

I Nordische Botschaftens Felleshus er der rigtig mange interessante arrangementer i november måned med præsentation af bøger, musik, film og udstillinger med skandinavisk islæt. F.eks. er der en udstilling om Carl Nielsen i anledning af Carl Nielsen året, der er et symposium om Carl Nielsen og den 3. november spiller vinderne af den internationale Carl Nielsen Kammermusikkonkurrence, Trio Vitruvi i Nordische Botschaften. Der er flere andre danske indslag, bl.a. præsenteres Jens Andersens bog om Astrid Lindgreen, men selvfølgelig er der også kunstnere fra de øvrige nordiske lande på programmet som den fantastiske norske guitarist Knut Reiersrud. Nordische Botschaften har også listet arrangementer med nordiske kunstnere andre steder i Berlin. Se hele programmet her.

Max Beckmann og Berlin

Fra 20. november og indtil 15. februar 2016 viser Berlinische Galerie udstillingen Max Beckmann und Berlin. Maleren Max Beckmann (1884-1950) opholdt sig i Berlin i årene 1904-1914, da Berliner Secessionen var på sit højeste. Efter endt tjeneste under 1. verdenskrig slog han sig ned i Frankfurt, men vendte tilbage til Berlin efter nazisternes magtovertagelse. I 1937 emigrerede han til Amsterdam og senere til USA. Udstillingen pointerer, at Beckemanns kunst altid er tæt forbundet med Berlin, uanset hvor han befandt sig i verden. Og Beckmann følte også selv tæt tilknytning til Berlin, som han skrev i sin dagbog, mens han boede i Frankfurt: "Beckmann ist Berliner, lebt aber in Frankurt am Main". Kunstneren vendte dog aldrig tilbage til Berlin, men hans kunst var der hele tiden, og nu hentes der endnu mere af det til Berlin i anledningen af udstillingen. Læs mere om udstillingen Beckmann und Berlin på Berlinische Galerie's hjemmeside.

Julen begynder i november

Mandag den 23. november åbner de fleste store julemarkeder i Berlin. Mange turister rejser til Berlin for at opleve den hyggelige stemning på julemarkederne og mange af dem er virkelig flotte og har meget at byde på. Læs om julemarkederne i Berlin her.
Det kan også være en god idé at købe julegaverne i Berlin, hvis man nu er taget afsted på julemarkeds-tur. Der er de store shoppingcentre: Mall of Berlin, KaDeWe, Karstadt, Bikini Berlin m.fl. Men der er også alle de små specialbutikker med spændende kunsthåndværk og design, hvis man vil give en helt særlig gave.
Webportalen Top 10 Berlin har en liste over mange forskellige shoppingmuligheder i Berlinmange. Se listen her. 

Så fik vi taget lidt fat på julen, som jo begynder allerede i november, om vi vil det eller ej.  

Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 berlin-nyt.dk, All rights reserved.


Afmeld nyhedsbrev    Opdater dine data 

Email Marketing Powered by Mailchimp