Copy
GUIDE: 3 trin til sikre vinterdæk!
Mangler billederne?
Se mailen i din browser
Politikerne: Få nu vinterdækkene på 

Vejene er 'luskede' med vand, nedfaldne blade og lave temperaturer - særligt om natten. Det ved vi alle. Rådet lyder derfor som altid: Få nu vinterdækkene på, hvis de ikke allerede er skiftet. Det er det sikreste for både dig og dine kære - og for dine medtrafikanter.

Også politikerne stemmer i: ”Bilisterne skal huske at få vinterdæk på bilen nu,” siger Kristian Pihl Lorentzen, Rasmus Prehn og Kim Christiansen, der er transportordførere for landets tre største politiske partier.

Men de har lidt forskellige holdninger til, om der skal være lovgivning på området - eller ej...

 

> Ja tak, lad mig høre, hvad de tre politikere
har at sige om vinterdæk og lovgivning

GUIDE: 3 trin til sikre vinterdæk

Det er afgørende for din - og alle andres - sikkerhed i trafikken, at dine vinterdæk er i topform. Men er de så det? Vi har lavet en nem 3-trins-guide til dig, så du hurtigt kan tjekke, om dine vinterdæk er sikre.

Sådan gør du:

1) Tjek, om du har over 1,6 mm tilbage af dækmønsteret på dine vinterdæk. Hvis ikke, er de hverken lovlige eller sikre. Så ud over, at du bringer eget og andres liv i fare på grund af forringet vejgreb og bremseevne, så risikerer du også at få en bøde, hvis du bliver stoppet af politiet. NB! Vores anbefaling er faktisk 4 mm dækmønster på vinterdæk!
> Læs mere om mønsterdybde, lovkrav - samt vores anbefalinger til mønsterdybde 

2) Ved du, om du kører på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren? Hvis ikke, kan det være farligt. Sommer- og vinterdæk er nemlig designet til at levere de bedst mulige vilkår for vejgreb i henholdsvis sommer- og vinterperioden. Du skal selvsagt sørge for, at du kører på vinterdæk nu! Typisk er der et lille 'snefnug'-ikon på selve dækket, som kan fortælle dig, hvis dækket er et vinterdæk. Som altid: Er du i tvivl, så kontakt din dækmand.
> Læs mere om vinterdæk

3) Kontrollér, at lufttrykket i dine dæk er korrekt. Har du for eksempel for lidt luft i dine dæk, stiger dækkets temperatur som følge af den øgede kontakt med vejen - og det kan bl.a. betyde kortere levetid for dit dæk og øget brændstofforbrug.
> Læs mere om konsekvenserne ved forkert dæktryk

DET BETYDER ALTSÅ.... at har du mindre end 1,6 mm (vi anbefaler 4 mm!) dækmønster tilbage på dine vinterdæk, kører din bil ikke på vinter- (eller helårs-)dæk nu, og har dine dæk ikke det rette tryk, så kan dine dæk være farlige at køre på for både dig og dine omgivelser - LIGE NU!


Er du i tvivl om, hvorvidt dine dæk er sikre, eller er du klar til at se på nye dæk - så kig ind på dæk.dk. Her er altid et kæmpe udvalg af dæk og fælge til alle personbiler (- og her finder du nemt kontaktinfo på vores afdelinger).
Styr på rattet?

Når regnen 'står ned i stænger', som den ofte gør for tiden, så er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvor farligt det kan være, når der ligger rigtig meget vand på vejbanen.

De store mængder vand nedsætter nemlig vejgrebet betragteligt og kan 'trække' din bil ud af kurs… Og det kan være rigtig farligt…
Ved du det?

Må du egentlig ”blande” sommer- og vinterdæk på din bil? Ja, nej, ved ikke....? Få svaret her:
 
Sådan opbevarer du dine dæk 

Hvordan opbevarer du egentlig bedst dine sommerdæk hen over vinteren? > Få svaret her

Hvem vil du glæde med tips & tricks?
Del nyhedsbrevet med dine venner
Send dette nyhedsbrev til en, du kender
Rigtig god dag

- og kør forsigtigt!


Med venlig hilsen
dæk.dk
Facebook
Website
YouTube
Email
Copyright © 2016 A/S Ovethi, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp