Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi prisustvovale su 1. Međunarodnom sajmu LAG-ova koji se održao u sklopu sajma Viroexpo u Virovitici od 27. do 28. veljače 2015. godine.
Saznajte više!
LAG Međimurski doli i bregi organizirao je promidžbeni događaj na 10. savjetovanju hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem od 26. do 28. veljače 2015. godine u Toplicama Sveti Martin.
Saznajte više!

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Kulturno umjetnički program za Dan žena u općini Sveti Martin na Muri 7. ožujka u 17h u Osnovnoj školi Sveti Martin na Muri. 
U organizaciji Pjevačkog zbora Josip Vrhovski, KUU Seljačke sloge Nedelišće i Mažoretkinja Nedelišća i pod pokroviteljstvom TZO Nedelišće održat će se Večer pjesme i plesa u Nedelišću u nedjelju, 08. ožujka s početkom u 18h u dvorani OŠ Nedelišće.
Obilježavanje 10. godišnjice rada KUU "Lipa" će se održati 8. ožujka 2015. godine s početkom u 14:30h u Domu kulture u Gornjem Mihaljevcu.
Povodom 8. Marta Udruga žena Slakovec organizira priredbu u Vatrogasnom domu Slakovec sa početkom u 16h. Sudjelovat će Dječji zbor Slakovec i Udruga žena Slakovec sa kratkim programom.
Predavanje Damira Sabola: PhotoMath - razvoj mobilnih aplikacija u Društvenom centru Općine Strahoninec 14. ožujka 2015. u 16h.
Proslavite velikih 15. godina Mažoretkinja Nedelišća na rođendanskom programu koji će se održati u subotu 14. ožujka 2015. godine u sportskoj dvorani OŠ Nedelišće s početkom u 18 sati. 
Manifestacija Biciklima međimurskim putevima - BIMEP 2015. održat će se povodom obilježavanja Dana Međimurske županije, Međunarodnog dana zdravlja i Dana planete Zemlja u nedjelju 19. travnja s početkom u 9h i trajati će do 18h.
Ne propustite odlazak u Međimurske restorane od 6.ožujka do 15.ožujka za vrijeme najukusnijeg tjedna u godini!

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Iako Program ruralnog razvoja RH još nije službeno usvojen od strane Europske Komisije, Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je preporuku da krene s provedbom nekih mjera. 

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA SLIJEDEĆE MJERE/PODMJERE:
- M04 "ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU" podmjera 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva"
OPERACIJE:
4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
- M04 "ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU" podmjera 4.2. "Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda"
OPERACIJE:
4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije
PRAVILNICI I NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA MJERE 4

MJERE U NAJAVI:
- M07 "TEMELJNE USLUGE I OBNOVA SELA U RURALNIM PODRUČJIMA" podmjere 7.1. "Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima"
Objavljen Pravilnik o provedbi Mjere 7 
- M06 „RAZVOJ POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA I POSLOVANJA“ podmjera 6.3. "Potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima"
Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 6 
- M19 "LEADER" podmjera 19.1. Pripremna pomoć iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.
Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 19. LEADER (LAG-ovi)

Ovdje pratite novosti vezane uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.

PLAN RASPISIVANJA NATJEČAJA
Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijelo je indikativni plan raspisivanja natječaja za 2015. za mjere unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Plan raspisivanja natječaja možete preuzeti ovdje.
LISTA ČESTIH PITANJA I ODGOVORA IZ MJERE 4. ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU
Obavještavamo sve zainteresirane potencijalne podnositelje Zahtjeva za potporu za Podmjeru 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ (operacija 4.1.1. i operacija 4.1.2.) i Podmjeru 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ (operacija 4.2.1.) da su objavljena česta pitanja i odgovori koje možete pogledati ovdje. 

KORISNO

PUBLIKACIJA O MOGUĆNOSTIMA FINANCIRANJA PROJEKATA ZA MLADE
Europski forum mladih je objavio publikaciju o mogućnostima financiranja projekata za mlade. Ovaj vodič se fokusira na najvažnije programe Europske unije u kojima je uočen prostor za sudjelovanje organizacija mladih i za mlade. Više o tome pročitajte ovdje.
HBOR UVEO NOVI PROGRAM KREDITIRANJA POLJOPRIVREDNIH EU PROJEKATA
S ciljem poticanja korištenja dostupnih sredstava EU fondova Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) uvela je novi Program kreditiranja EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice. Zahtjev za odobrenje kreditnih sredstava po ovom programu mogu podnijeti svi subjekti koji zadovoljavaju uvjete natječaja u okviru kojeg podnose zahtjev, navodi se u priopćenju. Više o tome pročitajte ovdje.
DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
FZOEU OBJAVIO GODIŠNJI PROGRAM RASPISIVANJA JAVNIH POZIVA I NATJEČAJA U 2015. GODINI
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je na svojim stranicama godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015. godini. U sektoru energetske učinkovitosti najavljena su 24 natječaja do kraja godine, u sektoru zaštite okoliša najavljeno je 11 natječaja te je najavljen 1 zajednički natječaj sektora zaštite okoliša i sektora energetske učinkovitosti. Ukupno je najavljeno 36 natječaja pri čemu će prvi natječaji biti otvoreni do kraja siječnja.
Više o tome pročitajte na portalu o EU fondovima.
OBJAVLJEN JE PRAVILNIK O REGISTRU UDRUGA
U Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o registru udruga. Ovim Pravilnikom propisuje se oblik i sadržaj registra udruga i registra stranih udruga,zahtjeva za upis u registar udruga i registar stranih udruga, zahtjeva za upis promjena u registar udruga i registar stranih udruga, sadržaj izvatka iz registra udruga i registra stranih udruga,razvrstavanje udruga, način podnošenja zahtjeva za upis u registar
udruga i registar stranih udruga, te način upisa i vođenja registra udruga i registra stranih udruga, zbirki isprava, prestanak postojanja udruga sa svojstvom pravne osobe i prestanak djelovanja stranih udruga u Republici Hrvatskoj.
Pravilnik možete pročitati ovdje.
POSTUPAK ZA PRELAZAK UDRUGA S DVOJNOGA NA JEDNOSTAVNO KNJIGOVODSTVO
Zbog čestih upita povezanih s temom prelaska na jednostavno knjigovodstvo udruga, kolegice i kolege iz Programa e-misija donijeli su kratak presjek najvažnijih informacija, a također napominju da se još uvijek očekuju obrasci za podnošenje godišnjih izvješća u jednostavnom knjigovodstvu te priručnik za pomoć u vođenju jednostavnog knjigovodstva udruga. Više o postupku za prelazak s dvojnog na jednostavnog knjigovodstva možete vidjeti ovdje.
CIVILNO DRUŠTVO EU PROJEKTI
Civilno društvo EU projekti projekti digitalni je časopis Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koji možete čitati online. Donosi svježe vijesti iz civilnog sektora, predstavlja udruge, organizacije i zaklade koje su za svoje projekte dobile sredstva iz fondova Europske unije, a donosi i informacije o svježim natječajima. Trinaesti broj časopisa za listanje je dostupan ovdje.
HBOR – Vaš partner u korištenju EU fondova
Zahtjev za kredit HBOR-u može se predati nakon predaje natječajne dokumentacije nadležnom tijelu za provedbu EU fondova. Prethodne konzultacije s HBOR-om su preporučljive. Krediti se odobravaju izravno i putem poslovnih banaka s rokom otplate do 14 godina, odnosno 15 godina ovisno o programu uz kamatnu stupu već od 3%.
Više o samim programima možete pronaći ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

OBJAVLJEN JE GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA, JAVNIH POZIVA I DRUGIH PROGRAMA FINANCIRANJA ZA 2015.

Godišnji plan izrađen je temeljem analiza u kojima su davatelji bespovratnih sredstava identificirali potrebe u svojim resorima. Godišnji plan natječaja sadrži popis ukupno 83 programa za dodjelu bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva koje će u 2015., u sklopu svojih nadležnosti, raspisati 18 državnih tijela. Iznosom od preko 711 milijuna kuna iz Državnog proračuna,dijela prihoda od igara na sreću i fondova EU planira se financirati i sufinancirati više od 5000 programa i projekata organizacija civilnoga društva u područjima prevencije nasilja među djecom i mladima, borbe protiv ovisnosti, socijalnih usluga, volonterstva, obrazovanja, sporta, kulture, zaštite okoliša i prirode, poljoprivrede, turizma, zaštite potrošača te drugim područjima od interesa za opće dobro.
Godišnji plan natječaja

HEP – JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU DONACIJA U 2015.

Hrvatska elektroprivreda d.d. raspisala je Javni natječaj za dodjelu donacija u 2015. godini. Natjecati se mogu udruge, klubovi i ustanove, registrirani u Republici Hrvatskoj, prema pravilima natječaja. Prijave se upućuju isključivo elektroničkim putem.
Rok za prijavu: 13. ožujak 2015.  
Pogledaj natječaj

JANA "VODA S PORUKOM"

Jana "Voda s porukom" poziva na prijavu udruge i neprofitne organizacije sa sjedištem u RH čije je područje djelovanja volontiranje, radionice osobnog razvoja, projekti koji imaju ekološku vrijednost i ideju, te projekti koji prepoznaju vrijednost ljudskih socijalizatora.
Rok za prijavu: 20.3.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA - DEMOKRATIZACIJA I LJUDSKA PRAVA

Natječaj „Demokratizacija i ljudska prava“ otvoren je za prijave udruga i zaklada koje nisu osnovane od strane javnih institucija i registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Prijave se mogu prijaviti u dvije kategorije: pojedinačne prijave i prijave  u partnerstvu od najmanje 3 organizacije.
Financijska podrška za pojedinačne prijave kreće se od 150.000,00 do 262.500,00 kuna po projektu.
Financijska podrška za prijave u partnerstvu kreće se od 262.500,00 do 600.000,00 kuna po projektu.
Provedba projekta može trajati od 12 do 18 mjeseci.
Rok za prijavu: 20.03.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA - PODRŠKA INOVATIVNIM INICIJATIVAMA ZA DJECU I MLADE U LOKALNIM ZAJEDNICAMA

Natječaj „Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama“ otvoren je za prijave projekata udruga i zaklada koje nisu osnovane od strane javnih institucija i registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Financijska podrška za projekte u ovom natječaju kreću se od 75.000,00 do 150.000,00 kuna po projektu.
Provedba projekata u ovom natječaju može trajati od 6 do 12 mjeseci.
Rok za prijavu: 20.03.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROJEKATA - KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Ministarstvo turizma će sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači.
Rok za prijavu: 30.03.2015.
Pogledaj natječaj
JAVNI POZIV ZA KANDIRIRANJE "PPS" DESTINACIJA U 2015. godini
Oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone te uspješne tržišne komunikacije koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji Hrvatske kao destinacije koja ima atraktivnu ponudu u PPS razdoblju.
Rok za podnošenje kandidatura: 01.04.2015. 
Pogledaj natječaj
PODUZETNIČKI IMPULS 2015.
Vlada je usvojila Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika najvredniji je i dvostruko veći od svih dosadašnjih Poduzetničkih impulsa zajedno u razdoblju 2012-2014. Poduzetnički impuls 2015 provodi se u tri osnovna programa:
- Mikro i malo poduzetništvo i obrt (119.000.000 kn)
- Sredstva iz fondova EU (3.884.000.000 kn)
- Lakši pristup financiranju (370.000.000 kn).
Vodič za program

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU objavila je tri natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH i to:

  • Za provedbu podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“
  • Za provedbu podmjere. 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“
  • Za provedbu podmjere. 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba operacije 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“
  • Rok za prijavu: 10.04.2015.
Pogledaj natječaj
FOND ZA ZAŠTITU OKOLIŠA - JAVNI NATJEČAJ ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA (UDRUGA)
Predmet Javnog natječaja je dodjela donacija Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje istraživačkih i razvojnih studija i elaborata, programa i projekata uključujući i demonstracijske aktivnosti organizacija civilnoga društva (udruga) u područjima: zaštita okoliša i prirode te energetska učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.
Rok za prijave: 15. 04.2015.
Pogledaj natječaj

OBJAVLJENA DVA POZIVA ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je dva poziva za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda. Oba poziva namijenjena su obrazovnim institucijama.

JAČANJE KAPACITETA USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH – FAZA II  
Pojedinosti i dokumentacija nalaze se ovdje
•    Prihvatljivi prijavitelji: ustanove za obrazovanje odraslih
•    Sufinanciranje: do 95% prihvatljivih troškova
Rok dostave: 20. 4. 2015.

PROMOCIJA KVALITETE I UNAPREĐENJE SUSTAVA ODGOJA I OBRAZOVANJA NA SREDNJOŠKOLSKOJ RAZINI (rok dostave: 24. 4. 2015.)
Pojedinosti i dokumentacija nalaze se ovdje. 
•    Prihvatljivi prijavitelji: ustanove koje obavljaju djelatnost srednjeg obrazovanja prema gimnazijskom programu
•    Sufinanciranje: do 100% prihvatljivih troškova
Rok dostave: 24. 4. 2015.

 

POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJAVA "PRIMJENA INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE ZA POBOLJŠANJE POSLOVNIH PROCESA"

Natječaj će se financirati projekti iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007-2013. Potpore ovog javnog poziva namijenjene su malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima na području informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Minimalna potpora iznosi 20.000,00 €, a maksimalna 100.000,000 €, dok će sufinanciranje projekta biti između 70% i 85% (ovisno o stupnju razvijenosti JLS).
Rok za prijavu:29.04.2015.
Pogledaj natječaj

OTVOREN NATJEČAJ „EUROPSKE NAGRADE ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2015“

„Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2015“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2015), je priznanje koje najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha, onima koji predstavljaju najbolje prakse i politike za razvoj poduzetništva, dodjeljuje Europska komisija. Cilj ovoga natjecanja je prepoznati inicijative i aktivnosti koje su poduzete u svrhu promicanja poduzetništva, predstaviti i podijeliti s državnim, lokalnim i regionalnim tijelima iz drugih europskih zemalja primjere najboljih poduzetničkih politika i praksi, ojačati svijest o ulozi poduzetnika u društvu te ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.
Rok za prijavu: 22.05.2015.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ MLADI KAO POKRETAČI DRUŠTVENIH PROMJENA

Natječaj je otvoren s ciljem provođenja analize o normama,vrijednostima i stavovima mladih u Europi, kao i njihovih očekivanja i stavova o javnoj politici i organizaciji društvenog, gospodarskog i privatnog života. Analiza bi trebala uključivati mlade različitih spolova i uzrasta koji dolaze iz različitih geografskih, društveno-ekonomskih, etničkih, kulturnih i vjerskih pozadina, pritom uzimajući u obzir i mlade obitelji i pojedince koji će se suočiti sa određenim izazovima u budućnosti.
Rok za prijavu je 28.5.2015.
Pogledaj natječaj

INFORMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESA – UZ POTPORU EU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa. Prihvatljivi prijavitelji jesu pravne i fizičke osobe koje spadaju u skupinu mikro, malih i srednjih poduzeća.Cilj natječaja je poticanje uvođenja naprednih e-poslovnih modela kako bi se potaknuo razvoj, rast i konkurentnost putem informatizacije.
Rok za prijavu: 30.06.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPSKA ZAKLADA ZA MLADE – Bespovratna sredstva za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade, koju je osnovalo Vijeće Europe, ima za cilj potporu za aktivnosti mladih na EU nivou, potičući suradnju među mladima u sljedećim područjima: promocija mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.
Natječaj je otvoren za lokalne, nacionalne i međunarodne nevladine organizacije i mreže usmjerene na rad s mladima iz Vijeća Europe državama članicama.
Rok za prijavu: 01.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – međufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – sufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROJEKATA ENERGETSKI UČINKOVITE  EKOLOŠKE JAVNE I VANJSKE RASVJETE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je novi natječaj za neposredno sufinanciranje provedbe projekata energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete.
Sredstva se dodjeljuju za provedbu projekata izgradnje novih instalacija javne i vanjske rasvjete te za rekonstrukcije postojećih sustava javne i vanjske rasvjete što uključuje potrebitu nadopunu postojećih sustava rasvjete.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

U službenom glasilu Europske unije, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2015. Ukupni proračun namijenjen ovom pozivu iznosi 1.736.400,00 milijuna EUR. Od toga za Republiku Hrvatsku predviđeno je više od 12,9 milijuna EUR i to za decentralizirane projekte u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.
U svrhu informiranja i savjetovanja potencijalnih prijavitelja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije će početkom prosinca započeti svoju informativnu kampanju o kojoj će informacije biti dostupne na www.mobilnost.hr.
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE -  KROZ POMOĆ PRORAČUNIMA JLP(R)S I NJIHOVIH PRORAČUNSKIH KORISNIKA.

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih proračunskih korisnika potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE - KROZ DONACIJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

PROGRAM „ZAJEDNO ZA DJECU I PLANET ZEMLJU“

Udruga Uzor Hrvatske i tijekom 2015. godine nastavlja s programom kojim potiče i omogućava održivo gospodarenje otpadom u vrtićima i školama. Svaka Eko kutija namijenjena je za odvojeno sakupljanje jedne vrste otpada i privlači dječju pažnju putem originalno osmišljenog lika koji utjelovljuje otpad na djeci zanimljiv način.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 04/15 dovršen je 06.03.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke