Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

Proširili smo svoje područje na Grad Mursko Središće i Općinu Podturen te sada brojimo 10 jedinica lokalne samouprave.
Team building LAG-ovih “Specijalista za pisanje projekata” održan je u adrenalinskom centru Accredo, gdje su se LAG-ovci okušali u disciplinama streličarstvo, viseća kuglana, ljudski stolni nogomet, stijena za penjanje, gađanje zračnom puškom te adrenalinskom parku s zip-lineom.
Saznajte više!
Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su 15. srpnja na pilotnom obilasku projekta „Tematski putovi Zrinskih“ u sklopu kojeg su osmišljeni turistički paketi s rutom lokacija značajnih za obitelj Zrinski u Međimurskoj županiji.
Saznajte više!
LAG je predstavio svoje djelovanje na Štrigovskim noćima putem promotivnog info pulta i promotivnih materijala. Predstavnice LAG-a su posjetile i vidikovac na Mađerkinom bregu iznad Štrigove na kojem je dan kasnije snimljena milenijska fotografija Šime Strikomana uz štrigovske gemište.
Saznajte više!

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Dani Frkanovca, 25. i 26. srpnja u Društvenom domu Frkanovec, od 14:00 do kasnih večernjih sati. 
Mali Međimurski plac će se održavati u Termama Sveti Martin svake subote (od 17:00 do 20:30) i nedjelje (od 09:00 do 14:00) od 25.7. do 6.9. ispred ulaza na kupalište. 
Ljeto uz Muru, u Gradu Mursko Središće od 1. do 16. kolovoza.
Dani turizma općine Sveti Martin na Muri 12.07. – 22.08.2015.
Koncert Lidije Bauk, 25. srpnja u  restoranu Vučkovec u Termama Sveti Martin u sklopu manifestacije Dani turizma općine Sveti Martin na Muri, u 20:30 sati. 
Šesti sajam domaćih proizvoda na šetnici uz rijeku Muru u sklopu manifestacije "Ljeto uz Muru 2015" 8. kolovoza u 18:00 sati.
Povorka starih običaja i zanata 16. kolovoza (nedjelja) povodom Dana turizma Općine Sveti Martin na Muri od 15:00 sati.
Gradski kotlić, tradicionalno kuhanje jela u sklopu manifestacije "Ljeto uz Muru 2015" 9. kolovoza.
Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva Vas na dvodnevni izlet u Salzburg i Austrijska jezera 29. i 30. kolovoza.
Turistički vlak Sveti Martin, prometovat će na relaciji Terme Life Class > Sveti Martin na Muri > Mlin na Muri.

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

ODOBREN JE PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020.
Odobrenu inačicu na HRVATSKOM JEZIKU preuzmite OVDJE

OBJAVLJENI NATJEČAJI:
- MJERA 6 „RAZVOJ POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA I POSLOVANJA“ podmjera 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«
Zahtjevi za potporu se podnose od 12. svibnja do 31. srpnja 2015. godine.
PRAVILNIK I NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

- M19 "LEADER" podmjera 19.1. Pripremna pomoć iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.
Pravilnik o provedbi Mjere 19. LEADER (LAG-ovi)
Natječajna dokumentacija

NAJAVA PROMJENA U MJERI 7
Ministarstvo poljoprivrede će u svrhu povećavanja dostupnosti sredstava većem broju korisnika Mjere 07, u što skorijem vremenu, pristupiti izmjenama odredbi Pravilnika o provedbi M07 vezanih uz obvezu provođenja javne nabave prije podnošenja prijave na natječaj te će korisnicima biti omogućeno podnošenje prijave i bez provedene javne nabave.

Ovdje pratite sve informacije vezane uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.

PLAN RASPISIVANJA NATJEČAJA

KORISNO

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA EDUKACIJI U KLUBOVIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE
Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec s partnerom na projektu Udrugom Zora zaprima prijave za sudjelovanje u Klubovima za zapošljavanje koji su osnovani u sklopu projekta “Impress for success” s ciljem pružanja treninga i pomoći u traženju posla nezaposlenim osobama kroz unaprjeđenje poslovnih vještina i znanja sudionika. Klubovi za zapošljavanje nalaze se u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću, a njihove su usluge na raspolaganju nezaposlenim osobama iz Međimurske županije.
Prijave za prvi ciklus treninga primaju se do 31.07.2015., a više informacija možete pronaći ovdje.
USVOJENA DEKLARACIJA PRVOG HRVATSKOG RURALNOG PARLAMENTA
Deklaracija prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta usvojena je na 28. sjednici Upravnog odbora Hrvatske mreže za ruralni razvoj koja je održana 7. srpnja 2015. godine. Deklaracija sadrži poruke i prijedloge koje više od dvjesto sudionika Hrvatskog ruralnog parlamenta, predstavnika različitih skupina dionika ruralnog razvoja u Hrvatskoj, upućuje donositeljima odluka na europskoj, nacionalnoj i na regionalnim razinama. Više informacija možete pronaći ovdje.
HRVATSKI SABOR USVOJIO ZAKON O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI
Hrvatski sabor donio je novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, čiji je predlagatelj Ministarstvo turizma. Novine u odnosu na važeći zakon vezane su uz pružanje usluga u ugostiteljskoj djelatnosti te se omogućuje ugostiteljima pružanje usluga smještaja u sobama, apartmanima, studio apartmanima i kućama za odmor, ne samo u poslovnim već i u stambenim prostorima. Više informacija možete pronaći ovdje.
HEALTHY MEAL STANDARD ZA CERTIFICIRANJE PREHRANE U TURIZMU
U Hrvatskoj je pokrenuta certifikacija i standardizacija prehrane za posebne zdravstvene i nutricionističke potrebe turista i drugih osoba koje borave u turističko-ugostiteljskim, lječilišnim, rehabilitacijskim i drugim objektima pod nazivom Healthy Meal Standard (HMS), koja objektima koji prođu to certificiranje daje novu, konkurentnu kvalitetu kakve trenutno u objedinjenom obliku gotovo da i nema u svijetu.
Više o tome možete pronaći ovdje.
DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.
HBOR – VAŠ PARTNER U KORIŠTENJU EU FONDOVA
Zahtjev za kredit HBOR-u može se predati nakon predaje natječajne dokumentacije nadležnom tijelu za provedbu EU fondova. Prethodne konzultacije s HBOR-om su preporučljive. Krediti se odobravaju izravno i putem poslovnih banaka s rokom otplate do 14 godina, odnosno 15 godina ovisno o programu uz kamatnu stupu već od 3%.
Više o samim programima možete pronaći ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

Raspisan je natječaj za provedbu Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«, provedba tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«.
Rok za prijavu: 31.07.2015. (produljen rok)
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA USMJERENIH PODRŠCI OBITELJI I PROMICANJU I ZAŠTITI PRAVA DJECE

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge da se u skladu s ovim Pozivom prijave za financijsku potporu projektima usmjerenim podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. 
Rok za prijavu: 28.07.2015.
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPULS - JAČANJE KONKURENTNOSTI PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

Prioritet ovog Javnog poziva je putem ciljane potpore za razvojna ulaganja povećati zaposlenost, te jačati konkurentnost, poticati rast i razvoj mikro i malih gospodarskih subjekata, koji svojim poslovanjem ostvaruju tržišnu uspješnost.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine.
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPLUS - JAČANJE KONKURENTNOSTI USLUŽNIH DJELATNOSTI

Prioritet ovog Javnog poziva je jačanje konkurentnosti mikro gospodarskih subjekta i poticanje njihovog rasta kroz ciljanu potporu razvojnim ulaganjima.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPULS - INOZEMNI SAJMOVI

Prioritet ovog Javnog poziva je putem ciljane potpore za sufinanciranje troškova sudjelovanja na inozemnom sajmu ili sličnoj manifestaciji jačati konkurentnost, odnosno učvrstiti pozicije mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata na inozemnim tržištima.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 3.08.2015. godine
Pogledaj natječaj

OSIGURAVANJE POMOĆNIKA U NASTAVI I STRUČNIH KOMUNIKACIJSKIH POSREDNIKA UČENICIMA S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU U OSNOVNOŠKOLSKIM I SREDNJOŠKOLSKIM ODGOJNO-OBRAZOVNIM USTANOVAMA
 

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je raspisalo natječaj čiji je specifični cilj pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz aktivnosti vezane uz angažiranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju. 
Rok za prijavu: 14.08.2015. godine
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTA UDRUGA ZA FINANCIRANJE IZRADE UDŽBENIKA ZA POTREBE SLIJEPIH  I SLABOVIDNIH UČENIKA I STUDENATA ZA ŠKOLSKU/AKADEMSKU GODINU 2015./2016.

Temeljni ciljevi Javnog poziva su zadovoljiti potrebe slijepih i slabovidnih učenika i studenata kroz projekte udruga koje će osigurati prilagodbu udžbenika i literature na Brailleovom pismu u tiskanom izdanju, digitalnom obliku, zvučnom zapisu i uvećanom tisku za lakše praćenje nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama i visokim učilištima.
Rok za prijavu: 24.08.2015.
Pogledaj natječaj

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ: EUROPA U MOJOJ REGIJI

Da biste se prijavili za natječaj, dovoljno je snimiti fotografiju projekta koji se financira iz fondova EU-a za koji znate ili koji ste vidjeli, ali tako da se negdje na slici vidi ploča ili plakat na kojem se nalaze informacije o financiranju te zastava EU-a. Potom objavite svoju fotografiju i uključite se u natječaj na kojem možete osvojiti putovanje u Bruxelles za dvije osobe u listopadu 2015.
Rok za prijavu: 28.08.2015.
Pogledaj natječaj

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA FOTO NATJEČAJ "HRANA KAKVU ŽELIMO!

Rok za prijavu vaših fotografija na međunarodni fotografski natječaj "Hrana kakvu želimo" produžen je do 31.8. Dobitnik prve nagrade osvojit će put na Expo 2015 u Milano. Fotografski natječaj "Hrana kakvu želimo" održava se u sklopu paneuropske kampanje "Promjena ponude!" (SUPPLY CHA!NGE), čiji je cilj učiniti proizvode označene robnim markama trgovačkih lanaca pravednijima i održivijima.
Rok za prijavu: 31.08.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE TRADICIONALNIH "LIFE" PROJEKATA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao tijelo nadležno za provedbu LIFE programa u RH, u suradnji s fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje „tradicionalnih“ projekata iz programa LIFE 2014.-2020. za 2015. (potprogrami Klima i Okoliš).
Rokovi za prijavu: 25. 8. 2015. / 10. 9. 2015. / 17. 9. 2015.
Pogledaj natječaj

EUROPA ZA GRAĐANE - BRATIMLJENJE GRADOVA/ UMREŽAVANJE GRADOVA

Bratimljenje gradova – rasprave o politikama EU
Umrežavanje gradova – teme od zajedničkog interesa u koje će se uključiti lokalna zajednica
Rok za prijavu: 01.09.2015.
Pogledaj natječaj

JAČANJE KAPACITETA U PODRUČJU MLADIH 2015. - 2. KRUG

Poziv na dostavu projektnih prijedloga financira se iz europskog programa Erasmus + za obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport.
Ciljevi poziva:
- Promicati suradnju i razmjenu u području mladih između programskih zemalja i zemalja partnera iz različitih krajeva svijeta u poboljšavanju kvalitete i priznavanje rada s mladima,
- Neformalno učenje i volontiranje u zemljama partnerima i poboljšanje sinergije i komplementarnosti s drugim obrazovnim sustavima, tržište rada i društvo poticati na razvoj, testiranje i pokretanje programa neformalnog učenja mobilnosti na regionalnoj razini,
- Promicanje transnacionalnog neformalnog učenja mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja s ciljem poboljšanja razine kompetencija sudionika i poticanje njihovog aktivnog sudjelovanja u društvu.
Rok za prijavu: 02.09.2015.
Pogledaj natječaj

ZAKLADA KULTURA NOVA OBJAVILA JE JAVNI POZIV NA PREDLAGANJE PROJEKATA I PROGRAMA

Bespovratna sredstva bit će dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti za provođenje projekata/programa u 2016. godini te za višegodišnje projekte/programe koji se provode u 2016., 2017. i 2018. godini.
Rok za prijavu: 09.09.2015.
 
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA RASPISALA NOVI NATJEČAJ U OKVIRU FONDOVA EGP-a I KRALJEVINE NORVEŠKE

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je raspisala novi natječaj za prijavu projekata: "Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj". Natječaj je otvoren za prijave udrugama koje djeluju u području promocije i zaštite ljudskih prava a registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Rok za prijavu: 30.09.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPSKA ZAKLADA ZA MLADE – Bespovratna sredstva za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade, koju je osnovalo Vijeće Europe, ima za cilj potporu za aktivnosti mladih na EU nivou, potičući suradnju među mladima u sljedećim područjima: promocija mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.
Natječaj je otvoren za lokalne, nacionalne i međunarodne nevladine organizacije i mreže usmjerene na rad s mladima iz Vijeća Europe državama članicama.
Rok za prijavu: 01.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – međufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – sufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOGA DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EUROPSKE UNIJE ZA 2015. GODINU

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Republici Hrvatskoj i koje djeluju u svojstvu nositelja projekta ugovorenog s Europskom komisijom,provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom.
Rok za prijavu: 1.12.2015.
Pogledaj natječaj

NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROJEKATA ENERGETSKI UČINKOVITE  EKOLOŠKE JAVNE I VANJSKE RASVJETE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je novi natječaj za neposredno sufinanciranje provedbe projekata energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete.
Sredstva se dodjeljuju za provedbu projekata izgradnje novih instalacija javne i vanjske rasvjete te za rekonstrukcije postojećih sustava javne i vanjske rasvjete što uključuje potrebitu nadopunu postojećih sustava rasvjete.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Upute vezane uz Poziv primjenjuju se sukladno Prioritetnoj osi 4. pružajući bespovratna sredstva u svrhu provedbe mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a što se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

ULAGANJE U PROIZVODNU TEHNOLOGIJU MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

IZGRADNJA PROIZVODNIH KAPACITETA MSP I ULAGANJE U OPREMU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

U službenom glasilu Europske unije, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2015. Ukupni proračun namijenjen ovom pozivu iznosi 1.736.400,00 milijuna EUR. Od toga za Republiku Hrvatskupredviđeno je više od 12,9 milijuna EUR i to za decentralizirane projekte u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.
Pogledaj rokove i natječaj

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE -  KROZ POMOĆ PRORAČUNIMA JLP(R)S I NJIHOVIH PRORAČUNSKIH KORISNIKA.

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih proračunskih korisnika potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE - KROZ DONACIJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

VOZIMO EKONOMIČNO - OSTVARITE DO 40% BESPOVRATNIH DRŽAVNIH POTICAJA ZA KUPNJU ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt „Vozimo ekonomično“ omogućuju ostvariti 40% bespovratnih sredstava za kupnju električnih i hibridnih automobila te električnih skutera, motocikala i četverocikala, za građane i tvrtke i obrtnike. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila. 
Rok za prijavu: do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 11/15 dovršen je 23.07.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke