Copy
Nieuwsbrief 
View this email in your browser

OverwegingKermis-mis - Maria van Fatima - Bezorgers gezocht - Monumentendag - Ziekenzalving De Brink - Mandela tekenen - Gespreksgroep rouwverwerking - Terugblik: 40-jarig bestaan St Franciscuskoor
Kermis-mis

De kermis is weer in Roosendaal. Ook dit jaar is er, voor de 6e keer, op zondag een kermis-mis. Deze viering is niet alleen bedoeld voor kermisexploitanten en belangstellenden uit onze parochie, maar ook daarbuiten.
De mis begint op 3 september om 10.30 uur in de autoscooter. Deze staat op het voormalige EKP terrein, tegenover de O.L. Vrouwekerk.
Aansluitend bent u welkom op het plein bij de kerk voor een kopje koffie met wat kermis-lekkers.
 
Maria van Fatima

Van vrijdag 1 september tot vrijdag 8 september is het beeld van Maria van Fatima in de dagkapel van de St. Josephkerk te zien. De dagkapel is dagelijks geopend en nodigt zo uit tot gebed.
Maria is 100 jaar geleden in Fatima (Portugal) verschenen. Daarom trekt het beeld tussen mei en oktober door het bisdom. 
Op dinsdagmiddag zal de rozenkransgroep om 14.30 uur in haar gebed extra aandacht geven aan Maria van Fatima. U bent van harte welkom!

Twaalf jaar geleden werden de Fatimaparochie en de H. Hartparochie samengevoegd met de Josephparochie tot de Emmaüsparochie. Omdat kerkgangers uit de voormalige Fatimakerk hun weg vonden naar de St. Josephkerk, staat het beeld daar deze week.

Voor de bezorging van het parochieblad en andere parochiepost zoeken we enkele vrijwilligers. Met name in de wijk Tolberg komen we bezorgers te kort. We zijn al heel erg geholpen als er een paar mensen zijn die twee keer per jaar meehelpen bij het bezorgen van de flyer (in juni) en van de parochiegids (in september). Als u meerdere keren per jaar kunt helpen om in uw directe omgeving (maximaal acht keer per jaar) parochiepost te bezorgen, zijn we ook heel blij. We bieden u frisse lucht, een gezonde inspanning, een grote groep collega-vrijwilligers, een zinvolle bijdrage aan het parochiewerk en grote dankbaarheid!
Interesse? Meld u aan via het secretariaat van de Moeder Godskerk per mail of in de ochtenduren telefonisch op nummer 0165-533786.

Op (omgekeerde) bedevaart

Komende dagen vindt de bedevaart van het vicariaat Breda naar Beauraing plaats. In dat verstilde dorpje in de Ardennen verscheen Maria in 1932. Het is een geliefde plaats voor bedevaartgangers, die er troost en bemoediging vinden. Ik ga voor de eerste keer mee en ben benieuwd naar de ontmoetingen, de gedeelde ervaringen en de verbondenheid. Ik ben ook benieuwd naar wat de bedevaartplaats met mij zal doen. En er is genoeg aan gebed mee te nemen en achter te laten… ik hoef maar te denken aan mijn jongste dochter, die de dagen van haar zwangerschap aftelt.
Beauraing is maar een kleine bedevaartplaats, zeker als je denkt aan Lourdes of Fatima. Maria en het vertrouwen op haar, verbindt de grotere en kleinere bedevaartplaatsen. In Fatima verscheen Maria honderd jaar geleden. Ter ere van het eeuwfeest is er een bijzondere gang van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima door het bisdom, een soort omgekeerde bedevaart. Komende week staat dat beeld in Roosendaal, in de St. Josephkerk. Het zou mooi zijn als ook bij dat beeld mensen bemoediging en troost kunnen vinden en er iets van hun zorgen, hun vragen en hun vreugden kunnen delen. 

Pastor Geerten Kok

Klik op linkjes voor:
weekendvieringen
vieringen door de week
mededelingenvel
lezingen deze week
Monumentendag

De St Josephkerk en Parochiecentrum Sint Norbertus zijn open voor bezichtiging tijdens de Open Monumentendag en Burgerhout Bruist op 9 en 10 september.
Kijk voor meer informatie via de onderstaande 'lees meer' knop.

Ziekenzalving De Brink

Op zaterdag 9 september is er een gezamenlijke ziekenzalving/ziekenzegen in De Brink voor bewoners van De Brink én parochianen.
De viering begint om 14.00 uur.
Aanmelden kan via het secretariaat van de Moeder Godskerk of telefonisch op 0165-533786 (tussen 09.30 en 11.30 uur).

Mandala tekenen

Spirit start weer met deze cursus. Om voor elk niveau een goede begeleiding en opzet te kunnen bieden zijn er nu een cursus basis en gevorderden.
Voor alle informatie klik hieronder op de 'lees meer' knop.

Gespreksgroep rouwverwerking

In de vorige nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen dat deze groep donderdag 14 september start.
U kunt zich nog vóór 11 september aanmelden bij Mieke Stroop op tel. 06-12516206 of Rina v.d. Watering op 0165-543381.
40-jarig bestaan St. Franciscuskoor

Zondag 27 augustus vierde het koor dit robijnen jubileum tijdens en na een feestelijke dienst in de Moeder Godskerk.
Het koor liet zich van zijn beste kant horen door zowel Nederlandse als buitenlandse liederen te zingen. Bijzonder waren vooral de Laurentiusmis, die niet veel wordt vertolkt en het Ave Verum van Mozart. Het publiek liet dit na afloop ook merken door een welgemeend applaus.
Pastor Piet Swinne - mede namens het pastoraal team - en Marij Dikkers - namens parochiekern Moeder Gods - hebben gelukwensen uitgesproken en dirigent Ad Buijs, organiste Nelly Wegman en de koorleden van harte bedankt voor hun jarenlange inzet bij de ondersteuning van de liturgie in de hele St. Norbertusparochie.

Copyright © 2016
R.K. Sint Norbertusparochie, St. Josephstraat 2, 4702 CW Roosendaal, T 0165 - 534 667

www.sint-norbertusparochie.nl
 
Onze mailadressen: redactie PAROCHIEBLAD - redactie FACEBOOK - redactie WEBSITE
 
schrijf mij uit  -  vul mijn gegevens aan  -   lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp