Copy
View this email in your browser
Bastionberichten juni 2019
Data juni/juli:
  3 juni Techniek groep 7
  3 juni MR-vergadering
  5 juni Ouderinloop: kijkje in de groepen van 8.30-9.00 uur
  6 juni Sportdag groep 6 t/m 8
  6 juni Ouderraadsvergadering
  6 juni Ouderwerkgroep
10 juni 2e Pinksterdag: vrije dag
11 juni Groep 8 kerkenbezoek
14 juni Volksfeest spelletjes
15 juni Groep 1 en 2 doen mee in de optocht
17 juni Studiedag: alle groepen vrij
18 juni Kennismakingsmiddag Schaersvoorde voor groep 8
21 juni Wielerclinics door ‘Kanjers voor kanjers’ voor groep 3 t/m 8
28 juni MEE-zingfeest in de Hofnar
  1 juli Rapporten mee
  1 juli Kennismakingsmiddag Gerrit Komrij College voor groep 8
  3 juli Bestuursvergadering
  3 juli Verkiezing kinderburgermeester voor groep 7 in de Hofnar
  4 juli Schoolfeest plus afsluitende voorstelling
  8 juli Tienminutengesprekken
11 juli Ouderwerkgroep
12 juli Slotavond vrijwilligers
16 juli Afscheid groep 8 vanaf 19.30 uur
17 juli Doordraaiochtend: een kijkje in de volgende groep
19 juli Laatste schooldag: alle groepen om 11.45 uur vrij
20 juli Start zomervakantie

Welkom!
In juni worden Niek Wensink, Pep Visser en Maggie Rots 4 jaar en zullen zij gaan starten bij ons op ’t Bastion. Wij wensen hen heel veel plezier bij ons op school. Naast deze 4-jarigen hebben we ook in groep 2 afgelopen maand een nieuwe leerling mogen verwelkomen. Fiore ter Heijden is ingestroomd bij ons in groep 2, omdat zij naar Bredevoort is verhuisd. Wij wensen Fiore heel veel plezier en succes bij ons op school!
                                           
 
Sportdag groep 6 t/m 8
Op donderdag 6 juni staat er voor groep 6 t/m 8 een sportdag gepland met de Aaltense basisscholen. Elke groep gaat deze dag aan de slag met verschillende sportieve activiteiten. Op deze dag worden de kinderen op de fiets op school verwacht.
Deze breedte sportdag bestaat al vele jaren uit verschillende blokken en locaties, met een grote verscheidenheid aan activiteiten. Groep 8 is ingedeeld om verschillende sporten op het AD terrein te gaan ervaren. Groep 7 is ingedeeld in een groep waarbij ze op verschillende locaties in Aalten sporten gaan beoefenen o.a. bij ’t Walfort, Altec en DanzArte. Groep 6 is ingedeeld bij AZSV waar ze verschillende survival activiteiten gaan doen.
Deze dag trekken de kinderen thuis al hun sportkleding aan; dit scheelt tijd in een strak schema. Ook nemen alle kinderen hun normale fruit en lunchpakketje mee. Wat extra eten en drinken meenemen wordt aanbevolen. Laat de kinderen geen waardevolle spullen meenemen, zoals sieraden of mobiele telefoons.
Mochten de leerlingen van groep 8 zelf skeelers hebben, mogen deze worden meegenomen. Groep 7 heeft zwemkleding en een handdoek nodig. Voor groep 6 is zwemkleding aanbevolen of kan er schone kleding en een handdoek meegenomen worden voor het vlotten bouwen. Het is fijn dat alles in een rugzak meegenomen wordt, zodat het makkelijk op de fiets meegenomen kan worden. We wensen de kinderen alvast veel sportplezier deze dag!
 
Volksfeestspelletjes + optocht
Op vrijdag 14 juni staat de ochtend in het teken van de Volksfeestspelletjes. Er zullen op het voetbalveld weer veel leuke activiteiten klaarstaan, waaraan de kinderen deelnemen. Dit jaar worden de activiteiten georganiseerd door Beweegwijs. De kinderen worden deze ochtend om 9:00 uur op school verwacht. We formeren dan de groepjes voor de Volksfeestspelletjes en lopen met de groepjes en de groepsleiders richting het voetbalveld. Om 09:30 uur starten de spelletjes. De kinderen worden in gemixte groepen ingedeeld. Om ongeveer 11:00 uur zit het programma voor groep 1 en 2 erop en kunnen die kinderen op het voetbalveld opgehaald worden. De kinderen van groep 3 t/m 8 spelen nog even door en voor deze groepen zijn de spelletjes om ongeveer 12.00 uur afgelopen en kunnen die kinderen opgehaald worden. Iedereen is deze ochtend van harte welkom om te komen kijken! ’s Middags zijn alle kinderen vrij.
De kinderen hoeven deze dag geen tassen, eten en drinken mee te nemen. Daar wordt voor gezorgd.
 
Op zaterdag 15 juni vindt de optocht door Bredevoort plaats. De kinderen van groep 1 en 2 nemen ook deel aan de optocht. Andere jaren konden de kinderen plaatsnemen in een treintje, maar aangezien deze niet meer te boeken was voor dit jaar, mogen de kinderen dit jaar plaatsnemen in een huifkar, die we natuurlijk feestelijk versieren. De kinderen van groep 1 en 2 worden op zaterdag 15 juni om 10.30 uur in de eigen klas verwacht. Rond 10.45 uur zullen we in de huifkar stappen en zullen we om 11.00 uur bij de koning zijn om daar aan te sluiten in de optocht. Na afloop van de optocht om ongeveer 12.00 uur kunt u uw kind weer ophalen op ’t Bastion.

                       
 
Fietsclinic Ronde van Bredevoort
Op vrijdag 21 juni wordt er door de Ronde van Bredevoort weer een fietsclinic georganiseerd op ‘t Bastion. Het doel van deze clinic is om de kinderen van groep 3 t/m groep 8 kennis te laten maken met de wielersport en enthousiast te maken voor de PPE Factory Dikke Banden Race, die in Bredevoort gaat plaatsvinden op zaterdag 6 juli om 16:30 uur. De kinderen krijgen na deze fietsclinic een opgaveformulier voor de Dikke Banden Race mee naar huis, die ze vervolgens bij de juf weer mogen inleveren als ze willen deelnemen. De clinic op 21 juni vindt plaats op het grasveldje naast de school. De (mountainbike)fietsen en helmen worden die dag verzorgd door stichting Kanjers voor Kanjers.
De Dikke Banden Race wordt op 6 juli verreden in het centrum van Bredevoort op hetzelfde parcours waar later op de dag de wielrenners zullen rijden. De kinderen rijden de race op hun eigen fiets: gewone fiets of mountainbike. Meedoen is hartstikke leuk en deelname is gratis! Voor meer informatie kunnen jullie terecht bij de organisatie van de Borghman Ronde van Bredevoort via info@rondevanbredevoort.nl
 
NME-activiteiten
Deze maand zijn de laatste activiteiten van dit schooljaar wat betreft het aanbod vanuit het NME: Natuur-, en Milieu Educatie.
- Groep 1 en 2 gaan werken met de leskist: “De slak draagt z’n huisje op z’n rug.” Het is de bedoeling dat de kinderen 2 weken voor een slak zorgen. Op die manier komen ze er achter hoe een slak leeft en wat hij eet. Daarbij gaan ze ervaren hoe een slak voelt en beweegt. Er zal vast een slijmspoor te zien zijn. Hoe maakt een slak dat en waarom?
- Voor groep 3 komt de leskist: “Even d’r uit.” Hierin zitten leskaarten waarmee de kinderen rondom de school de natuur kunnen ontdekken. Hierbij hebben de kinderen hun creativiteit, en reken-, en taalvaardigheden nodig. Er moet worden samengewerkt en naderhand kunnen de ervaringen worden gedeeld.
 
Schoolplein belijning
Hebben jullie al gezien hoe ons schoolplein er uit ziet sinds deze week? Nadat we vorig jaar het schoolplein fantastisch hebben vernieuwd, stond er nog één ding op ons wensenlijstje. Al een aantal jaren maken wij voor onze pauze activiteiten gebruik van Beweegwijs. Beweegwijs maakt optimaal gebruik van de schoolomgeving. Dit wordt gedaan door aangebrachte kleurenzones op het schoolplein. Bij elke kleurenzone horen specifieke activiteiten. Tot voorheen werden deze zones steeds op het plein aangebracht met stoepkrijt, maar het is veel functioneler dat hier vaste belijning staat. Deze vaste belijning is inmiddels aangebracht en zo kunnen we onze pauzeactiviteiten nog beter én leuker vormgeven. Wekelijks op woensdag komt meester Niels Blecking, van Beweegwijs, om de kinderen nieuwe spelactiviteiten aan te leren, die daarna de rest van de week fanatiek gespeeld kunnen worden.

                                         
 

Een mooi nieuw schoolplein, belijning en we zijn helemaal blij met onze buitenspeelmogelijkheden! Een aantal jaren geleden is ook het plan ontstaan om met de verbouwing van de school en het schoolplein te kijken naar mogelijkheden om het verplaatsen van de sportkooi erbij te betrekken. Vele gesprekken met betrokken partijen zijn hierover geweest, maar helaas hebben we onlangs toch moeten besluiten dat we dit plan moeten laten gaan. Financieel gezien blijkt het zo’n grote investering te zijn, dat het besluit is genomen om een streep te zetten door het plan om de sportkooi te verplaatsen naar een plek dichterbij de school. Op gezette tijden (bijvoorbeeld tijdens de gymles) kunnen wij als school natuurlijk gebruik blijven maken van de sportkooi, op de huidige plek waar deze nu staat. Maar voor dit moment gaan wij de komende jaren volop genieten van een mooi schoolplein met nieuwe toestellen én belijning en het gebruik van sportkooi op afstand
 
Oproep vervoer voor groep 1 t/m 5 op 28 juni
Dit schooljaar stond het culturele project muziek op het programma. Het hele jaar hebben alle groepen gebruik gemaakt van de muziekmethode 123-Zing, tot grote tevredenheid van de leerkrachten én de kinderen. Een methode die via het digibord zorgt voor zeer leuke muzieklessen, maar ook voor grote variatie. Op 28 juni wordt het muziekthema afgesloten en mogen we met de hele school gaan genieten van een actieve voorstelling. Het Mee-zingconcert FEEST! wordt gehouden in de Hofnar, in Aalten. De groepen 6 t/m 8 gaan deze dag op de fiets naar de Hofnar, dus deze kinderen mogen deze dag met de fiets op school komen. Voor de groepen 1 t/m 5 zijn we op 28 juni op zoek naar vervoer. De tijdsindeling is nog niet bekend, maar het gaat om een moment op de ochtend. Binnenkort zullen we op de deuren bij de groepen 1 t/m 5 een intekenlijst hangen, waarop jullie kunnen inschrijven als je deze ochtend kunt rijden en mee wilt gaan als begeleiding. Alvast dank voor jullie hulp!

Jaarafsluiting
Zoals in de vorige Bastionberichten aangekondigd zal het op 4 juli een feestelijke dag zijn! Er staat dan het schoolfeest op de agenda inclusief een feestelijke afsluiting voor ouders. Dit schoolfeest zal het thema ‘muziek’ hebben en met behulp van de ‘Muziekkaravaan’ vorm gegeven worden. Een dag vol muziek, dans en plezier dat zorgt een spettende muzikaal feest! Deze dag wordt afgesloten met een voorstelling, waarbij ouders en andere belangstellenden welkom zijn. Dit zal zijn op donderdag 4 juli om 16.30 uur. Eerst zal er een voorstelling van een uur plaatsvinden (16.30 – 17.30 uur) en aansluitend zal er een hapje en drankje op het plein te krijgen zijn. Van 17.30 – 18.30 zullen er verschillende lekkernijen te verkrijgen zijn, die tegen een kleine vergoeding gekocht kunnen worden. Dit worde mede georganiseerd door de Ouderraad, en de opbrengst van deze verkoop zal dan ook ten goede komen aan de Ouderraad. We kijken uit naar een gezellige dag en hopen jullie allemaal op donderdag 4 juli om 16.30 uur op het schoolplein te mogen ontmoeten!
                                     
Groepsindeling 2019/2020
De groepsindeling voor komend schooljaar was dit jaar een wat grotere puzzel dan andere jaren. We hebben namelijk te maken met kleine leerlingaantallen in een aantal groepen. Zo hebben bijvoorbeeld groep 2 en groep 3 minder dan 20 leerlingen. Financieel gezien wordt een groepsgrootte van gemiddeld 23 leerlingen als uitgangspunt genomen. Alleen komend schooljaar in groep 8 hebben we een groep van 23 leerlingen. Alle andere groepen hebben minder dan 23 (en sommige groepen dus minder dan 20) kinderen. Samen met het bestuur is het een bewuste keus om dit schooljaar wel deze aantallen te handhaven en te kiezen voor kleine groepen. Deze constructie zal jaarlijks bekeken moeten worden en is niet een garantie dat we deze kleine groepen kunnen blijven handhaven. (Stel bijvoorbeeld dat uit een groep een kind blijft zitten of gaat verhuizen en het leerlingenaantal van een groep op bijvoorbeeld 15 leerlingen uit komt, dan zullen we moeten kijken of we ergens nog een combigroep kunnen realiseren). Maar voor komend schooljaar ligt er een mooi formatieplaatje met 7 groepen, waarbij we ook tijdelijke krachten als juf Kim, juf Denise en juf Leonie weer een plek hebben kunnen geven en waar we qua groepsgrootte ‘kleine groepen’ hebben kunnen formeren.
 
Voor komend schooljaar ziet de groepsindeling er als volgt uit:
 
Groep 1 Juf Ingrid Freriks maandag t/m vrijdag
Groep 2 Juf Kim Draaijer maandag en dinsdag
  Juf Margareth Elsinghorst woensdag t/m vrijdag
Groep 3 Juf Denise Grievink maandag t/m vrijdag
  Juf Anke de Boer nader te bepalen**
Groep 4 Juf Leonie Oonk maandag t/m woensdag*
  Juf Riny Ketels woensdag* t/m vrijdag
Groep 5/6 Juf Gerdien Vermie maandag t/m donderdag
  Juf Corrie Elferink vrijdag
Groep 7 Juf Joyce Willemsen maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
  Juf Corrie Elferink woensdag
Groep 8 Juf Annemiek Veenstra maandag en dinsdag
  Juf Astrid Wikkerink woensdag t/m vrijdag
 *juf Leonie en juf Riny werken afwisselend de woensdagen
 
Conciërge Juf Marijke maandag- en dinsdagochtend
Congiërge/onderwijsassistent Juf Martine woensdag t/m vrijdag
Onderwijsassistent Juf Margareth maandag en dinsdag
Financiële administratie Juf Christa dinsdag- en vrijdagochtend
IB Juf Lianne woensdag, donderdag en vrijdag om de week
Directie Juf Annemarie maandag t/m woensdag, vrijdag

 
Personele zaken
Bovenstaande formatie vraagt bij een aantal personeelsleden om een toelichting:
* Juf Annemiek heeft in herstelproces afgelopen periode een mooie vooruitgang doorgemaakt en is na de zomervakantie weer in staat om voor de groep te staan. We zijn blij dat juf Annemiek weer aan de slag kan gaan! Naast haar werkzaamheden in groep 8 zal zij iedere woensdagochtend haar expertise rondom meer- en hoogbegaafdheid gaan inzetten en deze ochtend aan het werk gaan met groepjes kinderen.
* Juf Anke is momenteel op therapeutische basis aan het werk. Zij werkt met individuele kinderen en zal dit langzaam gaan uitbreiden. Juf Anke is nog niet in staat om voor de groep te staan. Juf Denise zal het schooljaar starten en van maandag t/m vrijdag groep 3 draaien. Juf Anke zal gedurende het schooljaar, wanneer haar herstelproces het toelaat, weer instromen in groep 3.
* Juf Corrie is voor komend schooljaar vooralsnog twee dagen ingepland in formatie. Corrie zit momenteel nog in een re-integratie proces en het lukt haar prima om weer twee dagen aan het werk te zijn. Tijd zal uitwijzen in hoeverre deze uren nog verder uitgebreid gaan worden.
                              
Vakantierooster 2019/2020
Via deze weg delen we het vakantierooster voor komend schooljaar vast met jullie. Overige vrije dagen en studiedagen worden op een later moment nog met jullie gedeeld.
 
Herfstvakantie 21-10-2019 t/m 25-10-2019
Kerstvakantie 23-12-2019 t/m 03-01-2020
Voorjaarsvakantie 24-02-2020 t/m 28-02-2020
Pasen 10-04-2020 t/m 13-04-2020
Meivakantie 27-04-2020 t/m 08-05-2020
Hemelvaart 21-05-2020 t/m 22-05-2020
2e Pinksterdag 01-06-2020
Zomervakantie 20-07-2020 t/m 28-08-2020
 
 
 ANDERE BERICHTEN 
                                                
Grachtenloop AVA
Op woensdagavond 12 juni organiseert AVA de Grachtenloop in Bredevoort. In de klassen hangt een opgaveformulier. De kinderen kunnen zich hiervoor opgeven t/m 7 juni.
 
 
 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp