Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Forten.nl

Linie Nieuws 

- Nieuwe medewerker Leonie Wijsman
- Magazine FORT! is uit
- Steun de UNESCO nominatie
- Proefslapen Liniehuis Aan de Snel
- Doe mee met Mooi LInieland!

 

Fortenacademie: bewegend beeld

Op donderdag 30 maart organiseerde SLO een Fortenacademie over het gebruik van filmpjes in de social media, dronefotografie en 360 graden opnamen vanuit de lucht. Op het zonovergoten Fort Nieuwersluis waren 40 mensen aanwezig vanuit de diverse waterlinies, zelfs uit de Stelling van Den Helder! Met videonieuwsbericht werd er fanatiek gestreden om een gratis videotraining middels een interactieve quiz. Dronewatch bracht ons op de hoogte van de laatste trends op gebied van luchtfotografie- en film en de meest recente regelgeving. Ter plekke werd een prachtige 360-graden film gemaakt, die je hier kunt bekijken.

SLO roept alle deelnemers op dit seizoen te zorgen voor goed foto- en filmmateriaal om de waterlinies en hun forten letterlijk en figuurlijk in beeld te krijgen.

Promotie Start Fortenseizoen

In het weekend van 15 t/m 17 april is de start van het fortenseizoen. Tijdens dit Paasweekend zijn er volop activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, kunst, eten & drinken, kids en erfgoed. Onder het thema “Ontdek de verborgen schatten van de waterlinies” zullen we zowel bezoekers als de media verleiden in grote getale de forten te omarmen. Er staat al veel op www.startfortenseizoen.nl, maar er kunnen nog veel meer activiteiten aangemeld worden via de Liniecommunity! SLO zet zowel off- als online media in om het event te promoten. Er is een flyer in een oplage van 55.000 stuks verspreid onder meer dan 1800 culturele en toeristische locaties. Volgende week verschijnt een advertorial in circa 2 miljoen huis-aan-huis kranten. Op dagjeweg.nl loopt een bannercampagne en ook met kidsproof.nl hebben we een promotiedeal gemaakt met aandacht op hun websites en in de e-nieuwsbrief. Ook zal er nog een betaalde Facebookcampagne gestart worden en via Google Adwords realiseren we extra traffic naar onze website.

"Thuis" SLO -Fort Nieuwersluis- middelpunt van de Stelling en NHW

Het is geen toeval dat SLO vier jaar geleden kantoor koos op Fort Nieuwersluis. Hier zaten we namelijk mooi tussen de diverse linies in. Dat is nu ook empirisch bewezen… Wat is het middelpunt van het aanstaande, gecombineerde Werelderfgoed 'de Nederlandse Waterlinies' waarin Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie opgaan? Daartoe heeft Rene Ros in zijn database de gemiddelden genomen van de breedtegraad en de lengtegraad van alle forten van beide linies. Dan kom je op een punt uit op de snelweg A2 nabij Vinkeveen en Loenersloot. Het dichtstbijzijnde fort is Fort Nieuwersluis op twee kilometer afstand. Zie de luchtfoto.

Nieuwe medewerker Leonie Wijsman

Met ingang van 13 april treedt Leonie Wijsman in dienst bij SLO. Leonie is geen onbekende in de fortenwereld, ze werkte de afgelopen jaren voor de Cultuurcompagnie Noord-Holland waar ze projectleider communicatie en evenementen was voor de Stelling van Amsterdam. Leonie zal zich bij SLO o.a. gaan bezighouden met online marketing (websites, social media en nieuwsbrieven) en zij zal ondersteuning bieden bij de landelijke linie events. De afgelopen maanden genoot Leonie van haar zwangerschapsverlof. Inmiddels is zoontje Tibbe groot genoeg om naar het kinderdagverblijf te gaan en komt Leonie de gelederen van SLO parttime versterken. WELKOM LEONIE!

Magazine FORT! is uit

Met grote trots heeft SLO het vierde FORT! Magazine gepresenteerd. FORT! is een jaarmagazine dat op een eigentijdse manier bericht over het gevarieerde aanbod van activiteiten in waterlinies en op forten in Nederland. Met FORT! willen we zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om ook zelf een kijkje te gaan nemen op forten, om te fietsen of wandelen door waterliniegebieden of om er vanaf het water van te genieten. Inmiddels zijn de magazines in grote getale verzonden naar de forten, VVV’s, bibliotheken, musea en horecalocaties in het waterliniegebied. We hopen dat u FORT! Magazine onder de aandacht wil brengen van uw bezoekers? Heeft u nog geen magazines ontvangen of wilt u een bijbestelling doen, mail dan naar info@loflogistiek.com. U betaalt alleen voor de verzendkosten. Bekijk FORT! hier.

Duits&Lauret wint Dutch Beer Challenge

Op woensdag 5 april werden de winnaars bekend gemaakt van De Dutch Beer Challenge. Brouwerij Duits&Lauret, gevestigd op Fort Everdingen, ging er met twee prijzen vandoor. In de categorie "innovatie/speciaal" won de houtgerijpte Rook Dubbelbock van Duits&Lauret een gouden medaille. In de categorie "donker" won de brouwer zilver voor 'Winterstout', een lekker volle, zware winterwarmer. www.duitslauret.nl

Steun de UNESCO nominatie!

In 2019 hoopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO werelderfgoedlijst te komen als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Draagvlak is belangrijk voor de instandhouding van het werelderfgoed en een pré voor UNESCO. Door het ondertekenen van de steunbetuiging zeg je toe mee te helpen bij het beschermen, ontwikkelen en uitdragen van het toekomstig werelderfgoed. Hiermee wordt het zichtbaar, beleefbaar en toegankelijk maken van de NHW bedoeld. Maar ook aantasting te voorkomen en de linie te beschermen en het uitdragen van de unieke waarden van de linie. Stichting Liniebreed Ondernemen ondersteunt de nominatie van harte. Doet u dat ook! Ga naar de steunbetuiging.

Expositie 'Schot in de Roos' HEMbrug Museum

De foto-expositie ‘Schot in de Roos’ wordt op HEMbrug gepresenteerd om het front van de Stelling van Amsterdam te verenigen met het hart van de Stelling. De locatie van de voormalige wapen- en munitiefabriek op HEMbrug stond uit strategisch oogpunt op geen enkele Stellingskaart aangegeven. De fabriek was tot 2003 in bedrijf en kende als onderdeel van het ministerie van Defensie een streng geheimhoudingsprotocol. ‘Schot in de Roos’ vraagt ook aandacht voor de transformatie van het HEMbrugterrein naar een nieuwe, vrije, creatieve stad met een eigen stijl en karakter. De grote foto’s, gemaakt door de fotografen Gé Dubbelman, Luuk Kramer en Nicole Segers, zijn geplaatst tegen de achtergrond van de industriële monumenten op het HEMbrugterrein. Zo is een mooie route ontstaan, waarlangs kinderen een speurtocht kunnen doen. Inmiddels staat het Hembrugterrein op de kaart van de Stelling van Amsterdam.

Nieuwe NS wandeling Houten-Culemborg langs de forten

Per 1 april 2017 is er een nieuwe NS-wandeling van Houten Castellum naar Culemborg. Deze route van 13,5 of 17 km volgt grotendeels het Waterliniepad (Lange-Afstand-Wandelpad) langs diverse forten. ’s Zomers kun je met de Liniepont de Lek oversteken naar Werk aan het Spoel. Water is onderweg overal aanwezig. Zo loop je langs en over het Amsterdam Rijnkanaal en volg je een kanaaltje dat uitkomt bij de Lek. In het Verdronken Bos wandel je over een 300 meter lange houten vlonder, dwars over het water! Kijk voor meer leuke routes op forten.nl/routes

Proefslapen Liniehuis Aan de Snel

Woensdag 29 april mocht SLO proefslapen bij een vakantiehuis van onze deelnemer Gebroeders Uijttewaal (o.a. bekend van het Linievarken). Met uitzicht op de gedekte weg, midden in het schootsveld van Lunet aan de Snel, staat een mooi opgeknapte woning voor 6 personen, die per direct gehuurd kan worden via natuurhuisje.nl. We verkenden het gebied met een avondwandeling via het Klompenpad “Vuylcoppad” en aten een lekkere pannenkoek in de nieuwe uitspanning PAND Pannenkoek in Schalkwijk. In de ochtend wandelde we nog naar Werk aan de Groeneweg, waar je heerlijk kunt struinen tussen de loopgraven en langs groepsschuilplaatsen en kazematten. Behalve de mooie omgeving, is het huis van alle gemakken voorzien en zeer smaakvol ingericht. De bedden sliepen heerlijk, er is een uitgebreide keuken, fijne loungebank in de woonkamer, een grote tuin met veel terrasjes en er is wifi. Een echte aanrader dus voor een ontspannen vakantie in eigen land. Meer informatie en foto's.

De Stelling van Willemstad doet mee met de Start van het Fortenseizoen

De Stelling van Willemstad, onderdeel van de Zuiderwaterlinie, sluit voor het eerst als geheel aan bij de landelijke Start van het Fortenseizoen. Fort Buitensluis, Fort Frederik, Fort Bovensluis, Fort de Hel, Fort Sabina én het Mauritshuis zijn op 15 april allen geopend en bieden een dag vol activiteiten voor jong en oud. Centraal staan de verbindingen die er tussen de forten bestaan; zowel wandel-, vaar- als fietsverbindingen, en zelfs een radioverbinding met zendamateurs! Lees meer.

Smullen bij Caatje aan de Lek en Brasserie de Buurman

SLO verwelkomt twee heerlijke nieuwe deelnemers. Caatje aan de Lek op Werk aan het Spoel bij Culemborg en Family Affairs Events die Brasserie de Buurman bij Batterij onder Poederoijen gaat exploiteren. Beide locaties richten zich vooral op koffie en lunch. Brasserie de Buurman opent medio augustus en Caatje aan de Lek is afgelopen weekend gestart. Voorproeven? Ga dan direct naar de kaart.

Forten en Waterlinies op generatiesopontdekkeing.nl

SLO is altijd op zoek naar goede marketingpartners om de forten en waterlinies onder de aandacht te krijgen. Soms kan dit met gesloten beurzen en soms is hier een (bescheiden) bijdrage voor nodig. De komende 3 maanden zijn ‘Forten en Waterlinies’ zichtbaar op generatiesopontdekking.nl onder diverse thema’s. “Generaties op Ontdekking.nl ” is een initiatief van Medialijn en geeft een overzicht van belevenissen die voor drie generaties leuk en leerzaam zijn. Wat is er leuker om met het gezin en opa en oma op stap te gaan en samen nieuwe of oude dingen te (her)ontdekken. Vier keer per jaar, net voor de vakanties, verschijnt “Generaties op ontdekking in dagblad Trouw”. De online versie lift mee op deze publicatie momenten. Via corporate en individuele facebook campagnes is de site doorlopend onder de aandacht van actieve 50 plussers.

Werkzaamheden Fort aan de Buursteeg in volle gang

Het gebied in en om Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt opnieuw ingericht. De bouw van het Grebbelinie Bezoekerscentrum is in volle gang en inmiddels is het 2 kilometer lange wandelpad en het parkeerterrein (100 plaatsen) opgeleverd. Het wandelpad legt de verbinding tussen station de Klomp en het bezoekerscentrum. De zichtlijnen zijn weer hersteld, er vinden nog baggerwerkzaamheden plaats en enkele markante bomen worden herplant. Het bezoekerscentrum opent in juli 2017 de deuren voor publiek. Hier duikt de bezoeker in het verhaal van de Grebbelinie. In het bezoekerscentrum komen een expositieruimte, restaurant met terras, een wijnproeflokaal en kantoorruimte. Het gebouw komt in eigendom van Staatsbosbeheer. Gebiedscoöperatie O-gen gaat zich hier als hoofdhuurder vestigen en neemt de exploitatie voor zijn rekening. Restaurant Grebbelounge en Heeren van de Wijn verzorgen de horeca.

