Copy
Tuoreita kuulumisia Wikipediasta ja
Wikimedia Suomen toiminnasta
Lue kirje nettiselaimella

Wikimedia Suomen syksy

Wikimedia Suomen syksy alkoi hieman erilaisena kuin mitä keväällä odotimme - emme saaneet Wikimedia-säätiöltä hakemaamme rahoitusta toiminnanjohtajan tehtäviin, joten entistä useampi yhdistyksen tehtävistä on siirtynyt hallituksen hoidettavaksi. Ja kun hallitus hoitaa tehtäviään vapaaehtoisena silloin, kun omilta töiltään ehtii, asioihin tulee välillä viivettä. Toivomme ymmärrystä ja toivotamme samalla uudet vapaaehtoiset avosylin tervetulleiks! Voit perehtyä yhdistyksemme toimintaan esimerkiksi lukemalla hallituksen pöytäkirjoja.

Esimerkiksi tätä uutiskirjettä toimittaa nyt hallituksen sihteeri Johanna Janhonen. Jos sinulla on ideoita tulevien uutiskirjeiden sisältöön tai haluaisit vaikka kirjoittaa Wikipedia/Wikimedia-aiheisia kirjoituksia yhdistyksemme blogiin, ota yhteyttä häneen.

Suomen Wikipediassa kisaillaan 

Wikipediassa järjestetään kuukausittain talkoita. Heinäkuussa käytiin lähteettömien artikkelien kimppuun, ja lähteitä lisättiin lähes 2200 artikkeliin. Kilpailun voitti Sblöbö  272 pisteellä. Elokuussa taas teemana olivat kuvat ja kuvattomat artikkelit. Lopputuloksena oli yli 3000 lisättyä kuvaa. Kilpailun voitti IA, joka sai huimat 1002 pistettä, onnittelut! Jos sinäkin haluat kisailla, tutustu vaikka tämän viikon Karibia-kisaan.

Maailmalla tapahtunutta

Wikimedia Suomi lähetti heinäkuussa Meksikossa pidettyyn Wikimania-konferenssiin kaksi osallistujaa. Toinen oli viime vuonna hallitukseen kuulunut Sanna Hirvonen, joka kertoi matkakuulumisia Kiasman blogissa. Toinen oli yhdistykselle töitä tehnyt Teemu Perhiö, joka kertoi Wikimedia Suomen blogissa mm. siitä, miten Wikipediaa käytetään koulutukseen Armeniassa ja Meksikossa.

Heikki Kastemaan Wikimedia Suomen hallituksesta taas vieraili Virossa, jossa suomalais-ugrilaisten Wikipedioiden aktiivit keskustelivat hankkeidensa tulevaisuudesta. Lue blogistamme, mitä Heikki kertoi Wikipedioiden merkityksestä pienten kielten elvyttämisessä ja alueellisen kulttuurin säilyttämisessä. Viime viikolla Heikki edusti meitä myös Keski- ja Itä-Euroopan Wikimedioiden tapaamisessa Tartossa. 

Kuulimme myös, että Itävallassa oli kesällä pidetty kansainvälinen Wikipedia-leiri, jossa oli keskitytty rauhaan liittyviin sisältöihin. Harri Pirhonen oli ollut leirin ainoa suomalainen. Jos sinäkin mielit ulkomaille tapaamaan muita Wikipedia-intoilijoita, pistähän harkintaan Wikimania, joka pidetään Italiassa 21-28.6.2016.
 

Tulevia tapahtumia

Yhdistyksemme on käynnistämässä projektia, jossa tutustutaan Wikidataan ja opetellaan hyödyntämään sitä paitsi Wikipediassa, myös itsenäisenä tietokantana ja avoimen tiedon lähteenä. Opetellemme asiaa yhdessä projektissa, joka alkaa 2.10. Ylen Isossa Pajassa järjestettävässä työpajassa ja jatkuu ensi kevääseen asti. Liity Wikidata - avoin kulttuuridata hyötykäyttöön -Facebook-ryhmään, niin kuulet asiasta lisää.

Museoliitto taas järjestää museotyöntekijöille kaksipäiväisen koulutuksen Osallistavan teknologian mahdollisuuksista museotyössä. Koulutusksessa järjestetään 30.9.-1.10. Helsingissä ja siinä käsitellään myös sitä, miksi ja miten museoiden kannattaa järjestää Wikipedia-aiheisia tapahtumia. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla mitä museoissa alkaa tapahtua! Yksi tämän syksyn tapahtuma, jossa yhdistyksemmekin on mukana on Tampereen Rupriikin jo perinteinen wikipedistitapaaminen 21.11.2015. Designmuseo taas ehti jo pitää Late night fashion -tapahtumansa, jossa yhdistyksemme oli mukana muokkaamassa muotiaiheisia Wikipedia-sisältöjä

 

Wikipedia mediassa

Wikipedia on ollut viime aikoina näkyvästi esillä myös mediassa:

Lue lisää juttuja täältä - ja lisää toki linkit puuttuviin uutisiin!

Onko sinulla ideoita seuraavaan uutiskirjeeseen? Kerro toki Johannalle!

Copyright © 2015 Wikimedia Suomi ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp