Copy
Sæson for dæktests: Hvilket vinterdæk skal du vælge?
Mangler billederne?
Se mailen i din browser
Derfor skal du køre på vinterdæk
- også om efteråret!
Vinterdæk har efterårs- og vinteregenskaber. Sommerdæk har sommeregenskaber. Så enkelt er det. Det er derfor ikke raketfysisk at gennemskue, at skifter man ikke sine sommerdæk ud med vinterdæk, når vejret kræver det, så har dækket ikke de rette egenskaber til årstiden.

I vinterhalvåret, dvs. i perioden fra ca. 1. november til 1. april, er det sikrest at køre på vinterdæk.

"Men er det ikke bare noget pjat," tænker du så måske... "Jeg fik jo nye sommerdæk på i år, så mønsteret er godt og dybt nok. Det går da nok."

Til det kan vi kun sige: NEJ! Hvert år kommer rigtig mange bilister og deres medtrafikanter til skade, fordi nogen ikke har fået skiftet til vinterdæk.


Vinterdæk er fremstillet med silikaprodukter og/ eller naturgummi, hvilket betyder, at de bevarer smidigheden selv under meget lave temperaturer. Derved både bremser og styrer de perfekt, når det er koldt. Og det bliver det jo tit allerede i efteråret.

HUSK: Et vinterdæk er ikke bare et vinterdæk. Det er øget sikkerhed i trafikken i efterårs- og vinterperioden for dig og dine kære (og alle de andre, du møder i trafikken - fodgængere, cyklister og andre bilister). Så sikkerhed KAN faktisk købes for penge. 

ERGO: Er det tid til, at skal du have skiftet dine dæk til vinterdæk for at øge sikkerheden for dig og dine kære? Så find dækkene på dæk.dk.
 
> Ja tak, lad mig se på vinterdæk (og dermed øget sikkerhed) på dæk.dk
NB! Det er lovpligtigt at skifte dæk, når mønsterdybden på dine dæk er 1,6 mm eller derunder. Vi anbefaler dog, at du skifter, når der er 4 mm mønsterdybde tilbage på dine vinterdæk, da mere mønsterdybde betyder bedre vejgreb, kortere bremselængde - og derfor større sikkerhed. 

Bemærk: I den periode, hvor du slider dine vinterdæk fra 8 til 4 mm dækmønster, falder dækkets ydeevne i forhold til vejgreb og bremselængde ikke ligeså drastisk som i den periode, hvor du kører med 4-1,6 mm mønsterdybde. Derfor: Sørg for at få skiftet i god tid!
TESTVINDER: Det her vinterdæk har scoret 5* 

Det er Dunlop Winter Sport 5 225/45 R17H, der er testvinder i FDM’s vinterdæk-test 2016! Stort til lykke med det! For det er velfortjent! 

Belønningen i form af de 5 stjerner i testen skyldes bl.a., at dækket "er helt i sin egen klasse og er overbevisende i alle kategorier”, som FDM udtrykker det. I testen forlyder det endvidere, at dækket faktisk ikke har nogen svage punkter - ret flot, må man sige!

> Læs hele testen her - og dan din egen mening

Det testvindende Dunlop Winter Sport 5 vinterdæk, der altså har scoret 5 stjerner i FDM’s viterdæktest, kan du købe hos os på dæk.dk.

> Ja tak - lad mig se på testvinder-dækket fra Dunlop - til min bil (på dæk.dk)
Hvorfor var Conti ikke med i testen...? 

Du undrede dig måske over noget, da du så ADAC/FDM’s dæktest ovenfor….?

Nemlig at Continentals nye ‘WinterContact TS860’-dæk slet ikke var med i testen - hvilket Continental jo plejer at være….

 Hmm, mærkeligt, ik...? 

> Du finder forklaringen her - og får samtidig adgang til oversigten over vinterdæktests 2016 (hvor også TS860 er med)

Rigtig god oktober

- og kør forsigtigt!


Med venlig hilsen
dæk.dk
Oktoberfest?

Kører du sydpå til oktoberfest inden længe, så husk, at der er andre (striksere) regler vedrørende vinterdæk i Tyskland end i Danmark.
 
> Læs om vinterdæksreglerne i Europa her
Deltager du i konkurrencerne?

Vores følgere på facebook elsker at dyste - og at vinde.

Derfor afholder vi fra tid til anden konkurrencer på vores facebookside, hvor man fx kan vinde 4 Michelin-dæk, billetter til speedway - eller som senest en roligan-hoptimist i forbindelse med VM-kvalifikations-kampen mellem Danmark og Montenegro.

Tre vindere (der gættede kampens resultat) stak her af med en flot hoptimist som på billedet herover.
Følg os på facebook, hvis du også vil være med i konkurrencerne, hvor der altid er sjove - eller meget nyttige - præmier på højkant.
Vil du glæde nogen med dette nyhedsbrev?
Del nyhedsbrevet med dine venner
Send dette nyhedsbrev til en, du kender
Facebook
YouTube
Email
Copyright © 2016 A/S Ovethi, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp