Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of ga naar de online versie.
11 februari 2020
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink.
Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.

Onthulling oorlogsmarkering station Assen

Afgelopen vrijdag onthulden wethouder Harmke Vlieg en directeur Gerdien Verschoor van Herinneringscentrum Kamp Westerbork een oorlogsmarkering bij het station van Assen. De markering herinnert aan de gevangenentransporten van Westerbork via Assen,  Onnen, Haren en Nieuweschans naar de vernietigingskampen in Duitsland. De baanmarkeringen zijn een blijvende herinnering aan het verleden en toetssteen voor hedendaagse gebeurtenissen.

Lees verder

Scholen maken Assen schoner met zwerfafvalproject

Vorige week heeft kindcentrum De Vuurvogel het eerste lespakket over zwerfafval ontvangen van wethouder Karin Dekker. Hierbij kregen ze afvalgrijpers, vuilniszakringen en afvalzakken. Dit was het startmoment van het zwerfafvalproject. De komende maanden ontvangen alle basisscholen in Assen dit materiaal om aan de slag te gaan. In de vergadering van de kinderraad op donderdag 6 februari hebben vier leerlingen van kindcentrum de Vuurvogel het zwerfafvalproject ingebracht ter bespreking. Zij willen de leden van de kinderraad enthousiast maken om ook op de eigen school het probleem van zwerfafval te bespreken en aan te pakken. 

Meer zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen

Het college stelt de gemeenteraad voor om € 472.000 te investeren in zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. In totaal wil het college 1.140 nieuwe zonnepanelen plaatsen. Het installeren van de zonnepanelen op de daken van de vijf gebouwen en daarmee de eigen gebouwen duurzamer maken, past in het streven van de gemeente om als organisatie in 2030 zo veel mogelijk CO2 neutraal te zijn. De panelen komen op de daken van Multi Functioneel Centrum (MFA) Schakelveld en De Boomgaard. Op de daken van MFA Wethouder Bergerweg, het Duurzaamheidscentrum en Stadhuis worden extra zonnepanelen geplaatst naast de huidige panelen die er al liggen.
 

Controle van bomen in Assen van start

Binnenkort controleren wij de bomen in de wijken Kloosterveen, Marsdijk, Noorderpark en het buitengebied Zeijerveld en Ter Aard op takken die voor onveilige situaties kunnen zorgen. De bomen in Assen controleren wij iedere drie jaar. Sommige bomen zelfs ieder jaar. Tijdens deze controle kijken we of bomen snoei nodig hebben of eventueel gekapt moeten worden. Voor bomen die gekapt worden, planten we nieuwe bomen op dezelfde plek of een alternatieve plaats.

Lees verder

Verwarm uw huis slimmer en bespaar energie!

Door uw huis slim te verwarmen, verliest u zo min mogelijk warmte. En daarmee bespaart u energie(kosten)! Stel de juiste temperatuur in op uw thermostaat en zorg dat u de tussendeuren goed sluit. Daarmee kunt u tot 240 euro per jaar op uw energierekening besparen. Zet de thermostaat bijvoorbeeld een graadje lager. Dat is een klein verschil, maar het went waarschijnlijk snel. Als u in huis bezig bent, is 19 graden vaak al warm genoeg! Hiermee bespaart u bijna 90 euro per jaar.


Lees verder

Agenda Duurzaamheidscentrum

Iedere dag kunt u van 9.00 tot 17.00 uur terecht in het Duurzaamheidscentrum voor een kopje koffie of lunch. Daarnaast organiseert het centrum wekelijks leuke activiteiten voor jong en oud. Deze maand kunt u onder andere terecht op het Poppendokter spreekuur. Dit spreekuur is op zaterdag 15 februari  tussen 12.30 – 14.00 uur. Thérese van de Rode Spreeuw kijkt of de pop of beer van uw kind gerepareerd kan worden. Ze herstelt ook kleding. Neem dat gerust mee.

Kijk voor de volledige agenda hier.    
 

Horecaondernemers gezocht!

Momenteel onderzoeken wij  de mogelijkheden voor een nieuwe strandvoorziening aan de Baggelhuizerplas. Het huidige gebouw zou tijdelijk geplaatst worden, maar staat er inmiddels alweer tien jaar. Er hebben zich al enkele ondernemers gemeld met ideeën voor de nieuwe voorziening. Heeft u ook interesse of ideeën? Laat dit dan uiterlijk 1 maart weten via deze link.

Mantelzorgcafé; ontmoetingsplek voor mantelzorgers

Het zorgen voor een partner, familielid, vriend of vriendin kan soms intensief zijn. U kunt te maken krijgen met allerlei emoties en/of vragen. Voor iedereen die op zoek is naar een luisterend oor of ervaringen met andere mantelzorgers wil delen, organiseert het Netwerk Informele Zorg op donderdag 13 februari weer een Mantelzorgcafé. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig. Het café is tussen 15.00 - 17.00 uur in leescafé De Nieuwe Kolk.

Informatie gemeenteraad 

De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 13 februari om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken op www.gemeenteraad.assen.nl (Foto: Marcel J. de Jong) 

 
Copyright © 2019 gemeente Assen, alle rechten voorbehouden.
www.assen.nl
berichtenvandebrink@assen.nl

Abonnement opzeggen
Gegevens wijzigen