Copy
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of ga naar de online versie.
15 oktober 2019
Hierbij de nieuwsbrief van de Berichten van de Brink.
Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter of Facebook.

Herplaatsing gerestaureerd kunstwerk Het Filmdoek

Op vrijdag 11 oktober onthulde wethouder Karin Dekker van cultuur het kunstwerk Het Filmdoek nabij De Nieuwe Kolk. Het Filmdoek stond altijd aan de kop van de Vaart en heeft nu, na restauratie door bronsgieterij Andor Prod’Art, een nieuwe plek gekregen. 

Lees verder

Eerste kinderburgemeester van Assen geïnstalleerd

Donderdag 10 oktober is de eerste kinderburgemeester van Assen, Zenna Siahaija, geïnstalleerd. Ook locokinderburgemeester Luna Venema is geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering. Zenna kreeg door burgemeester Marco Out de ambtsketen omgehangen. 

Lees verder

College zet rijksgeld in voor vier projecten

B en W van Assen stellen de raad voor 6,75  miljoen euro beschikbaar te stellen voor vier projecten. Het gaat om de herinrichting van de presentatie van de vaste collectie van het Drents Museum (3 miljoen), de versterking van de binnenstad (2,17 miljoen), de realisering van een Techhub (1,17 miljoen) en de aanleg van glasvezel in het buitengebied (0,41 miljoen).

Lees verder

Zolang ik je naam noem

Op zondag 27 oktober wordt op begraafplaats De Boskamp ‘Alom Gedenken’ gehouden. Samen herdenken in een bijzondere omgeving. Samen stilstaan bij overleden dierbaren, op de schaars verlichte begraafplaats.

Lees verder

Stooktips om (rook)overlast te beperken

Het wordt weer kouder buiten, dus de houtkachel kan aan. Het stoken van hout kan voor uw buren overlast opleveren. Houtrook bevat meerdere stoffen die geuroverlast kunnen veroorzaken, maar ook gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid en luchtwegklachten. Om de overlast voor uw buren te beperken, hebben we tien stooktips opgesteld. 

Lees verder

Ontdek en ervaar in het Beleefhuis!

Hoe is het om ouder te worden? En wat kunt u zelf doen om veilig en comfortabel te blijven wonen in uw eigen vertrouwde woning? Ontdek met verschillende routes welke hulpmiddelen u zelf kunt aanschaffen om het wonen en leven veiliger, maar vooral ook makkelijker te maken.

Lees verder

College vraagt krediet voor doorfietspad

Op 8 oktober heeft het college van B&W ingestemd met het voorlopige ontwerp van het doorfietspad Groningen-Assen. In het ontwerp is rekening gehouden met de reacties van gebruikers en bewoners. In november vergadert de gemeenteraad over het krediet voor de route.

Lees verder

Dag van de Duurzaamheid Duurzaamheidscentrum

Afgelopen donderdag was de Dag van de Duurzaamheid voor scholen. In het Duurzaamheidscentrum werden leerlingen van kindcentrum Baggelhuizen op een leuke manier geïnformeerd over het onderwerp energie. Wethouder Pauwels las het verhaal ‘Sem en Saar geven positieve energie’ aan de leerlingen. Daarna werden leerlingen van groep 5 uitgedaagd om een duurzame oplossing te bedenken voor de alledaagse problemen. Groep 6 maakt in een workshop van Digital Art Factory een stop-motion filmpje met natuurlijke en recyclebare materialen.
                                         

Meldpunt Discriminatie Drenthe

Mogen zijn wie je bent, is een belangrijk fundament van de democratie. Discriminatie is daarom in Nederland verboden. Alle gemeenten hebben een onafhankelijk meldpunt waar iedereen discriminatie kan melden. In Drenthe is dit het Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD).

Lees verder

Aanpak wandelpad Assen Oost

In samenwerking met het Drentse Landschap gaan wij deze maand het wandelpad nabij de Speenkruidflats verbeteren. Om de toegankelijkheid van het pad te vergroten komt op het pad een half verharding. Heeft u nog vragen? Neem contact op met de afdeling Groenbeheer via telefoonnummer 14 0592.

Laatste racedag op het Koopmansplein

Op woensdag 16 oktober is het de allerlaatste race dag op het Koopmanspleincircuitje. Na ruim een half jaar racen op woensdag- en zaterdagmiddag, gaan de fietsjes en trapauto’s dan echt in de winterstalling.

Lees verder

Schouwsloten winterklaar! Helpt u mee?

In Kloosterveen liggen veel sloten op particulier terrein. Alle sloten samen zorgen voor een goede waterafvoer en waterberging in de wijk. Om het schoonhouden van de sloten voor inwoners makkelijker te maken zijn er van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 1 november acht brengplekken voor slootafval ingericht. 
 

Lees verder

Najaarsmarkt woensdag 23 oktober 

Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u woensdag 23 oktober naar meer dan honderd kramen op de Najaarsmarkt in het centrum van Assen. Ook voor kinderen is er van alles te doen zoals draaimolen en treintje. 

Informatie gemeenteraad 

De eerstvolgende raadsvergadering is op maandag 4 november om 15.00 uur en donderdag 7 november om 19.00 uur. De agenda kunt u bekijken op www.gemeenteraad.assen.nl (Foto: Marcel J. de Jong) 

 
Copyright © 2019 gemeente Assen, alle rechten voorbehouden.
www.assen.nl
berichtenvandebrink@assen.nl

Abonnement opzeggen
Gegevens wijzigen