Copy
Bekijk deze e-mail in je browser

Vereniging Integrale Vitaliteitskunde Nieuwsbrief juni 2020
Meteorologische zomer, zonnewende en zonnige dagen?!

Welkom

Klik op het betreffende onderwerp om daar direct naar toe te gaan.

Van de voorzitter - Naar buiten en voorbereiden......

Beste <<First Name>>,
 
Mei is bijna voorbij en de kool- en pimpelmezen hebben de huur van hun lovenest aan de muur voor dit jaar al weer opgezegd en zijn met hun kroost uitgevlogen de wijde wereld in. Net als deze vogeltjes waren we de afgelopen maanden voornamelijk op pad om eten in huis te halen, want veel meer was er buitenshuis niet te doen. Daar is nu rap verandering in gekomen door het versoepelen van de beperkende maatregelen van de overheid. Ik zie weer meer verkeer op straat en ook lange rijen mensen die graag bij een bouwmarkt of Ikea naar binnen willen. Bij de kleinere winkels staat aangegeven hoeveel mensen er naar binnen mogen met een mandje. En als de mandjes op zijn, mag je even wachten. Ook de praktijken van onze leden zijn ondertussen weer opgestart met inachtneming van de regels van het coronaprotocol dat voor de hele sector is afgesproken.
 
Het is een spannende tijd, want zijn de mensen bereid zich nog veel langer aan de nog altijd van kracht zijnde regels te houden of krijgen we ook door het mooie weer steeds meer een laissez faire houding, van het zal wel niet zo’n vaart lopen. Het valt mij op, dat het voor veel mensen niet zo eenvoudig is om de 1.5 meter regel te handhaven. In hun haast om de boodschap te doen of naar hun geparkeerde auto te komen wordt dat nogal eens vergeten.
De eerste coronapiek is voorbij en we willen graag terug naar hoe het daarvoor was. Uit de berichten die ik vanuit een andere positie krijg, begrijp ik dat de gezondheidszorg zich nu al aan het voorbereiden is op de verwachtte 2e piek die in het najaar verwacht wordt. Gaan we dan weer in “lock down”, of zijn we dan dusdanig goed voorbereid dat we een uitbraak van besmettingen zoals de afgelopen maanden beter kunnen beheersen? Op dit moment lijkt de focus bij de overheid nog vooral te liggen op het versoepelen en het weer op gang brengen van de economie. Ik hoop maar, dat achter de schermen nu de crisisplannen geschreven worden als antwoord op die volgende uitbraak.
 
Kan je je in je eentje voorbereiden? Ja, natuurlijk door je te houden aan de richtlijnen en daar eerder precies dan soepeltjes mee om te gaan. Maar het is natuurlijk iets wat we met z’n allen zullen moeten doen, want dat bepaalt het resultaat en is de kwaliteit van onze samenleving.
 
Ik ga nog even naar buiten, want de natuur lijkt geen weet te hebben van corona.
 
Rob Moeke
Voorzitter VIV bestuur

Actualiteiten:  


Check jij ook regelmatig onze social media kanalen? Daar staat het eerste het nieuws op. De laatste updates kan je ook vinden bij actualiteiten op de website en FAQ .

Laatste nieuws:
*Evicare
*Zilveren Kruis
*FNV 

EVICARE
Op 24 april jl. is Evicare officieel gestart en klaar voor gebruik voor Practice Based Evidence werken binnen de complementaire zorg. Wil jij als therapeut gebruik maken van Evicare, meld je dan snel aan.

Naast de VIV hebben nog 5 beroepsorganisaties het nieuwe werken binnen de complementaire zorg geïntroduceerd. Samen met de vele andere zorgverleners en beroepsorganisaties wil Evicare de effectiviteit van de behandelingen nu aantonen.

EviCare is goedgekeurd door KIWA als erkend ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Met het verkrijgen van dit keurmerk zien we dat EviCare voldoet aan alle richtlijnen met betrekking tot beveiliging en opslag van medische gegevens van cliënten. Deze richtlijnen zijn door de overheid gesteld in het kader van de WKKGZ.
Het beoordelingsrapport van KIWA is duidelijk. Op alle door hen beoordeelde punten verkreeg EviCare een positieve beoordeling. EviCare verwerkt de gegevens op de juiste manier en er worden geen onnodige gegevens opgeslagen, wat in strijd is met de wetgeving.
Ook de relevante feiten en omstandigheden van cliënten worden op de juiste wijze in EviCare verwerkt net als behandeldoelstellingen, behandelresultaten en cliëntervaringen.

Tot slot is ook de beveiliging van EviCare met de tweestapsverificatie door KIWA goedgekeurd. De conclusie van KIWA kon dan ook niet anders zijn dat EviCare ECD-proof is en voldoet aan de wettelijke eisen uit de WKKGZ die gelden voor een Elektronisch Cliënten Dossier.

Klik hier voor het nieuwsbericht.
 
Zilveren Kruis
Ook hier worden de online consulten vergoed. Klik hier voor hun website. 

FNV
Hier kan je het laatste nieuws vinden voor "ondernemend" Nederland
 

UPDATE-  nascholing Levensfases en transities 12 juni a.s.


De nascholing van 13 maart is verschoven naar 12 juni a.s. Dit keer in plaats van offline nu online. Alle leden die zich hadden ingeschreven hebben inmiddels een e-mail ontvangen. Had je je nog niet aangemeld en wil je nog meedoen? Meld je dan snel aan via info@vivnederland.nl

Een boeiende nascholing die je meeneemt door de diverse levensfases.

Inventarisatie 2020


De inventarisatie enquête is door 287 leden ingevuld. De komende tijd zullen we elke keer een vraag uitlichten. Ben je benieuwd wat de jaarlijkse inventarisatie qua uitkomsten heeft opgeleverd? Lees dan snel verder ....


De maatregelen rondom het Corona virus raken iedereen. Hoe raakt het jou?
 
ANTWOORDKEUZEN REACTIES
 
AANTAL
Leden
Persoonlijk, privé, gezondheid 10.10%
 
29
 
Zakelijk, financieel 48.08%
 
138
 
Op beide vlakken 40.42%
 
116
 
Nauwelijks tot niet
 
11.85%
 
34
 

De antwoorden die daarbij gegeven zijn variëren van minder trainingen kunnen geven tot het sluiten van de praktijk. Vooral zakelijk lijken we te worden cq te zijn geraakt.De één ervaart angst en de ander vindt deze periode een "zegen". Het hele spectrum wordt ingevuld.
Wat ons vooral opvalt is hoeveel leden kansen zien en die ook pakken, dat veel mensen de zorg voor hun naasten op zich hebben genomen, nu bezig zijn met puntjes op de "I" te zetten. Dat er meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. En sommigen leden hebben gewoon kunnen doen wat ze altijd al deden.

Verdien lidmaatschapskorting


VIV wil groeien!

Ken jij therapeuten met een eigen praktijk die bij de VIV passen? Die zich zouden willen aansluiten bij een beroepsorganisatie die zich hard maakt voor zijn leden, die 2x per jaar geaccrediteerde en gratis nascholing verzorgd. Of ken je studenten die therapeut willen worden? Wijs ze op ons student lidmaatschap. Melden ze zich in 2020 via jou aan (en worden ze toegelaten) dan krijg jij daarvoor een vergoeding in de vorm van een verlaging van de hoogte van je lidmaatschap voor 2021. Hoe meer therapeuten zich via jou aanmelden, hoe lager je lidmaatschapskosten.
Op deze manier hebben alle partijen er voordeel van, ook jij zelf!
Laat jij VIV mee groeien? JA?! Klik dan hier en kijk hoe.

We willen leden die een boek geschreven hebben de mogelijkheid geven hun boeken onder de aandacht van andere leden te brengen.

Harry Grob staat deze keer in the picture met zijn boek:
Laat je de kop niet gek maken

Gezond op je zelf vertrouwen. Zeker in deze tijd een aanrader.

Vanuit de overtuiging dat er geen algemene methode bestaat, focust Harry zich in zijn boek op de immense menselijke veerkracht en het vinden van ieders individuele sleutel tot balans en geluk. In dit boek beschrijft hij vele anekdotes en zijn visie op het vinden van innerlijke rust. Geïnspireerd door wijsheden uit de ICT: India, China en Twente.

Laat je de kop niet gek maken doet beseffen dat bij het vinden van balans, balanceren hoort. Dat het zinloos is om compleet door te slaan in een dieet, lifestyle of sport, maar dat juist dosering, relativering en evenwichtige zelfzorg een prettige(r) staat van zijn teweegbrengt.

Wil je dit boek bestellen? Klik dan op deze link.
Beeldbellen: uitdaging of belemmering?
 
De intervisiegroep Breda heeft een document opgesteld waarin ze je graag uitdagen om na te denken over de inzet van beeldbellen en de betekenis c.q. meerwaarde die dit voor jouw praktijkvoering kan hebben.

Daarom enkele van de voor- nadelen en voorwaarden die zij hebben geïnventariseerd op een rijtje…..

Klik hier om meer hierover te lezen.
Blog Corona en jouw immuunsysteem
 
Geïnspireerd door het aanbod van Helga van Nooij, hebben we haar blog gebruikt om praktische tips in deze tijd te delen en daarbij meerdere leden onder de aandacht te brengen, verspreid over Nederland, waar cliënten terecht kunnen voor therapie en/of behandeling voor het versterken van hun immuunsysteem en/of het meten of aanpakken van hun huidige leefstijl.

Klik hier om de blog te lezen.
Kunnen we je helpen?
 
We kunnen ons voorstellen dat je voor uitdagingen staat of nog komt te staan de komende tijd. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. We zijn er voor je en willen je - waar we kunnen - helpen. Hoe?


We hebben met regelmaat een Facebook live op de besloten Facebookpagina. Ook kan je hier je vragen stellen. En weet dat je niet de enige bent die vragen heeft. Of deel je ervaringen, we kunnen er allemaal iets van leren. Zit je niet op Facebook en wil je wel even je ei kwijt, dat kan. Stuur een email aan het secretariaat en een van de bestuursleden neemt contact met je op.
SAVE THE DATES!!

2020
Vrijdag 12 juni 2020: VIV ONLINE nascholing (betaald): Levensfasen & Transities door Gerhard Böckler (deze stond oorspronkelijk gepland op 13 maart 2020)

Zaterdag 3 oktober 2020: VIV nascholing (betaald): Mindspace door Lucas Derks

Vrijdag 20 november 2020: VIV ALV en nascholing

2021
Vrijdag 12 maart 2021: VIV nascholing (betaald)

Zaterdag 8 mei 2021: VIV ALV en nascholing

Zaterdag 2 oktober 2021: VIV nascholing (betaald)

Vrijdag 19 november 2021: VIV ALV en nascholing
Like onze facebookpagina, ook daar delen we informatie
Tweet
Postadres:
Vereniging Integrale Vitaliteikunde
Postbus 22142, 1302 CC Almere

Je kunt je profiel updaten of je uitschrijven van de lijst.
Let op: als je je uitschrijft ontvang je geen ledeninformatie meer!

Email Marketing Powered by Mailchimp