Copy
View this email in your browser
Bastionberichten mei 2019
Data mei/juni:
  6 mei Techniek groep 7
  7 mei Luizencontrole
  9 mei Ouderwerkgroep
13 mei Techniek groep 8
14 mei Voorlichting praktisch verkeersexamen groep 7
15 en 16 mei Uitwisseling Südlohn voor groep 6 en 7
21 mei Inloopspreekuur GGD 8.30-9.00 uur
22 mei Museumbezoek groep 6: Museum Zoektocht
22 mei Bestuursvergadering
27 mei Praktisch verkeersexamen groep 7
27 t/m 29 mei Gemen groep 8
30 en 31 mei Vrij i.v.m. Hemelvaart
  3 juni Techniek groep 7
  3 juni MR-vergadering
  5 juni Ouderinloop: kijkje in de groepen van 8.30-9.00 uur
  6 juni Ouderraadsvergadering
  6 juni Ouderwerkgroep
14 juni Volksfeest spelletjes
17 juni Studiedag: alle groepen vrij

Welkom
In mei worden Ella Miedema, Pien ten Barge en Sverre Heersink vier jaar. Ella, Pien en Sverre, we vinden het leuk dat jullie bij ons op school komen en we wensen jullie veel succes en plezier op ’t Bastion!
                                        
 
Luizencontrole – luizenmoeders (-of vaders) gevraagd
Via de vorige Bastionberichten had ik jullie geïnformeerd over de luizencontrole, die niet meer handmatig uitgevoerd zou worden, maar vervangen zou worden door een digitale luizenscanner. Op 1 april zijn alle groepen hiermee via het digibord getest en was de uitslag daarna te zien op het digibord: 1 APRIL! Een geslaagde grap, waarvan jullie wellicht de foto’s al op Facebook voorbij hebben zien komen. Wij hebben er in ieder geval erg om gelachen! Fijn om in dit kader te melden dat we momenteel de luizen goed onder controle hebben, want tijdens de vorige luizencontrole was de gehele school luisvrij. Dat is natuurlijk erg fijn. Dankzij de luizenmoeders die na iedere schoolvakantie alle kinderen controleren kan er snel actie gezet worden op een eventuele luis. We zijn blij dat Marieke Stronks en Marjolein Jongste dit altijd voor ons doen. Echter, Marjolein heeft aangegeven graag het stokje door te willen geven, dus we zijn op zoek naar versterking van de luizenbrigade. Wat houdt deze functie in? Iedere maandag of dinsdag na een schoolvakantie (op een tijdstip dat in overleg gepland kan worden) vindt er een luizencontrole plaats, die ongeveer een uurtje in beslag neemt. Concreet houdt dit in dat er ongeveer 6 keer per jaar een controle plaatsvindt, die dus in overleg in te plannen is. Graag horen we wie deze taak op zou willen pakken. Hiervoor mag een berichtje naar a.veerbeek@bastionbredevoort.nl of even binnenlopen mag natuurlijk ook altijd.

                                           
 
Uitwisseling Südlohn groep 6 en 7
In de vorige Bastionberichten is de uitwisseling met de kinderen van onze Duitse partnerschool, de Sankt Vitusgrundschule in Südlohn, aangekondigd. De groepen 6 en 7 zullen op woensdag 15 en donderdag 16 mei kennis gaan maken met de Südlohnse Schuler en leuke activiteiten met elkaar gaan ondernemen. Voorafgaand wordt er in de klassen gewerkt in een woordenboek om alvast wat Duitse woorden te leren. Tijdens de uitwisseling zullen de kinderen werken in een partnerboek en daarin ook foto’s en adressen uitwisselen. Daarnaast vinden er bijvoorbeeld kennismakingsspelletjes en speurtochten in Südlohn en Bredevoort plaats. Het is eerst altijd even spannend, maar de ervaring leert dat het ijs vaak snel gebroken is en de spanning plaats gaat maken voor plezier!
 
Groep 8 op kamp!
Maandag 27 mei gaat groep 8 op kamp naar Gemen om daar 3 dagen en 2 nachten te verblijven. Tijdens deze ‘schoolverlatersdagen’ zullen ze als groep veel leuke activiteiten ondernemen. Een groot aantal activiteiten zullen in het teken staan van de periode waarin het leven van de ‘groepachter’ zich bevindt. We zullen terugkijken op de tijd die achter ons ligt en vooruitkijken naar de dingen die komen gaan. Bij het merendeel van de activiteiten ligt het accent op samenwerken; het feit dat je als groep veel sterker bent, dan wanneer je maar alleen werkt. Een wijze les welke de kinderen goed kunnen gebruiken in de voor hen liggende en spannende tijd. Gezamenlijk met de ouders sluiten we deze dagen af op woensdagmiddag 29 mei om 13.30 uur in de Ridderzaal van ‘Schloβ Gemen’. De ouders van groep 8 zullen hier via hun zoon/dochter en via de mail verdere informatie over krijgen.
Als begeleiding gaan de volgende personen mee naar Gemen: juf Astrid, juf Kim, juf Joyce, juf Martine, Jochem Meulenbeek en Gert Jan Koens. In groep 7 zal juf Joyce deze dagen deels vervangen worden door juf Corrie en op dinsdag 28 mei komt er een invaller van PON, de invalpoule waarbij wij zijn aangesloten. We wensen groep 8 heel veel plezier deze dagen!

                                        
 
Verkeersexamen groep 7 op 27 mei
De leerlingen van groep 7 doen ieder jaar mee aan het landelijke verkeersexamen. Op twee manieren wordt hun kennis van het verkeer getest. Als eerste stond er een pittige theoretische toets op het programma. De tweede test bestaat uit een praktisch verkeersexamen op 27 mei a.s. Alle leerlingen moeten een ronde van ongeveer 4 kilometer fietsen door het centrum van Aalten. Hierbij worden ze bij de kruispunten beoordeeld op hun gedrag in het verkeer en de uitvoering van de verkeersregels. Voorafgaand aan deze proef worden alle fietsen gekeurd. Een afgekeurde fiets betekent dat er niet mag worden deelgenomen aan het verkeersexamen. Verdere informatie over de route van het fietsexamen en waar de fiets aan moet voldoen, wordt na de meivakantie aan de leerlingen van groep 7 verstrekt. We wensen alle kinderen van groep 7 alvast veel succes! 
 
Schoolreis/schoolfeest
Tot voorheen was het zo dat er op ’t Bastion ieder jaar een schoolreis georganiseerd werd. Dit was bijvoorbeeld een dagje naar Slagharen of het Land van Jan Klaassen. Vorig jaar tijdens de OR-jaarvergadering is het schoolreisje een gespreksonderwerp geweest en is er besloten dit iets anders vorm te gaan geven. Er is besloten dat er het ene jaar een schoolreis plaatsvindt (een uitje met een bus naar bijvoorbeeld een pretpark) en dat er het andere jaar een schoolfeest op ’t Bastion plaatsvindt. Er is hiervoor gekozen om 2 redenen. Het schoolreisje wordt bekostigd door de ouderraad. Feit dat de ouderraad met teruglopende inkomsten te maken heeft (doordat het oud papier ophalen weggevallen is) maakt dat er kritisch gekeken is naar de besteding van de gelden. Met name de busreis maakt een schoolreis erg duur en het voelde logisch hier iets mee te doen. Anderzijds is het zo dat kinderen tegenwoordig veelvuldig (meer dan ‘eerder’) in pretparken e.d. komen, dus dat de noodzaak om ieder jaar met school een park te bezoeken minder aanwezig is. De gezelligheid samen opzoeken door middel van een schoolfeest kan daarom een prima alternatief zijn.
Met bovenstaande redenen, en goedkeuring van de aanwezige ouders, MR, OR en bestuur is er daarom op die OR-jaarvergadering in 2018 ingestemd met het voorstel dat er het ene jaar een schoolreis zal plaatsvinden en het andere jaar een schoolfeest. Daar we in 2018 een schoolreis hebben gehad, zal er nu voor 2019 een schoolfeest op de planning staan. Dit zal zijn op donderdag 4 juli.
Dit schoolfeest zal het thema ‘muziek’ hebben en met behulp van de ‘Muziekkaravaan’ vorm gegeven worden. Een dag vol muziek, dans en plezier dat zorgt een spettende muzikaal feest! Deze dag wordt afgesloten met een afsluitende voorstelling, waarbij ouders en andere belangstellenden welkom zijn. Verder informatie hierover volgt nog, maar noteer vast in jullie agenda: donderdag 4 juli 16.30 uur. Eerst zal er een voorstelling van een uur plaatsvinden (16.30 – 17.30 uur) en aansluitend zal er een hapje en drankje op het plein te krijgen zijn. We kijken uit naar dit eerste schoolfeest en informeren jullie op een later moment verder inhoudelijk hierover.

Formatie/ vakantierooster 2019-2020
In de komende Bastionberichten zullen we jullie op de hoogte stellen van de groepsindeling en de formatie voor komend schooljaar. Tevens zullen we dan het vakantierooster voor 2019-2020 met jullie delen. Alvast ter info (voor eventueel te boeken vakanties) de week waarin de herfstvakantie gepland zal worden. Deze is komend schooljaar van maandag 21 oktober t/m vrijdag 25 oktober 2019. Het gehele vakantierooster vinden jullie in de komende Bastionberichten.
 
 
 ANDERE BERICHTEN 
 
Avondvierdaagse - aanmeldochtend op 8 mei a.s.
Jullie hebben onlangs het opgaveformulier ontvangen via school, waarmee je je kind en eventueel jezelf (als vrijwilliger) kunt aanmelden voor de avondvierdaagse. Dit formulier mogen jullie ingevuld en voorzien van het geld (10 euro per kind) afgeven of in de bus doen bij Lindsey van der Steen, Winterswijksestraat 24 in Bredevoort, op uiterlijk woensdag 8 mei a.s. Voor het geld krijgen de kinderen een medaille, drinken en wat lekkers onderweg en een presentje tijdens de intocht. Maar, net als voorgaande jaren, is het ook dit schooljaar mogelijk om je kind tijdens de aanmeldochtend op school zelf aan te melden. Deze aanmeldochtend is op woensdag 8 mei van 8.30 tot 9 uur, we zitten op het leer/werkplein. Graag het aanmeldformulier ingevuld en het geld gepast meenemen. Zijn er nog vragen, spreek gerust een van ons even aan! We hebben al weer zin om samen met jullie te wandelen, graag tot gauw!
Groeten Lindsey van der Steen, Marieke Stronks en Ellen van Koersveld

                                                  
 
Gezocht: Hulp bij de kinderspelen tijdens Volksfeest
Wij zijn alweer druk bezig met de organisatie van de kinderspelen tijdens het Volksfeest en hopen er weer een leuke ochtend van te maken voor de kinderen. Maar…. dit kunnen wij niet zonder jullie hulp! Wij zijn op zoek naar een twintig ouders, opa´s of oma´s of anderen die willen helpen bij één van de spelletjes op vrijdagochtend 14 juni. Je kunt je opgeven via een berichtje naar Tineke Overkamp 06-51913910 of tineke_overkamp@hotmail.com.  Je wordt dan 14 juni om 8.45 uur verwacht op het voetbalveld voor de uitleg van de spelletjes.
 
Volksfeest Bredevoort: The Voice of Bredevoort
Na het geweldige succes van de afgelopen jaren maken wij ons weer klaar voor The Voice of Bredevoort op donderdag 13 juni. Maak jij er in je eentje er een grote show van op het podium? Of treed je liever in een groepje op met een ingestudeerd dansje op jullie favoriete muziek? Dan zoeken wij jou! Doe mee en geef je snel op!
PRIJZEN categorie onderbouw en bovenbouw:
1e plaats 50 euro, 2e plaats 30 euro en 3e plaats 20 euro. Of win de originaliteitsprijs van 35 euro!
Geef je op en stuur je opgave samen met een Mp3 muziekbestand naar: devoiceofbredevoort@hotmail.com Opgeven kan tot en met 7 juni.

                                                    
 
 

 
 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp