Copy
View this email in your browser
Bastionberichten maart 2020
Data maart/april:
  3 maart Luizencontrole
  3 en 5 maart Tienminutengesprekken groep 1 t/m 7
11 maart Studiedag: alle groepen vrij
16 t/m 20 maart ‘Week van de Lentekriebels’
16 maart Klimaatles NME groep 7 en 8
16 maart Techniek groep 7
17 maart Open Scholendag ‘t Bastion
18 maart Bestuursvergadering
19 maart Programma ‘Ik eet beter’ voor groep 5 t/m 8
20 maart Nationale pannenkoekendag groep 8 bakt voor ouderen
23 maart Techniek groep 8
30 maart MR-vergadering
30 maart Schriftelijk verkeersexamen groep 7
  6 t/m 24 april Projectweken ‘Beeldend’
  9 april Paasviering
  9 april Ouderraadsvergadering met inloop vanaf 19:15 uur
10 t/m 13 april Paasweekend: alle groepen vrij
15 t/m 17 april Centrale eindtoets groep 8
20 april Techniek groep 7
27 april Start meivakantie
Welkom
In maart wordt Zoë Nieuwenhuis vier jaar en zal zij gaan starten bij ons op ’t Bastion. Zoë, van harte welkom op ’t Bastion! We wensen jou een hele fijne, gezellige en leerzame tijd op onze school!

                                                    

Tienminutengesprekken groep 1 t/m 7 
Voor de komende ronde tienminutengesprekken, op 3 en 5 maart a.s., zijn jullie via Parro uitgenodigd en hebben jullie zelf kunnen inschrijven voor een gesprek. Voor de groepen 3 t/m 7 is er 10 minuten voor aanvang van het gesprek de mogelijkheid om het werk van jullie zoon/ dochter in te kijken. We kijken er naar uit jullie te spreken tijdens deze gespreksronde. Graag tot dan!
 
Week van de Lentekriebels
Al een aantal jaren doen wij mee aan ‘De week van de Lentekriebels’. De Week van de Lentekriebels vindt dit jaar plaats van 16 t/m 20 maart 2020. Tijdens deze week worden in alle groepen activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op de relationele en seksuele vorming. Het project Lentekriebels is een onderdeel van ‘De gezonde School’. Naast dat de Gezonde school zich richt op ‘een gezonde pauzehap’, zijn ook aspecten als seksualiteit en beweging onderdelen die betrekking hebben op de gezondheid en hieraan gerelateerd zijn.
In deze landelijke projectweek wordt in groep 1 t/m 8 elke dag een les gegeven die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen over vriendschap en seksualiteit. In het project wordt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht gebracht bij kinderen, scholen, leerkrachten en ouders. De school wordt hierin ondersteund door de GGD. Voor verdere informatie over dit thema, verwijzen we naar bijgevoegde brief. Op vrijdag 20 maart sluiten we het project Lentekriebels af met alle groepen op het werkplein. Een compilatie van deze week zal door middel van foto’s te zien zijn op de website.
 
Hoera! Vignet ‘seksualiteit’ behaald!
Zoals hierboven beschreven is de projectweek Lentekriebels een onderdeel van de ‘Gezonde School’. Om je als school ‘Gezonde School’ te mogen noemen, dien je een aanvraag te doen bij de GGD en op één of meerdere onderwerpen een vignet te behalen. Voor dit vignet dien je aan verschillende aspecten te voldoen, die aangeven dat binnen je onderwijs deze onderwerpen een plek krijgen. Vier jaar geleden hebben wij als school een vignet behaald voor het gebied ‘Voeding’. Vanaf dat moment mochten we ons ‘Gezonde School’ noemen. Op het gebied van ‘Seksualiteit’ hebben wij pasgeleden ook een vignet aangevraagd en deze is door de GGD goedgekeurd. Een tweede vignet is binnen! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Naast dat we onderwijs geven op de kennisgebieden als taal, rekenen en spelling vinden we het ook van belang om aandacht te hebben voor een Gezonde Leefstijl en is het mooi om door de GGD bevestigd te krijgen dat we dit op een goede manier doen!
 
Open Scholendag
Op 17 maart openen ongeveer 50 scholen in de Achterhoek en de Liemers hun deuren, zodat men kan ontdekken hoe het is om te werken in het onderwijs. Doelstelling van deze dag is om potentiele nieuwe leerkrachten te werven voor het onderwijs. Op de website www.openscholen.nl is meer informatie hierover te vinden. De scholen willen deze ochtend het ‘echte’ verhaal over het onderwijs vertellen. Geen opgepoetste verhalen, stilzittende kinderen en uitgebreide koffietafels, maar een warm welkom in de klas. Deze ochtend geeft de mogelijkheden om te ontdekken of het werken met kinderen iets voor jou is. Tussen 9.00 en 11.00 uur zijn belangstellenden ook welkom bij ons op ’t Bastion of bij één van de andere deelnemende scholen. Aanmelding vooraf is gewenst. Dit kan via www.openscholen.nl

                                            
 
De bovenbouw gaat gezond aan de slag!
Halverwege maart doet de bovenbouw mee aan het lesprogramma “Ik eet beter”, een programma dat door Albert Heijn en het Voedingscentrum is opgezet. Er zijn in de verschillende bovenbouwgroepen de volgende activiteiten:
-‘Stapelgezond’ voor de leerlingen van groep 5
De Schijf van Vijf saai? Niet met StapelGezond! Met dit lesprogramma voeren leerlingen van groep 5 met elkaar uitdagende opdrachten uit en ontdekken daarbij waarom de Schijf zo’n handig hulpje is.
-‘Over de tong’ voor de leerlingen van groep 6
Met het lesprogramma van Over de tong leren de leerlingen van groep 6 heel bewust te proeven. Zo ontdekken ze nieuwe smaken en combinaties.
-‘Expeditie lekker in je vel’ voor de leerlingen van groep 7
Groep 7 gaat de uitdaging aan met het programma Expeditie Lekker in je Vel: een week lang gezond eten, bewegen en ontspannen met de hele klas! Ook persoonlijk onderzoeken en ervaren de leerlingen hoe ze zich lekker fit kunnen voelen, in de klas, op het schoolplein en ook thuis!
-‘KlasseLunch’ voor de leerlingen van groep 8
Afgelopen jaar in oktober hebben de leerlingen van groep 8 genoten van een gezonde Pauzehap. Dit was het eerste deel van een project. Donderdag 19 maart krijgt groep 8 het tweede deel van deze gezonde hap d.m.v een gezonde ‘KlasseLunch’.
 
75 jaar vrijheid
Nederland viert in 2020 de Vrijheid. 75 jaar geleden werd ons land na vijf bezettingsjaren bevrijd. In het kader van 75 jaar bevrijding worden overal herdenkingsactiviteiten georganiseerd. Ook op ’t Bastion zullen we hier aandacht aan besteden en zijn er in de bovenbouw de komende periode een tweetal activiteiten gepland:
  • Begin maart is er in groep 7 en 8 een gastles door Tineke Ubbels, waarmee het project “Sallo’s ontsnapping” wordt geïntroduceerd.
  • Op 30 maart is er in groep 5/6 de gastles “Bevrijding met tranen”, waarna er een herdenking met de groep plaats zal vinden bij het monument aan de Ambtshof.
                                                 
Projectweek 'Beeldend'
Ieder jaar wordt er een project georganiseerd in het kader van cultuureducatie. Hierbij valt te denken aan muziek, fotografie, drama enzovoort. Binnen de gemeente Aalten worden deze culturele activiteiten in werkgroepen opgezet en uitgewerkt en jaarlijks mogen wij als school van één project gebruik maken. Dit jaar mogen wij in april het project ‘Beeldend’ vormgeven. Tijdens dit project gaan we aan de slag met allerlei uitingen van kunst, zullen er workshops gegeven worden door kunstenaars en gaan de kinderen natuurlijk zelf aan de slag om allerlei mooie creaties te maken. Aan het eind van dit project willen we dit graag aan jullie showen en zal er een tentoonstelling gehouden worden. Hierover zal in de komende Bastionberichten meer informatie gegeven worden, maar jullie kunnen vast de datum noteren: donderdag 23 april van 16.30 – 17.30 uur. De deuren van ‘Galerie ’t Bastion’ gaan open en tonen de creaties van jullie eigen kunstenaars.
 
Namens de OR: Jaarverslag/begroting ouderraad tijdens inloop
Als ouderraad zijn we verplicht om onze jaarcijfers en begroting ieder jaar toe te lichten. In 2019 heeft de ouderraad de jaarlijkse verantwoording van haar gelden georganiseerd door het houden van een inloopavond. Voorafgaand aan een reguliere vergadering van de ouderraad is er mogelijkheid tot het inzien van de cijfers en het stellen van vragen. Dit jaar zal dit zijn op 9 april a.s. Deze inloop vindt plaats vanaf 19.15 uur. Directie en een afvaardiging van 't bestuur van 't Bastion zijn, naast de leden van de ouderraad, hierbij aanwezig. Ouders kunnen de cijfers inzien en vragen/ opmerkingen stellen. Ook overige opmerkingen/aanbevelingen voor de ouderraad kunnen gedeeld worden (overigens, dit kan op ieder ander moment ook).
Graag willen we jullie vragen om je vooraf, maar uiterlijk op 3 april 2020, aan te melden voor de inloop via de mail van de ouderraad: ouderraad@bastionbredevoort.nl Zo hebben wij een beeld van hoe groot de opkomst is en zorgen we dat er voldoende koffie/ thee en wat lekkers klaar staat. Dank jullie wel, namens de leden van de ouderraad.
 
Andere berichten

Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd organiseert een bijeenkomst voor iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met hoogbegaafde kinderen en graag meer wil weten hoe hoogbegaafde kinderen in de wereld staan. Iedereen die onbekend is met dit thema wordt van harte uitgenodigd. Bijvoorbeeld opa’s, oma’s, buren, vrienden, sporttrainers en begeleiders zijn allemaal van harte welkom. Meer informatie en aanmelding via www.preventieplatformjeugd.nl/hoogbegaafdheid

                                   
 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2023 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp