Copy
Nieuwsbrief Pricon bv Januari 2015
View this email in your browser

Als relatie van Pricon houden wij u graag op de hoogte

Januari 2015

Dit jaar zult u weer regelmatig onze nieuwsbrief ontvangen. Met gemiddeld 1000 lezers blijkt onze nieuwsbrief een groot succes! Lijkt het u leuk om in onze nieuwsbrief vermeld te staan? Bijvoorbeeld met een bedrijfsinterview of heeft u een leuke anekdote? Laat het ons weten. sales@pricon.nl
Pricon wenst u allen een gelukkig, succesvol en gezond jaar!
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn

Het gespreksverslag

Van elk gesprek dat Pricon opvangt voor uw bedrijf ontvangt u een gespreksverslag, ook wel rapportage genoemd. Onderstaand ziet u een voorbeeld van deze rapportage. Velen van u zullen deze rapportage herkennen, voor sommigen zal het nieuw zijn. Wist u dat er onder elke rapportage een link is bijgevoegd waar u kan reageren op elk bericht? Korte lijnen zijn erg belangrijk voor ons. Wanneer u reageert middels deze link komt uw bericht altijd binnen op de juiste afdeling. Het meldingsnummer dat standaard aan het bericht is gekoppeld weergeeft alle details voor ons intern. Zo krijgt u altijd snel antwoord op uw vraag en weten wij welke medewerkers aan de melding zijn gekoppeld.

De gevaren van online reviews

We kunnen het niet vaak genoeg benoemen. Een bedrijf valt of staat met een goede klantenservice. Een onderzoek van Casengo laat zien zien dat een negatieve review voor een bedrijf veelal ontstaat door een slechte ervaring met de klantenservice.
  • 1 op de 5 klagers kaart een slechte klantenservice aan
  • 1 op de 15 klagers geeft zelfs aan: Dit nooit meer!
Online reviews kunnen een bedrijf maken of breken. U doet het vast zelf ook, bij het boeken van een vakantie kijkt u eerst naar ervaringen van anderen of bij het kopen van een product leest u eerst de reviews goed door. En vaak blijft uw oog hangen op een slechte review. Slechte reviews zijn gemiddeld 3 keer langer dan een positieve review.  Als klant van Pricon willen we u daarom bedanken voor het vertrouwen dat u laat zien door het uitbesteden van de telefonie aan ons. We beseffen ons maar weer eens dat iets essentieels als de klantenservice uitbesteden een groot vertrouwen in ons weergeeft.

Ons werk verveelt nooit

Tussen onze klanten zitten diverse installatiebedrijven. Wanneer de klant belt voor een niet werkende cv ketel is onze eerste vraag of de reset knop al is ingedrukt. Een van de klanten belde trots terug dat zij echter de recycle knop had ingedrukt en dat de ketel weer werkt.

Monteurshumor: Bij een storing in de brandmeldcentrale zegt de monteur, "Ik schakel het alarm dit weekend wel uit, het huis brandt er toch niet beter door. "
 
Copyright © 2014 Pricon bv, Alle rechten voorbehouden

Ons mailadres is:
sales@pricon.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief