Copy
View this email in your browser

Naturturisme I/S, august 2015

I dette nyhedsbrev får du mere at vide om:

  • Naturturisme I/S får ny direktør
  • Øhavets Smakkecenter på Strynø
  • Find Haletudsen i Det Sydfynske Øhav
  • Faaborg Outdoorevent 2015
  • Se Øhavet på tv
  • Søkortsfortællinger fra Det Sydfynske Øhav

Naturturisme I/S får ny direktør
Tina Fogh Aagaard tiltræder som ny direktør for Naturturisme I/S d. 1. oktober. 

 
Tina Fogh Aagaard er 50 år, cand.jur. fra Københavns Universitet og uddannet advokat. Hun kommer fra en stilling som direktør i Karsten Ree Holding ApS, og har tidligere været ansat i den offentlige forvaltning i blandt andet Forsvarskommandoen og Folketinget.

Som direktør i Karsten Ree Holding ApS har Tina arbejdet med en bred vifte af opgaver, herunder med udvikling af en bæredygtig profil og har i den forbindelse taget del i projekter og opgaver omkring natur- og miljøbevarelse og ECO turisme i bl.a. Kenya. I tidligere jobs har Tina desuden arbejdet med havret, havmiljølovgivningen og havmiljøbevarelse.

Vi glæder os meget til at byde Tina velkommen her i Naturturisme I/S.
Se den fulde pressemeddelelse på www.naturturisme.dk 

Øhavets Smakkecenter på Strynø

På Øhavets Smakkecenter på Strynø kan man fra foråret 2016 besøge en helt ny udstilling.

Udstillingen skal formidle den omkringliggende natur og få de besøgende til at 'komme ind for at gå ud i naturen'.

Med midler fra Nordea-fonden, LAG og Friluftsrådet og i samarbejde med Øhavets Smakkecenter står Naturturisme I/S i spidsen for etableringen af den nye udstilling.
Øhavets Smakkecenter bliver en trædesten ud i  naturen på linje med Egebjerg Mølle Naturrum. Etablering af trædesten i området er en del af Naturturisme I/S 'Formidlingsstrategi for Det Sydfynske Øhav'. På Øhavets Smakkecenter vil besøgende få viden om Øhavets særlige kendetegn med fokus på området omkring Strynø. Udstillingen skal inspirere de besøgende til selv at gå ud at opleve naturen udenfor.

I forbindelse med udstillingen etableres også endnu en Kys Frøen satellit tilsvarende dem, der allerede findes på Skovsgaard, Trente Mølle og Søbygaard. 
Se pressemeddelelsen om projektet på www.naturturisme.dk

Find Haletudsen
- nye naturoplevelser for hele familien

Find Haletudsen er ”lillebror” til naturoplevelseskonceptet Kys Frøen. Ligesom hos Kys Frøen bliver man udstyret med vejledninger og naturgrej og får lov at opleve naturen på egen hånd og i sit eget tempo.

Men Find Haletudsen er også sin egen – og denne sommer åbnede 5 nye Find Haletudsen centre på mindre, beboede øer rundt omkring i Det Sydfynske Øhav. Hver eneste Haletudse drives af øboere og har sin egen historie og sine egne aktiviteter – og der er mulighed for mange kystnære og anderledes oplevelser. 
I kan fx gribe net og spand og tage på Kystsafari, lege Fuglenørd, finde Historien i stenen eller lave smykker af horn.

Find Haletudsen findes med 1-3 aktiviteter på Avernakø, Bjørnø, Drejø, Lyø og Skarø. Så hank op i familien og besøg Find Haletudsen på én eller flere af Det Sydfynske Øhavs dejlige småøer – Der er garanti for kvalitetstid, leg, natur og hygge.

Find Haletudsen aktiviteterne er som minimum åbne i skolernes sommerferie, men nogen steder også udenfor ferien. Prisen for de spændende og sjove oplevelser er 25 kr. pr. hoved, som går til vedligehold af materialer.

Find Haletudsen er støttet af Nordea-fonden, Friluftsrådet og Grøn Vækst (under Landdistriktspuljen)

Man kan læse meget mere om Kys Frøen og Find Haletudsen på www.kys-froen.dk  God fornøjelse!

Faaborg Outdoor Event 2015Faaborg Outdoor Event løber af stablen den 21-23. august, med udfordringer for hele familien. Det hele foregår ved det nye havnebad i Faaborg, og der er rigtig meget på programmet, bl.a Sejlsport,  Havkajak, SUP, Vind- og kitesurf, MTB, Motionsløb, Trailløb (50 og 100 km), Familie triatlon, Triatlon, K1Teamrun og en masse TRY IT // NO STRESS (kom og prøv) aktiviteter.
Se hele programmet og tilmeld dig her: www.faaborgoutdoorevent.dk

Nåede du ikke at se Øhavet på tysk TV...

D. 2. august sendte tyske NDR, Ostsee Report en udsendelse fra Die Dänische Südsee - her fra Det Sydfynske Øhav, hvor de har besøgt bl.a. Drejø og Skarø.
Se udsendelsen ved at klikke på billedet.

Søkortsfortællinger fra Det Sydfynske Øhav

Marstal Søfartsmuseum udgivet den fine bog skrevet af Ole Mortensøn, Anders Rehde Nielsen og Nils Valdersdorf Jensen. Bogen fortæller de historier, som Øhavet gemmer.

Bogens tre forfattere har sammen med museumsassistent Henning Terkelsen fra Marstal Søfartsmuseum sejlet rundt i Øhavet og lavet en række små videoklip, som findes på www.marmus.dk med fortællinger fra nogle af de mange beskrevne lokaliteter.
Køb bogen online på www.marmus.dk
Copyright © 2015, Naturturisme I/S
Naturturisme I/S ejes af de fire kommuner på Sydfyn og øerne. Vi skaber bæredygtige oplevelser og aktiviteter for turister og fastboende med afsæt i områdets styrker - naturen og kulturhistorien.

Nyhedsbrevet udgives af Naturturisme I/S - kontakt:
Nanna.Heinrich@svendborg.dk

Naturturisme I/S
Abildvej 5A, 2. sal
5700 Svendborg
6223 3045
www.naturturisme.dk

frameld nyhedsbrevet    opdater oplysninger