Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

Proširili smo svoje područje na Grad Mursko Središće i Općinu Podturen te sada brojimo 10 jedinica lokalne samouprave.
LAG Međimurski doli i bregi je raspisao fotografski natječaj za izbor najbolje fotografije područja LAG-a.
Natječaj traje od 1. lipnja do 20. srpnja 2015. godine, a tema je „Moji doli i bregi“. 
Radionica u Novom Marofu je bila nastavak suradnje mađarskih i hrvatskih LAG-ova nakon sastanka održanog od 22. do 23. siječnja u Mađarskoj u Koljnofu, a koji je inicirao osnivanje saveza Jantarske ceste i uspostavljanje suradnje te iniciranje budućih međunarodnih projekata.
Saznajte više!
Od 26. lipnja do 28. lipnja LAG Međimurski doli i bregi je sa svojim članovima sudjelovao na 3. LAG SUMMER FESTIVALU. Cilj festivala je bio „spojiti zeleno i plavo“ i dati priliku članovima LAG-ova da izlože svoje proizvode i usluge u srcu Jadrana.
Saznajte više!
Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su na radionici LEADER mreže Hrvatske koja je održana u suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Mura – Drava od 17. do 19. lipnja 2015. godine u Donjem Vidovcu s temom „Programiranje i provedba projekata suradnje LAG-ova.
Saznajte više!
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi održala je svoju 5. sjednicu Skupštine 17. lipnja 2015. godine u Vinskoj kući Hažić u Jurovčaku, u općini Sveti Martin na Muri. Sjednici je prisustvovalo 70 predstavnika članova i volontera LAG-a te gostiju Skupštine. 
LAG Međimurski doli i bregi je od 21. siječnja do 12. ožujka 2015. godine proveo edukaciju EU FONDS MANAGER – Specijalist za pisanje i upravljanje EU projektima. Certifikate su polaznicima, uz predsjednicu LAG-a, dodijelile Marina Klarić i Ivana Vučićić, predstavnice ustanove WIFI Croatia s kojom je LAG provodio edukaciju.
Saznajte više!
Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi prisustvovale su kros utrci „Nedelišće 2015“ gdje su informirale sudionike utrke o aktivnostima LAG-a, a svi natjecatelji su dobili promotivne majice LAG-a. 
Saznajte više!

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Dani Lipe  u Gornjem Mihaljevcu, od 4. srpnja do 12. srpnja 2015.
ČREČANOPEN, turnir u odbojci na pijesku u Črečanu 11. srpnja u 10 sati.
14. Memorijalni turnir "Siniša Patafta" u Zasadbregu, 11. srpnja. od 15 sati. 
7. Malonogometni noćni turnir u Strahonincu, 11. srpnja u 18 sati.
Štrigovske noći u Štrigovi od 12. - 19. srpnja.
X. Otvoreno ekipno prvenstvo Štrigove u šahu, u Sportskoj dvorani Štrigova 18.07.2015 u 13:30 sat
Ljeto uz Muru, u Gradu Mursko Središće počinje 1. kolovoza u 17 sati.
Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva Vas na dvodnevni izlet u Salzburg i Austrijska jezera 29. i 30. kolovoza.
Turistički vlak Sveti Martin, prometovat će na relaciji Terme Life Class > Sveti Martin na Muri > Mlin na Muri.

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

ODOBREN JE PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020.
Odobrenu inačicu na HRVATSKOM JEZIKU preuzmite OVDJE

OBJAVLJENI NATJEČAJI:
- MJERA 6 „RAZVOJ POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA I POSLOVANJA“ podmjera 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«
Zahtjevi za potporu se podnose od 12. svibnja do 12. srpnja 2015. godine.
PRAVILNIK I NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

- M19 "LEADER" podmjera 19.1. Pripremna pomoć iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.
Pravilnik o provedbi Mjere 19. LEADER (LAG-ovi)
Natječajna dokumentacija

NAJAVA PROMJENA U MJERI 7
Ministarstvo poljoprivrede će u svrhu povećavanja dostupnosti sredstava većem broju korisnika Mjere 07, u što skorijem vremenu, pristupiti izmjenama odredbi Pravilnika o provedbi M07 vezanih uz obvezu provođenja javne nabave prije podnošenja prijave na natječaj te će korisnicima biti omogućeno podnošenje prijave i bez provedene javne nabave.

Ovdje pratite sve informacije vezane uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.

PLAN RASPISIVANJA NATJEČAJA

KORISNO

PROGRAM JAKO – RADIONICA “OSNOVE FINANCIJA ZA UDRUGE” U PRELOGU
Program JAKO vas poziva na poludnevnu radionicu “Osnove financija za udruge” koja će se održati 16. srpnja 2015. godine u Prelogu (prostori Doma kulture Grada Preloga – dvorana za sastanke 1. kat) s početkom u 18:00 sati. Predviđeno trajanje radionice je do 21:00 sat. Radionica je namijenjena organizacijama civilnoga društva koje za svoje poslovanje vode jednostavno knjigovodstvo. 
Prijave su do 14.07.2014., a sudjelovanje na radionici se NE plaća.
Prijavnica
DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.
HBOR – VAŠ PARTNER U KORIŠTENJU EU FONDOVA
Zahtjev za kredit HBOR-u može se predati nakon predaje natječajne dokumentacije nadležnom tijelu za provedbu EU fondova. Prethodne konzultacije s HBOR-om su preporučljive. Krediti se odobravaju izravno i putem poslovnih banaka s rokom otplate do 14 godina, odnosno 15 godina ovisno o programu uz kamatnu stupu već od 3%.
Više o samim programima možete pronaći ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

POTPORA RAZVOJU MALIH POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTAVA

Raspisan je natječaj za provedbu Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«, provedba tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«.
Rok za prijavu: 12.07.2015.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ ZA NAJBOLJEG MLADOG POLJOPRIVREDNIKA ILI POLJOPRIVREDNICU

Natječaj organizira Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, ambasadorica projekta za Hrvatsku u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednim fakultetom Sveučilišta u Osijeku, Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima, Veleučilištem “Marko Marulić” u Kninu, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika i Hrvatskim seljačkim savezom.
Rok za prijavu: 12.07.2015.
Prijavnica

OTVOREN JAVNI POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA PROMIDŽBE PODUZETNIŠTVA I OBRTA U 2015. GODINI

Predmet Javnog poziva je dodjela pokroviteljstva/sufinanciranja Ministarstva poduzetništva i obrta za organizaciju manifestacija/ znanstveno – stručnih skupova te ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta u 2015. godini (koje se održavaju od 1.srpnja do 31. prosinca 2015).
Rok za prijavu:  2.07.2015. do 18.07.2015. 
Pogledaj natječaj

FOTOGRAFSKI NATJEČAJ ZA IZBOR NAJBOLJE FOTOGRAFIJE PODRUČJA LAG-a

LAG Međimurski doli i bregi je raspisao fotografski natječaj za izbor najbolje fotografije područja LAG-a. Tema je „Moji doli i bregi“. Sadržaj fotografije mora biti povezan s prirodnim ljepotama, poljoprivredom, turizmom ili kulturnom baštinom na području Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi.
Rok za prijavu: 20.07.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA UDRUGA USMJERENIH PODRŠCI OBITELJI I PROMICANJU I ZAŠTITI PRAVA DJECE

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva udruge da se u skladu s ovim Pozivom prijave za financijsku potporu projektima usmjerenim podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece. 
Rok za prijavu: 28.07.2015.
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPULS - JAČANJE KONKURENTNOSTI PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE

Prioritet ovog Javnog poziva je putem ciljane potpore za razvojna ulaganja povećati zaposlenost, te jačati konkurentnost, poticati rast i razvoj mikro i malih gospodarskih subjekata, koji svojim poslovanjem ostvaruju tržišnu uspješnost.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine.
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPLUS - JAČANJE KONKURENTNOSTI USLUŽNIH DJELATNOSTI

Prioritet ovog Javnog poziva je jačanje konkurentnosti mikro gospodarskih subjekta i poticanje njihovog rasta kroz ciljanu potporu razvojnim ulaganjima.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine
Pogledaj natječaj

PODUZETNIČKI IMPULS - INOZEMNI SAJMOVI

Prioritet ovog Javnog poziva je putem ciljane potpore za sufinanciranje troškova sudjelovanja na inozemnom sajmu ili sličnoj manifestaciji jačati konkurentnost, odnosno učvrstiti pozicije mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata na inozemnim tržištima.
Rok za prijavu: od 20.07.2015. do 3.08.2015. godine
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE TRADICIONALNIH "LIFE" PROJEKATA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao tijelo nadležno za provedbu LIFE programa u RH, u suradnji s fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje „tradicionalnih“ projekata iz programa LIFE 2014.-2020. za 2015. (potprogrami Klima i Okoliš).
Rokovi za prijavu: 25. 8. 2015. / 10. 9. 2015. / 17. 9. 2015.
Pogledaj natječaj

EUROPA ZA GRAĐANE - BRATIMLJENJE GRADOVA/ UMREŽAVANJE GRADOVA

Bratimljenje gradova – rasprave o politikama EU
Umrežavanje gradova – teme od zajedničkog interesa u koje će se uključiti lokalna zajednica
Rok za prijavu: 01.09.2015.
Pogledaj natječaj

ZAKLADA KULTURA NOVA OBJAVILA JE JAVNI POZIV NA PREDLAGANJE PROJEKATA I PROGRAMA

Bespovratna sredstva bit će dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti za provođenje projekata/programa u 2016. godini te za višegodišnje projekte/programe koji se provode u 2016., 2017. i 2018. godini.
Rok za prijavu: 09.09.2015.
 
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA RASPISALA NOVI NATJEČAJ U OKVIRU FONDOVA EGP-a I KRALJEVINE NORVEŠKE

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je raspisala novi natječaj za prijavu projekata: "Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj". Natječaj je otvoren za prijave udrugama koje djeluju u području promocije i zaštite ljudskih prava a registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Rok za prijavu: 30.09.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPSKA ZAKLADA ZA MLADE – Bespovratna sredstva za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade, koju je osnovalo Vijeće Europe, ima za cilj potporu za aktivnosti mladih na EU nivou, potičući suradnju među mladima u sljedećim područjima: promocija mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.
Natječaj je otvoren za lokalne, nacionalne i međunarodne nevladine organizacije i mreže usmjerene na rad s mladima iz Vijeća Europe državama članicama.
Rok za prijavu: 01.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – međufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – sufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOGA DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EUROPSKE UNIJE ZA 2015. GODINU

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Republici Hrvatskoj i koje djeluju u svojstvu nositelja projekta ugovorenog s Europskom komisijom,provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom.
Rok za prijavu: 1.12.2015.
Pogledaj natječaj

NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROJEKATA ENERGETSKI UČINKOVITE  EKOLOŠKE JAVNE I VANJSKE RASVJETE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je novi natječaj za neposredno sufinanciranje provedbe projekata energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete.
Sredstva se dodjeljuju za provedbu projekata izgradnje novih instalacija javne i vanjske rasvjete te za rekonstrukcije postojećih sustava javne i vanjske rasvjete što uključuje potrebitu nadopunu postojećih sustava rasvjete.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Upute vezane uz Poziv primjenjuju se sukladno Prioritetnoj osi 4. pružajući bespovratna sredstva u svrhu provedbe mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a što se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

ULAGANJE U PROIZVODNU TEHNOLOGIJU MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

IZGRADNJA PROIZVODNIH KAPACITETA MSP I ULAGANJE U OPREMU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

U službenom glasilu Europske unije, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2015. Ukupni proračun namijenjen ovom pozivu iznosi 1.736.400,00 milijuna EUR. Od toga za Republiku Hrvatskupredviđeno je više od 12,9 milijuna EUR i to za decentralizirane projekte u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.
Pogledaj rokove i natječaj

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE -  KROZ POMOĆ PRORAČUNIMA JLP(R)S I NJIHOVIH PRORAČUNSKIH KORISNIKA.

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih proračunskih korisnika potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE - KROZ DONACIJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

VOZIMO EKONOMIČNO - OSTVARITE DO 40% BESPOVRATNIH DRŽAVNIH POTICAJA ZA KUPNJU ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt „Vozimo ekonomično“ omogućuju ostvariti 40% bespovratnih sredstava za kupnju električnih i hibridnih automobila te električnih skutera, motocikala i četverocikala, za građane i tvrtke i obrtnike. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila. 
Rok za prijavu: do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 10/15 dovršen je 08.07.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke