Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

Pozivamo Vas na prvu radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi do 2020. godine u utorak, 24. studenoga 2015. u 17 sati u Lopatincu. Prva radionica je namijenjena području Općine Sveti Juraj na Bregu, Općine Gornji Mihaljevec, Općine Šenkovec, Općine Nedelišće i Općine Strahoninec.Više pročitajte ovdje.
Pozivamo nositelje razvojnih inicijativa i projekata te druge zainteresirane osobe s područja Grada Mursko Središće da se upoznaju s radom LAG-a i odazovu radionici za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2020. u ponedjeljak, 23. studenog 2015. u 17:00 sati. Više pročitajte ovdje.
Zaposlenice LAG-a Međimurski doli i bregi su od 4. do 6. studenog 2015. godine sudjelovale na radionici „Vještine upravljanja projektom – Kako biti uspješan u provedbi projekta“. Radionicu je organizirala REDEA s ciljem edukacije polaznika o svim aspektima procesa provedbe projekta. Više pročitajte ovdje.
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je u četvrtak, 12. studenog 2015. godine, u Općini Podturen po prvi puta predstavila djelovanje LAG-a i organizirala radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. Predstavljanju i radionici LAG-a prisustvovalo je 40-ak osoba, najviše predstavnika udruga. Više pročitajte ovdje.
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je prošlog vikenda, 14. i 15. studenog 2015. godine, sudjelovala na sajmu Mesap Jesen. Sajam se održava već 9. godinu zaredom kao sajam poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije, te komunalne opreme i hortikulturnog uređenja. Više pročitajte ovdje.
LAG Međimurski doli i bregi je 14. studenog organizirao radionicu „Jačanje kapaciteta za ruralni razvoj kroz lokalnu razvojnu strategiju LAG-a“ u konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću. Više pročitajte ovdje.

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Svetomartinski krampuslauf, 12. prosinca u 18h u Svetom Martinu na Muri
Mesap "Advent 2015", od 12. do 13. prosinca u Nedelišću
Priča o Božiću, od 17. do 19. prosinca, ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće
Božićni koncert, 20. prosinca u dvorani Aton Nedelišće
Božićni sajam u Svetom Jurju na Bregu, 20. prosinca u školsko sportskoj dvorani OŠ I.G.Kovačića u Pleškovcu

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Trenutno otvoreni natječaji
  • NATJEČAJ ZA PODMJERU 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“
Zahtjevi za potporu se mogu početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 5. listopada 2015. do 23. prosinca 2015.
Korisnici
Osobe starosti između 18 i 40 godina, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva (ne duže od 18 mjeseci prije podnošenja Zahtjeva). Poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu mora pripada ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 EUR-a
Prihvatljivi troškovi
kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala; kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda iz Priloga I; podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih nasada; uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe; kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta; kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.
Potpora
Do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, 50.000 EUR-a po korisniku
 
Sve informacije se nalaze na OVOM LINKU, a možete nam se slobodno obratiti za pomoć u tumačenju natječaja.
  • NATJEČAJ ZA PODMJERU 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – provedba operacije 4.1.2. »Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš«.
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 28. listopada 2015. do 30. prosinca 2015.
Korisnici
Fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika
Proizvođačke grupe/organizacije
Prihvatljivi troškovi
Ulaganje u građenje skladišnih kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja i digestata te ulaganja u poboljšanje učinkovitosti korištenja gnojiva (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva)
Visina potpore (u kunskoj protuvrijednosti)
Od 5.000 do 1.000.000 EUR
Intenzitet potpore
Do 75 % vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova, a može se uvećati za dodatnih 20 postotnih bodova

Cijeli natječaj se nalazi OVDJE, a informacije za cijelu Mjeru 4 OVDJE.

KORISNO

DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.
POKRENUT e-Obrt – APLIKACIJA ZA INTERNETSKU REGISTRACIJU OBRTA
Ministarstvo poduzetništva i obrta pokrenulo je elektroničku uslugu e-Obrt, kojom će se, po prvi puta u Hrvatskoj, obrt moći registrirati putem Interneta. Ova usluga dostupna je putem sustava e-Građani, kroz koji sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela. Više saznajte ovdje.
E-ALAT ZA TRAŽENJE PARTNERSKIH UDRUGA U EUROPSKIM ZEMLJAMA
E-alat razvijen je kako bi se udrugama, tijelima javne vlasti i privatnim poduzećima zainteresiranima za razvoj suradnje i provedbu projekata olakšao pristup u pronalaženju partnerskih udruga iz europskih zemalja koje djeluju u određenom području. Više saznajte ovdje.
VODIČ O FINANCIRANJU SEKTORA TURIZMA KROZ EU FONDOVE
Europska komisija objavila je novu verziju vodiča o financiranju projekata u sektoru turizma sredstvima iz fondova Europske unije. U dokumentu se navode mogućnosti financiranja javnog i privatnog sektora sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Kohezijskog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te programa Life, Horizon 2020, Erasmus+, Kreativna Europa, COSME i ostalih programa. Preuzmite vodič ovdje.
BROŠURA "POTPORE ZA SPORT U EUROPSKOJ UNIJI“ 
HOO je za hrvatske čitatelje pripremio brošuru „Potpore za sport u Europskoj uniji“ Europskih olimpijskih odbora pri europskim institucijama, koja uključuje praktične smjernice za upravljanje projektnim ciklusom, pregled strukture programa potpore, pregled osnovnih elemenata pojedinih programa potpore s procjenom njihove relevantnosti u odnosu na sport te primjere projekata koji su odobreni u proteklom razdoblju. Preuzmite brošuru ovdje
PUBLIKACIJA O STRATEŠKIM PARTNERSTVIMA IZ PROGRAMA ERASMUS+
Ova brošura je start-up vodič za strateška partnerstva te pruža osnovne informacije o tome tko se može prijaviti, gdje, kako i kada, uz prikaz savjeta te prikazom nekih konkretnih primjera iz stvarnog života. Publikaciju možete preuzeti ovdje.

EDUKACIJE

EU FONDOVI ZA POTREBE GOSPODARSTVA – Priprema i provedba projekata financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj
Cilj edukacije je upoznati potencijalne prijavitelje s trenutnim natječajima i mogućnostima financiranja planiranih investicija putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, čija je okosnica Program ruralnog razvoja RH. Edukacija se provodi u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje, 23. studenog od 9 do 16 sati. Program i prijavnicu preuzmite ovdje.
NAJAVA EDUKACIJA ZA NOVI PROGRAM ERASMUS+ 2016
U povodu novog natječaja Erasmus+ za 2016. Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje informativno-edukativne seminare za potporu pri prijavi projektnih prijedloga u prosincu 2015. koji će se održati u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, prema sljedećem rasporedu:
  • područje općeg obrazovanja – 8. prosinca 2015.
  • područje visokog obrazovanja – 11. prosinca 2015.
  • područje mladih – 14. prosinca 2015.
  • područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih – 16. prosinca 2015
Više informacija pogledajte ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKATA IZ PODRUČJA SIGURNOSTI CESTOVNOG PROMETA NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2016. GODINU

Predmet ovoga javnog poziva jesu projekti koji su u funkciji povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, a za koje se može osigurati financijska potpora iz sredstava Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. 
Rok za prijavu: 30.11.2015. 
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ ZA PROGRAME USMJERENE PRUŽANJU OSOBNE ASISTENCIJE OSOBAMA S INVALIDITETOM

Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo je Poziv za prijave za financijsku potporu programima usmjerenim pružanju osobne asistencije osobama s invaliditetom.
Rok za prijavu: 30.11.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ZA PRIJAVU KANDIDATA ZA DODJELU ŽUPANIJSKE NAGRADE ZA VOLONTIRANJE U 2015. GODINI

Prijava na Natječaj za Najvolontera/ku Međimurske županije odličan je način da nagradite trud volontera i pokažete im koliko znače za rad vaše organizacije ili u vašoj lokalnoj zajednici. 
Rok za prijavu: 30.11.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA  CIVILNOG DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EU ZA 2015.

Prijave za sufinanciranje mogu se podnijeti za projekte ugovorene sa Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom u sklopu natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske.
Rok za prijavu: 1.12.2015.
Pogledaj natječaj

INVESTICIJA U VINARIJE I MARKETING VINA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 3.000.000, dok je minimalni iznos potpore po projektu EUR 5.000. 
Rok za prijavu: 21.12.2015.
Pogledaj natječaj

RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda. Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 1.500.000, a minimalni iznos potpore po projektu je EUR 5.000. 
Rok za prijavu: 21.12.2015.
Pogledaj natječaj

PODMJERA 6.1. "POTPORA ZA POKRETANJE POSLOVANJA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA"

Obavještavamo sve prihvatljive korisnike da je u Narodnim novinama br.104/15 objavljen Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za Podmjeru 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“. Sredstva javne potpore iznose ukupno 10.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti dok se Zahtjevi za potporu mogu  početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u.
Rok za prijavu: 23.12.2015.
Pogledaj natječaj

POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE KROZ DONACIJE NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA

Davatelj donacije je Ministarstvo gospodarstva. Sredstva za dodjelu donacije temeljem ovoga Javnog poziva osigurana su unutar proračuna Ministarstva gospodarstva, u
iznosu od 3.000.000,00 kn.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

SUFINANCIRANJE IZRADE PROSTORNIH PLANOVA JEDINICA LOKALNE ILI PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE ZA 2015. GODINU

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva sufinancirati će se samo prostorni planovi uređenja općina i gradova i to onih čiji je indeks razvijenosti manji od 75% - skupine I. i II. Ministarstvo može pojedinoj jedinici lokalne samouprave dodijeliti sredstva u iznosu najviše 50% od ukupnog iznosa cijene izrade plana. 
Rok za prijavu: tokom cijele godine
Pogledaj natječaj

VOZIMO EKONOMIČNO - OSTVARITE DO 40% BESPOVRATNIH DRŽAVNIH POTICAJA ZA KUPNJU ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt „Vozimo ekonomično“ omogućuju ostvariti 40% bespovratnih sredstava za kupnju električnih i hibridnih automobila te električnih skutera, motocikala i četverocikala, za građane i tvrtke i obrtnike. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila. 
Rok za prijavu: do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP U PODRUČJIMA S RAZVOJNIM POSEBNOSTIMA KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)

Poziv je namijenjen MSP koja posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima, s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti te ujednačenog razvoja svih područja RH.
Rok za prijavu: 15.02.2016.
Pogledaj natječaj

OTVORENE PRIJAVE NAGRADE KARLO VELIKI ZA PROJEKTE MLADIH EUROPLJANA

Imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom? Od 15. listopada otvorene su prijave za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative.
Rok za prijavu: 25.01.2016. 
Pogledaj natječaj

EKO NATJEČAJ ZA ŠKOLARCE U HRVATSKOJ!

Sudjelovati mogu sve osnovne škole iz Hrvatske. Pronađite problem u zaštiti okoliša i prirode u svojoj sredini, osmislite moguće rješenje te napišite i provedite eko projekt.
Rok za prijavu: 31.01.2016.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

Otvorene su prijave za podnošenje prijedloga iz programa Erasmus+, a obuhvaćene su sljedeće aktivnosti programa Erasmus+: Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; Ključna aktivnost 2 (KA2) – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse; Ključna aktivnost 3 (KA3) – podrška reformi politike; Aktivnosti Jean Monnet i Sport. 
Rokovi za prijavu: u 2016. godini.
Pogledaj rokove i natječaj

PRIPREMA I PROVEDBA INTEGRIRANIH RAZVOJNIH PROGRAMA TEMELJENIH NA OBNOVI KULTURNE BAŠTINE

Poziv “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine” objavljen je u okviru prioritetne osi 6 Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.  Sredstva su namijenjena  pružanju potpora obnovi i revitalizaciji kulturne baštine kroz Integrirane razvojne programe temeljene na obnovi kulturne baštine koja podrazumijevaju ulaganje u kulturna dobra praćeno s komplementarnim razvojem dodatnih, primarno turističkih sadržaja/usluga s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.
Rok za prijavu: 30.06.2020.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Upute vezane uz Poziv primjenjuju se sukladno Prioritetnoj osi 4. pružajući bespovratna sredstva u svrhu provedbe mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a što se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA ENERGETSKU OBNOVU ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 4.500.000,00 kn. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 5.000,00 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 kuna.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

ULAGANJE U PROIZVODNU TEHNOLOGIJU MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

IZGRADNJA PROIZVODNIH KAPACITETA MSP I ULAGANJE U OPREMU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 18/15 dovršen je 20.11.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke