Copy
Klik op de link hiernaast om dit bericht volledig te bekijken
View this email in your browser
Schooljaar 2015-2016

Nieuwsflits
Nieuw schooljaar

In deze nieuwsflits kun je het interview met mentor Pauline de Boer teruglezen. Zij is net gestart met een nieuw mentoraat. Pauline is benieuwd hoe haar pupil zich in zomervakantie heeft ontwikkeld. Tevens een nieuwe rubriek: 'wist je dat' en de aankondiging van de nieuwe basistraining en de eerstvolgende workshops. 
Nieuw jasje basistraining
De basistraining voor mentoren is aangepast op basis van de feedback die we hebben ontvangen van de mentoren die de basistraining reeds gevolgd hebben.
Wat is er veranderd? Een andere indeling van de avond met:
- focus van de training zal liggen op een interactieve werkwijze, 
- praktijkgericht, minder theorie,
- I
nformatie over wat je kunt verwachten van een mentoraat en wat School's cool je kan bieden wordt zoveel mogelijk in de hand-out verwerkt dat je deze avond mee naar huis krijgt. 

De nieuwe basistraining wordt dinsdag 25 augustus gelanceerd. Heb je de basistraining nog niet gevolgd en heb je je nog niet aangemeld? Laat het zo snel mogelijk weten aan het secretariaat zodat zij een plaats voor je kunnen reserveren, info@schoolscoolamsterdam.nl
Contact
Maandag 17 augustus, de start van het nieuwe schooljaar voor leerlingen basisonderwijs en VO in Amsterdam en omgeving.
Hoe ziet uw/jouw mentoragenda eruit de komende maanden? 

Mochten de ingeplande contactmomenten (training/workshop/intervisie) niet zo goed uitkomen of nog te ver weg zijn dan kun je ons tussentijds altijd even bellen of mailen. Mogelijk kunnen we je telefonisch helpen of we kunnen samen een afspraak inplannen.

Tel:020 6827007. 
info@schoolscoolamsterdam.nl of mail met een van de coördinatoren zoals aangegeven op
onze website

Heb je de (recente) contactgegevens van een van de coördinatoren dan kun je deze uiteraard ook rechtstreeks benaderen.
Wist je dat..
- er 50 mentoren zijn die al voor augustus 2010 als mentor bij School's cool Amsterdam zijn gestart en tot voor kort leerlingen hebben begeleid en/of nog steeds aan School’s cool zijn verbonden als mentor,
- we de basistraining hebben aangepast op basis van de feedback die wij van jullie hebben ontvangen, 
- er op dit moment meer dan 60 kinderen in Amsterdam en Diemen wachten op een geschikte mentor om hen dit schooljaar te begeleiden, 
- er het hele jaar door nieuwe aanmeldingen van leerlingen binnenkomen via scholen en ouder-kind centra.
En wij dus ook het hele jaar door op zoek zijn naar mentoren die deze leerlingen een steuntje in de rug willen bieden,  
- het kantoor van School's cool Amsterdam druk in de weer is met onder andere de voorbereiding van de nieuwe basistraining en coördinatie van mentoraten,
- het mentorvolgsysteem op basis van de enquête formulieren heel waardevol is voor de kwaliteit van de mentoraten. En dat er op dit moment een nieuw enquêteformulier ontwikkeld wordt en er continu wordt gewerkt aan het verbeteren van de ondersteuning van de mentoren vanuit School's cool Amsterdam. 
- er nieuwe informatie is toegevoegd aan de School's cool website, waaronder.:
contactpersonen/eindverantwoordelijke coördinatoren per stadsdeel en reglement van het bestuur
Inspiratie 1
In gesprek met mentor Pauline de Boer
Pauline was jarenlang wedstrijd coach van een jeugd hockeyteam. Sinds 2014 is zij als mentor verbonden aan School's cool. Het coachen van kinderen is haar passie. Pauline: "Als mentor ben ik een team met mijn pupil. Ik inspireer mijn pupil door hem te laten vertrouwen op zichzelf en hem gebruik te laten maken van zijn eigen kracht. lees meer

 
Inspiratie 2
Rita Pierson

Every kid needs a champion
 
Ontwikkeling 

Workshop
Op
15 september wordt een workshop georganiseerd. Het programma wordt op dit moment samengesteld. Je ontvangt hierover binnenkort meer informatie via de mail. 

Intervisie
In oktober vindt de eerste intervisie bijeenkomst van het nieuwe schooljaar plaats.

Werkgroep
Gedurende de maand september en oktober worden er twee avonden georganiseerd door de werkgroep Rekenvaardigheid. Je kunt bij deze bijeenkomsten vragen stellen over het huidige rekenonderwijs en hoe je je pupil daar het beste bij kunt begeleiden. De avonden in het kader van Rekenvaardigheid gaan alleen door bij voldoende animo. 

Voor alle contactmomenten ontvang je een persoonlijke uitnodiging.

Klik 
hier om naar de School's cool website te gaan en de jaarplanning te bekijken. Je vindt de jaarplanning terug onder het gelijknamige kopje. 
Copyright © 2015 School's cool Amsterdam, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp