Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of ga naar de online versie.
10 december 2019
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink.
Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.

Met de bakfiets naar het Milieupark

Heeft u nog spullen thuis liggen die gerecycled kunnen worden? Maar ontbreekt het aan vervoer? Vanaf nu kunt u bij ons een elektrische bakfiets lenen, waarmee u de spullen naar het Milieupark kunt brengen. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een Asserpas en 50 euro borg. De bakfiets is te reserveren via 14 0592. De lokale afdeling van Fietsersbond Assen heeft afgelopen week de leenbakfiets al getest en in gebruik genomen.
     

Lees verder

Tips van Smokey voor de feestdagen

De decembermaand is een drukke, maar vooral gezellige maand. Kaarslicht, kerstlampjes en kerstbomen, ze brengen veel plezier en warmte. Toch vragen ze ook om oplettendheid! Smokey heeft enkele tips zodat u de feestdagen veilig doorkomt. Houd stoffering, versiering en (brandbare) kleding op veilige afstand van warmtebronnen zoals kaarsen, lampen, kachel. Gebruik alleen versieringen die aan de brandveiligheidseisen voldoen. 


Lees verder

Vacatures bij Stichting STILA

Stichting STILA (Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen) ondersteunt in opdracht van de gemeente Assen bewonersinitiatieven die de leefbaarheid in Assen bevorderen. STILA bestaat uit vrijwilligers die een bestuur en twee panels vormen. Het panel komt één keer per maand bijeen. Voor de functie van ‘Voorzitter Panel wijkgerichte activiteiten’ en ‘Algemeen Bestuurslid’ zijn twee vacatures ontstaan. Beide vacatures zijn voor 10 tot 15 uur per maand.

Lees verder

Tocht bestrijden met tochtstrips

In oude huizen zitten vaak veel kieren en naden. Die kunt u makkelijk dicht maken met tochtstrips. Hierdoor bespaart u energie en voelt het huis een stuk warmer aan. Een simpele oplossing die u zelf makkelijk kunt aanbrengen! Voordat u tochtstrips aanschaft is het slim om te kijken waar de naden en kieren zitten. Er zijn een aantal veel voorkomende tochtplekken, zoals kozijnen, de meterkast, het kruipluik, de brievenbus.

Lees verder

Gemeente Assen zoekt extern lid Rekenkamercommissie

De Rekenkamercommissie doet onderzoek naar de uitvoering van het gemeentelijk beleid. De commissie wil door middel van een positief kritische houding en zorgvuldig onderzoek onder andere bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het lokale bestuur. In verband met het vertrek van één van de externe leden, ontstaat er op 17 maart 2020 een vacature voor de positie van extern lid van de Rekenkamercommissie.

Lees verder

Nieuwe openingstijden Milieupark per 1 januari

Per 1 januari 2020 wijzigen de openingstijden van het Milieupark. Het Milieupark is dan open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag kunt u van 9.00 uur tot 13.00 uur op het park terecht. 

Lees verder

Informatie gemeenteraad 

De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 19 december om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken op www.gemeenteraad.assen.nl (Foto: Marcel J. de Jong) 

 
Copyright © 2019 gemeente Assen, alle rechten voorbehouden.
www.assen.nl
berichtenvandebrink@assen.nl

Abonnement opzeggen
Gegevens wijzigen