Copy
Editie 01.05.2015
View this email in your browser
Moederdag centraal

Kleur en fleur (en niet alleen bij de Sampler) 

Openingstijden
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag

10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur


 
Beste quiltsters,
U wist het natuurlijk al lang, maar zondag 10 mei is het moederdag. De dag om elke moeder in het (quilt)zonnetje te zetten. De Sampler doet daar graag aan mee met een leuke gadget. U leest er onderstaand meer over.
Moederdag
Komt u op donderdag 7, vrijdag 8 of zaterdag 9 mei bij de Sampler en besteedt u voor € 40,- of meer dan krijgt u als moederdaggeschenk gratis een leuke mok in de bekende Sampler kleur. Uiteraard gevuld met allerlei nuttige quiltzaken. Heeft u even niets nodig, laat dan uw kids stiekem even weten dat een cadeaubon van de Sampler ook heel welkom is.
Edith van Mary Koval
Net een paar dagen geleden binnengekomen: de volledige (nou ja, op twee ruitpatronen na dan) collectie 'Edith' van Mary Koval. Een werkelijk schitterend geheel waar Mary zelf ons mee feliciteerde. En terecht, toch? Bovendien hebben we voor deze stoffen twee patronen beschikbaar. Aan u de keus! Ine Buisman was overigens gelijk al zo enthousiast dat ze meteen wat fat quarters begon te snijden. Dank je wel Ine voor je geweldige hulp.
Peiling: Cursus Welsh of whole top quilten
Dames: we hebben een idee en wel een cursus voor gevorderden waarvan u de titel hierboven leest. Waar gaat het om? Misschien heeft u al eens het plan gehad een quilt te maken die niet is gepatcht, maar alleen bestaat uit één lap stof die rijkelijk is gequilt. De patronen daarvoor zijn soms te koop of kunnen uit een boek worden overgenomen. In deze meerdaagse cursus gaan we met elkaar aan de slag en maakt ieder haar eigen ontwerp. Als de tijd het toelaat starten we ook met het quilten zelf. We willen deze cursus in het najaar plannen, maar..... alleen als er voldoende belangstelling voor is. Docente is Ine Buisman, onze alleskunner en creatief geweten. NB. Informatie over deze cursus is nog niet bekend, geen prijs, geen tijdsduur en geen planning. Het enige dat wij willen weten is of u positief tegenover ons idee staat. Laat het weten via info@desampler.nl Bij genoeg enthousiasme gaan we dan verder plannen, waarbij u uiteraard nu nog tot niets verplicht bent.
Amaryllissen
Eigenlijk zou u eerst nu even mijn blog onderaan moeten lezen om te begrijpen wat we nu weer voor grappigs hebben. Mijn man Frank heeft van de Keukenhof een paar Amaryllisen meegenomen om de winkel wat op te fleuren. En wat gebeurt er? Klanten vond die bloemen zo apart dat ze ze wilden kopen. Tja, maar dat kon natuurlijk niet. Gelukkig heeft Frank, met toestemming van het bedrijf, er nu toch wat meegenomen en we mogen ze voor dezelfde 'beursprijs' aanbieden als op de Keukenhof: € 15,-
Zeg eerlijk, voor een bosje bloemen ben je al gauw meer kwijt en voor dit bedrag heeft u wekenlang een pracht van een Amaryllis in huis. In mijn blog leest u er meer over.
Inloopbee
U vergeet de inloopbee toch niet, hè? A.s. donderdag 7 mei is het weer zover. Vanaf 10.00 uur bent u welkom, staat de koffie klaar en is er een doos vol koekjes. En dat allemaal voor € 2,50!
Neemt u de gezelligheid mee? 

Banderolletjes
Een kleine, maar best opmerkelijke aanvulling op de huisstijl van de Sampler: banderolletjes. Wij vinden het in ieder geval wat netter staan dan de plakbandje die we eerder gebruikten. Ze zijn gemaakt van gerecycled papier en dus nauwelijks milieubelastend. O ja, omdat het er 'maar' 5.000 waren heeft Bibi ons geholpen met omwikkelen. Dank, dank, dank!
Supergoof komt terug!
Met plezier laten we u weten dat Ingrid van der Harst op dinsdag 13 oktober weer naar Haarlem komt. Nu met een workshop 'Applicatie'. Deze workshop duurt van 10.00 - 16.00 uur  en kost € 67,50. 
U kunt nu alvast inschrijven, maar weet dat het maximum aantal deelneemsters slechts 12 personen telt. Snelheid is dus geboden. Wat u gaat maken ziet u in de fotokolom. We zouden bijna zeggen: "Het is toch bij de konijnen af....."  
Inschrijven op info@desampler.nl
Tamara's Blog
Beste patchworksters, quiltsters
 
Deze keer wil ik eens niet zelf in het zonnetje staan, maar u iets vertellen over mijn man Frank. Frank heeft, via via een goed contact met de Keukenhof en voor het tweede jaar staat hij daar een paar dagen per week in de stand van Queen Flowerbulbs (www.queenflowerbulbs.com). Dit bedrijf levert bloembollen over bijna de gehele wereld. Frank nu, staat de hele dag in het zonnetje die bollen te verkopen. Hij vindt het geweldig en kletst in het Engels, maar even zo vaak in het Duits en Frans. Ook heeft hij al wat prachtige Amaryllissen meegenomen die nu in de winkel staan te pronken. U moet echt even komen kijken. Heel apart zijn de Amaryllisen die in wax gegoten zijn. Er zijn verschillende uitvoeringen: in uni kleur, gemêleerd of met een soort vilt bekleed. U hoeft ze geen water te geven want ze komen vanzelf op. U heeft er dus geen omkijken naar. Misschien is zo'n bol wel een leuk moederdagcadeau, toch? Met een paar dagen heeft u dan een klein stukje van de mooiste tuin van Nederland in huis. Heb ik u op een idee gebracht?

                          


Tot de volgende blog!

                                                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.