Copy
Nieuwsbrief Maurits Instituut
View this email in your browser


Lancering Maurits Instituut


Zoals u weet is op 13 oktober het Maurits Instituut opgericht. Het bestuur was verrast door de hoge respons en de vele positieve reacties. De website werd op de eerste dag na de oprichting meer dan 1.200 bezocht en er waren honderden aanmeldingen voor onze nieuwsbrief.
De gratis e-book actie voor de eerste 50 nieuwe aanmeldingen voor de nieuwsbrief was binnen enkele uren “uitverkocht”.
 
Like Nieuwsbrief Maurits Instituut - nr. 1 on Facebook share on Twitter

 

Omgevingsanalyse


Een paar weken na de formele start van het Maurits Instituut heeft het bestuur (Jaap Jan Brouwer, Onno Ruiter en Rob Evers) gemeend nog eens goed naar de omgeving te moeten kijken. Zoals u weet draait het bij het Maurits Instituut om wat bedrijven en andere organisaties kunnen leren van militaire kennis en ervaring.

Maar van welke militaire kennis en ervaring kunnen bedrijven en organisaties iets leren en waar liggen de specifieke behoefte? Om dit nog beter vast te kunnen stellen organiseert het Maurits Instituut op donderdag 4 december een omgevingsanalyse.
 
Wij hebben drie (militaire) thema’s vastgesteld waarvan wij overtuigd zijn dat deze bij dragen aan het verhogen van de prestaties van bedrijven, overheden en semi-overheid zoals zorg, onderwijs en OV. Deze thema’s zijn:
  • Commandovoering (Leiderschap, besluitvorming en bevelvoering)
  • Opleiding, vorming en training
  • Doctrine en strategie.
Samen met een select gezelschap proberen we tijdens deze omgevingsanalyse vaststellen wat m.b.t. deze thema’s de meningen, ervaringen en behoefte zijn van mensen uit onze doelgroep.
 
De ervaring en inzichten worden is deze sessie gebundeld tot een ranglijst van actiepunten om, enerzijds, organisaties en bedrijven in onze samenleving handvatten te geven om teamleiderschap te verbeteren en te versterken, anderzijds, te dienen als input voor het symposium het Maurits Instituut in maart 2015 organiseert. 

Like Nieuwsbrief Maurits Instituut - nr. 1 on Facebook share on Twitter

Bedrijven kunnen veel leren van militaire organisaties


3 november verscheen een artikel van Jaap Jan Brouwer in het FD. Het was een reactie op een eerder geplaatst artikel met de titel “Lessen van Vietnam: richt je bedrijf niet te militair in”.
Wij konden we ons, geheel terecht natuurlijk, niet helemaal vinden in de inhoud van dit artikel, èn dus klom de voorzitter in de pen.


Like Nieuwsbrief Maurits Instituut - nr. 1 on Facebook share on Twitter

Gratis e-book actie


Afgelopen 29 oktober zijn de 50 gratis ebooks van onze “nieuwsbrief actie” uitgedeeld. Via een email zijn alle winnaars geïnformeerd. Vanwege het grote succes van deze actie hebben we helaas een behoorlijk aantal mensen teleur moeten stellen.

Diegene die ook graag in het bezit willen komen van het ebook "Klein binnen Groot" van Jaap Jan Brouwer, kunnen dit voor slecht € 4,95 bestellen via Eburon. Als u op de voorkant van het boek (plaatje) klikt komt u op de bestelpagina. 


Like Nieuwsbrief Maurits Instituut - nr. 1 on Facebook share on Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
Website
Email

Copyright © 2014 Maurits Instituut, All rights reserved.


Door een fout aan onze zijde ontvangen de mensen die zich vorige keer hebben uitgeschreven van de mailinglijst toch onze nieuwsbrief. Onze excuses daarvoor.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp