Copy
Vrijgeven leert me dat juist vasthouden ons gelukkig maakt.
In deze nieuwsbrief 3 tips  Vrijgeven, vieren van verbintenissen
Diadans Amsterdam Groningen Nijmegen Middelburg Utrecht
Honselersdijk 6-11 Lezing Ode aan de laatste van de vrouwenlijn
Nijmegen 13-11 project Ode aan de laatste van de vrouwenlijn
Middelburg 21-11 Lezing Vrijgeven, Nehalennia vrouwe v. vaarwel

 
 
View this email in your browser
Met vrijgeven leer je dat juist vasthouden je gelukkig maakt
Iedereen heeft het over loslaten, maar het werkt niet. In het boek Vrijgeven, vieren van verbintenissen leer je hoe vasthouden je gelukkig kan maken. Van nature heeft een ieder weerstand om iets zomaar los te laten, dat is niet voor niets . In het niet kunnen loslaten zit  een boodschap. Met vrijgeven ontdek jij  wat je hart jou te zeggen heeft.

 

Van het dansen op klaagliederen van Haiti leer ik de betekenis van Weeklagen

*In andere culturen kent men klaagvrouwen, vrouwen die weeklagen en tranen plengen. Het weeklagen vormt een klankveld waarin de verbintenissen en de kwaliteiten van de gestorven persoon gedragen worden. Oneffenheden kunnen smelten, de klanken vormen een bedding waar de waarde en kracht hun toon treffen of vinden. De nabestaanden kunnen een klanktapijt weven waarin de rafels van de verbintenis worden opgelost, hun afronding kunnen vinden of afgehecht worden.Zo weet de gestorvene dat de tijd is gekomen. Het klankgewaad toont dat de nabestaanden hem of haar zullen missen en dat deze persoon iets heeft betekend in dit leven.                                                                                                                    Anneke
*
fragment uit Vrijgeven, vieren van verbintenissen.
Info-knop 'Ode aan de laatste van de vrouwenlijn' 6 nov. Honselersdijk
We verbinden ons met de mensen die ons dierbaar zijn. In die verbinding ontstaat een opening waarin we communiceren. Je draagt en verdraagt elkaar. Je steunt elkaar en hebt verwachtingen naar elkaar. Je ontmoet, treft, raakt en ontroert. Juist afstand of afscheid nemen van de mensen van wie we zijn gaan houden, doet ons pijn. De pijn is misschien wel het onvervulbare verlangen. De waardevolle of betekenis dragende ontmoetingen die deze vriendschap in potentie heeft, gaan we nu mogelijk ontberen. De potentie in deze vriendschap, datgene dat nog niet waargemaakt is, wordt ineens uit het leven weggenomen. Daar rouwen we om. We verlangen en koesteren de draden van herinnering die ons kunnen verbinden met deze potentie.
 
Vrijgeven is het koesteren van dat wat ons dierbaar is.
Vrijgeven
1. Vrijgeven kan alleen als je vasthoudt en waarde geeft. Als iets je hart treft, neemt het bezit van je, grijpt het je aan, richt het innerlijk kompas je in een keerpunt. Je kunt vrijgeven als  je de waarde ervan erkent, de koers aanscherpt, de pijn koestert en deze als parel draagt.
2. Vergroot je kader Zit je vast, blijkbaar gehecht aan penarie? Bekijk het eens weids en ruim, in hemelsbreed perspectief van wat mens zijn is. Was het een oogwenk van ellende, die je als je niet vrijgeeft levenslang met je meedraagt? Neem ruim de tijd , behartig de waarde, plaats het gewicht van het probleem in een groter denkraam dan verdunt het zich vanzelf.
3.Geef vrij. Mijmeren wordt piekeren als je niet eerst  ter harte hebt genomen wat de waarde van de relatie is. Bovendien vraagt het te ontsnappen aan onmogelijke details door je mensbeeld en leefruimte met visie in een groter kader te plaatsen , mijmeren werkt terwijl tobben je vasthoudt in de ellende.

 
Diadanstraining november Utrecht, Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Middelburg
 Diadans 2014-2015
Op dinsdag, vrijdag en zondag creëren we al dansend nieuwe choreografieën om persoonlijke talenten en kwaliteiten te erkennen. De andere dansdagen hebben verschillende thema's. Kijk op de website www.diadans.nl voor de specifieke onderzoeksgebieden. Soms kunt U van een cycli ook een dag/ochtend  mee danse

Amsterdam vrijdagochtend 40 x
Utrecht dinsdag 30 x Jaartraining            
Groningen  3-11, 1-12, 5-1, 2-2, 2-3 lees..
Utrecht 9-11, 14-12, 11-1,8-2, 8-3 lees..  
 Nijmegen 13-11,11-12, 8-1,12-2,12-3  lees..
(Thema Nijmegen Ode aan de laatste van de vrouwenlijn koordanser)

Middelburg 21-23 november Nehalennia lees..
Utrecht 20-22 Midwinter  of Amsterdam
Regensburg 13-16 Februar  Urtanz

Ravenstein    9-3

Meivakantie Kreta en zomerweken aan zee NL
Klik hier voor informatie op de website www.diadans.nl

Omgaan met verlies
Wil je niet dansen maar worstel je met de onmacht van loslaten Ik bied je telefonisch of skype sessies , op maat juist van jouw specifieke item waar staan loslaten of vergeven niet geholpen heeft.
Relatie ondersteuning, (partner, kind, ouder, )
Eigenwaarde  bij bv ontslag of scheiding.
Hoe krijg ik de regie in eigen handen.Mail
diadans@planet.nl of bel 0578-610161 om een telefonische vrijgeef- of kleurenkaarten-sessie te boeken.
Introductietarief;  30 min. á €50, 60min  €75 of 3x  30 min consulten strippenkaart á €90.-
Tweede druk boek Vrijgeven, vieren van verbintenissen

'Voor mensen die in een veranderingsproces zitten, die worstelen met loslaten, is inzicht over Vrijgeven een verademing, waar loslaten je met lege handen achterlaat daar geeft Vrijgeven het besef van eigen keus en eigen waarde.'


Te bestellen bij mij Stichting Beweegreden of boekwinkel bv Bruna of Bolcom
Wil je het boek promoten in je omgeving? Wil je een lezing of workshop over Vrijgeven bijwonen stuur een mail?
Wil je meer weten stuur een email naar Diadans

 

Copyright © *2014* *|Diadans|*, All rights reserved Anneke Wittermans .


uitschrijven van deze lijst    voorkeuren wijzigen
Email Marketing Powered by Mailchimp