Doe mee met Mooi Linieland!

Op 17 en 18 juni staat het landschap in de waterlinies centraal tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend: Wonderlijk landschap tussen de forten. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante “openluchtmuseum” rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was en hoe het Nederlandse wateringenieurschap zichtbaar is op plekken waar je al jarenlang gedachteloos voorbij komt. Rondleidingen, struintochten, fotografie workshops, dieren spotten, letterlijk proeven van de natuur, een nachtwandeling of boerengolf op het bunkerpad. Doe ook mee en zet je activiteiten via de Liniecommunity op forten.nl en mooilinieland.nl.

Nieuwe fietsbrug bij Fort Nigtevecht

Fietsers kunnen binnenkort bij Nigtevecht via een fietsbrug het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken. De bouw van deze brug is gestart en duurt 4 maanden. De brug is het sluitstuk van recreatieve fietsroutes langs de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Voor fietsers uit Nigtevecht worden station Abcoude en de scholen en werkgebieden in de regio Amsterdam beter bereikbaar. Dieren kunnen via de natuurlijke oevers zwemmend het kanaal oversteken. Dit vergemakkelijkt de uitwisseling van fauna tussen de natuurgebieden en versterkt de natuur. De provincies Utrecht en Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht werken samen bij de totstandkoming van de fietsbrug en de natuurverbinding. De gemeente Amsterdam is medefinancier.

Kort Nieuws

- Bezoek de luchtfoto tentoonstelling Forten van Boven op Fort Nieuwersluis. Op zondag is ook de theetuin geopend.
- Wilt u geld besparen op uw energierekening? Koop dan goedkoper energie in via onze collectieve inkoper Value2Source. Meer informatie via Mark Lamers: mark@v2s.nl 
- Heeft u de culinaire gids Proef de Linie al? Bestel deze nu bij info@loflogistiek.com tegen de verzendkosten. Deel ze uit aan uw bezoekers en maak reclame voor het culinaire aanbod op het fortenerfgoed!
- Wilt u werken in een uniek Unesco monument in de prachtige Beemsterpolder? Fort Resort Beemster is op zoek naar medewerkers in de horeca. Het fort heeft een hotel, unieke Spa & Wellness, twee restaurants en diverse zalen voor bruiloften & vergaderingen. Lees meer.

Agenda 2017

- Start Fortenseizoen: zaterdag 15 t/m maandag 17 april 2017
- Mooi Linieland: zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017
- Forten vol Verhalen: juli en augustus 2017
- Fortenfestival: vrijdag 1 t/m zondag 10 september 2017
- Nacht van de Nacht: zaterdagavond 28 oktober 2017
Stichting Liniebreed ondernemen
Rijksstraatweg 7 b
3631 AA Nieuwersluis
info@liniebreed.nl

Meer weten over ons?
www.liniebreedondernemen.nl
www.forten.nl
www.waterlinies.nl
www.vestingen.nl
www.bunkers.nl
 
Drs. Juke M. van Niekerk (directeur)    
Tel.: 06 30945711
juke@liniebreed.nl

Titia de Zeeuw (marketingmanager)             
Tel.: 06 20565504
titia@liniebreed.nl

www.facebook.com/waterlinies
www.facebook.com/stichtingliniebreedondernemen

Twitter
 

afmelden   
mijn gegevens bijwerken
relatie aanmelden 
 
Copyright © 2017 Stichting Liniebreed Ondernemen, All rights reserved.