Copy
View this email in your browser
Bastionberichten september extra editie 2018
Data september/oktober:
 
10 september Informatieavond 19.00 uur
12 september Start loten verkoop Jantje Beton groep 7
17 september Groep 7 techniek
18 september Schoolfotograaf
19 september Workshops Bredevoort Schittert in groep 4 t/m 8
19 september Bestuursvergadering
24 t/m 28 september Week van de pauzehap groep 5 t/m 8
24 september Groep 8 techniek
26 september Ouderinloop: een kijkje in de groepen van 8.30 tot 9.00 uur
26 september Start kinderpostzegelactie in groep 8
27 september Vergadering ouderraad
28 t/m 30 september Bredevoort Schittert
  1 oktober Studiedag: alle groepen vrij
  1 oktober MR-vergadering
  3 t/m 19 oktober Kinderboekenweek
22 t/m 26 oktober Herfstvakantie

 

 
Schoolinformatie 2018-2019
Inmiddels zijn we weer twee schoolweken onderweg en zitten we allemaal weer in het schoolse ritme. Fijn dat alle kinderen er weer zijn en we maken er samen met elkaar weer een mooi schooljaar van! In de maandelijkse Bastionberichten zullen we jullie ook dit jaar weer voorzien van allerlei informatie en laatste nieuwtjes. Een aantal informatiezaken ter herinnering vinden jullie al in deze Bastionberichten. Zo vinden we het belangrijk om weer even de afspraken omtrent de ‘Gezonde School’ met jullie te delen, maar ook een aantal praktische zaken als ‘fietsen’, het ‘brigadieren’ e.d. Voor verdere informatie verwijs ik jullie graag naar onze website. Let wel: onze vernieuwde website! www.bastionbredevoort.nl is voorzien van een nieuwe look en hierop is ook veel praktische informatie te vinden. Mochten er nog vragen blijven liggen, onze deur staat altijd open, dus kom gerust!
Onze website vullen we graag regelmatig met nieuws en foto’s. Voor het plaatsen van foto’s op de website zoeken wij een ouder die ons hierbij wil ondersteunen. Je hoeft hiervoor niet heel ICT-vaardig te zijn, want de website heeft een erg gebruiksvriendelijk systeem. We horen graag of er iemand is die dit voor ons wil doen, graag een reactie naar juf Joyce of juf Annemarie. Dank bij voorbaat.
 
 
Afspraken ‘Gezonde school’
Op allerlei manieren heeft u al vaker gelezen en gehoord over ons streven een gezonde school te zijn. Soms is dit nog even zoeken naar de juiste vorm, maar we zijn blij en tevreden over de manier hoe dit verloopt. Na een lange zomervakantie willen we graag onze afspraken nog even op een rijtje zetten, zodat we allemaal weer precies weten waar we aan toe zijn en misverstanden zo veel mogelijk voorkomen kunnen worden. Hierbij realiseren we ons dat voeding misschien als een primaire taak van ouders voelt, maar tegelijkertijd voelen we ook als school de verantwoordelijkheid een goed voorbeeld te geven en kinderen een gezonde leefstijl aan te leren. Onderzoek heeft bewezen dat een gezonde leefstijl daadwerkelijk een positieve invloed heeft op de schoolprestaties; kinderen blijven rustiger, kunnen zich langer concentreren en zijn minder geprikkeld. Bovendien eten kinderen die op school leren gezond te eten ook buiten school meer groenten en fruit.
We adviseren voor zowel de ochtendpauze als de lunch:
·         Bruine boterham(men) met gezond beleg, zoals bijv. kaas, vlees of pindakaas en/ of
·         Vers fruit en/ of groente
·         Gezond drinken in een beker, bijv. (karne-)melk, water (met een smaakje) of ongezoete drankjes
Tot slot is er natuurlijk af en toe ook tijd om een feestje te vieren. Ook m.b.t. traktaties willen we graag adviseren en stimuleren bewust te kiezen, maar vertrouwen hierbij op de verantwoordelijkheid van ouders en kinderen om deze vrijheid op een goede manier te benutten.

                                                          
 
Fietsen
Via deze weg willen we jullie er op wijzen dat kinderen die buiten de bebouwde kom van Bredevoort wonen met de fiets op school mogen komen. De fietsen dienen geplaatst te worden in de fietsenrekken aan de voorzijde van de school. Kinderen vanuit de kern van Bredevoort worden verzocht lopend op school te komen, omdat we anders niet alle fietsen kwijt kunnen in de stalling. 
 
Verkeersbrigadiers
Bij het verlaten van de school willen we er graag voor zorgen dat jullie kinderen veilig de straat kunnen oversteken. De leerkrachten en kinderen van groep 8 staan, in herkenbare oranje brigadier kleding, voor jullie klaar bij de straat. Het is prettig dat jullie als ouders samen met je kind gebruik maken van de twee plekken waar de brigadiers voor jullie klaar staan. Graag even alert op het oversteken op deze betreffende plekken, zodat we samen kunnen zorgen voor een grote verkeersveiligheid. Dank voor jullie medewerking.
 
 
Jantje Beton Scholen loterij 2018
Ook dit jaar gaan de leerlingen van groep 7 weer loten verkopen van de Jantje Beton Scholen Loterij.
De verkoop begint op woensdag 12 september en de laatste verkoopdag is op woensdag 26 september. De loten kosten € 3,00 per stuk en 50% van de opbrengst mag onze school zelf houden. De trekking van de winnende loten zal plaats vinden in november en de uitslag wordt in alle regionale dagbladen, op internet en in Bredevoorts Nieuws en zeker in de Bastionberichten bekend gemaakt. Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot Marijke van der Plaats.
                                                            
 
 
De schoolfotograaf komt
Op dinsdag 18 september komt de schoolfotograaf. ’s Morgens worden de kinderen en de groepen op de foto gezet. Ook is er aansluitend de gelegenheid om met broertjes / zusjes (ook die nog niet naar school gaan) op de foto te gaan. Dit kan om 14.30 uur, direct na schooltijd. De mooiste foto’s kunnen gemaakt worden als de kinderen niet te donkere kleding aan hebben.
 
‘Pauzehap’ voor de leerlingen van groep 5 t/m 8                                                                                                  Als gezonde start van het schooljaar biedt ‘Ik eet het beter’ het lesprogramma Week van de Pauzehap: leerlingen van groep 5 t/m 8 doen uitdagende opdrachten en leren en ervaren hoe leuk het is om lekker gezonde pauzehappen te eten. Bij Week van de Pauzehap hoort een gratis boodschappenpakket boordevol verantwoorde tussendoortjes. In de week van 24 september zullen de leerlingen van deze groepen genieten van een gezonde PZHP (PauZeHaP). Dit project is in samenwerking met het Voedingscentrum opgezet.

                                                     
 
 
Kinderpostzegelactie                                                                                                                                           Vanaf woensdag 26 september start de kinderpostzegelactie. Het is elk jaar weer bijzonder om te ervaren dat tienduizenden kinderen in september de straat op gaan om de producten van Kinderpostzegels te verkopen. De actie is echt voor kinderen, door kinderen. En voor vele kwetsbare kinderen betekent dit de hulp die zij zo hard nodig hebben. De kinderen van groep 8 zullen zich inzetten voor deze kinderen door zoveel mogelijk kaarten of postzegels bij u aan de deur te verkopen. Er wordt een verdeling gemaakt in de klas wie in welke straat gaat verkopen. Dit doen we zodat alle straten van Bredevoort in ieder geval door de kinderen van ’t Bastion gedaan zijn. Daarnaast mag je natuurlijk altijd bij je eigen familie verkopen. Bij deze wensen we de jongens en meiden daar veel succes bij.
 
Bredevoort Schittert door kunstwerken van ’t Bastion
De leerlingen van ’t Bastion zijn ook dit jaar weer druk bezig met de voorbereidingen voor Bredevoort Schittert dat in het laatste weekend van september weer zal plaatsvinden. De leerlingen van de groepen 1 t/m 5 zullen allemaal een klein kunstwerkje maken dat ’s avonds verlicht wordt door een waxinelichtje in een glazen pot. Deze verlichte kunstwerkjes zullen dan tentoongesteld staan langs de Landstraat, ten hoogte van ‘t Ambthuis. De eigen kunstwerkjes worden hier op vrijdag 28 september samen met de groepsleerkracht neergezet en mogen op zondagavond 30 september weer worden opgehaald door de leerlingen zelf. De potjes die maandag 1 oktober er nog staan, zullen we op school verzamelen. Voor de leerlingen van groep 1 t/m 5 geldt dat ze zelf voor een glazen pot moeten zorgen en deze meenemen naar school.
De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 werken net als voorgaande jaren aan 10 lichttaferelen die in de stadsweide komen te staan. In groepjes wordt er hard gewerkt aan het tekenen, boren, verven en het plaatsen van de led-verlichting op de borden. Dit jaar als thema: Bredevoort viert! Vanaf deze plek wensen we iedereen alvast veel plezier met de voorbereidingen voor Bredevoort Schittert!

                                           
 
Activiteiten NME
Dit schooljaar staan er, net als andere jaren, weer activiteiten gepland voor Natuur en Milieu Educatie. Het is fijn dat we door ‘Staring Educatie’ ondersteuning krijgen bij leerzame en interessante activiteiten. Zo kunnen we de kinderen actief betrekken bij allerlei wetenswaardigheden en verschijnselen rond natuur en milieu. Wij houden jullie gedurende het jaar op de hoogte van de geplande activiteiten hier in de Bastionberichten. De komende periode staan de volgende activiteiten op de planning:
 
-Begin september ontvangt groep 3 een leskist “Zelf papier maken”. Met deze kist kunnen de kinderen zien hoe papier gemaakt wordt en wellicht maken ze zelf ook nog wel papier!
 
-Groep 4/5 gaat in september/oktober werken over paddenstoelen. Met een kweekpakket gaan ze aan de slag om champignons te laten groeien. Natuurlijk leren ze ondertussen over de onderdelen van de champignon enz. Als de champignons goed zijn gelukt, gaan ze er misschien zelfs wel van proeven!
 
-Groep 6 en groep 4/5 gaan op 9 oktober “Met de klas de boomgaard in”. Dit houdt in dat ze voor deze les naar landgoed Eppink gaan aan de Romienendiek. Daar gaan ze op ontdekkingstocht in bos, tuin en boomgaard. De kinderen mogen daar ook een oorwormpotje maken voor thuis. En ze gaan zelf fruit verwerken tot moes. Lekker!
 
Even voorstellen:
Komend schooljaar zullen twee studenten het hele schooljaar hun stage bij ons op ’t Bastion komen doen en zijn zij op maandag en dinsdag bij ons op school te vinden:
 

Hallo allemaal.
Mijn naam is Bram Oonk. Ik ben 21 jaar en 3e jaars pabostudent. In de afgelopen 2 jaar heb ik stage mogen lopen op verschillende basisscholen hier in de buurt. Waarna ik nu in mijn 3e jaar het hele jaar stage mag lopen op ’t Bastion, tevens mijn oude basisschool. Ik zal elke maandag en dinsdag aanwezig zijn in groep 4/5. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekker bezig te zijn. Ik ben vaak bezig op mijn werk, rijd graag motor en houd ook van gezelligheid met mijn vrienden en vriendinnen. Ik kijk uit naar de komende periode en hoop er een gezellig en leerzaam jaar van te maken hier op school. Spreek mij gerust aan wanneer u een vraag heeft, of voor gewoon een gezellig gesprekje!
Vriendelijke groet, Bram

Hallo allemaal,
Mijn naam is Tom ten Hoopen en op dit moment loop ik mijn werkplekstage op 't Bastion in groep 3. Omdat ik niet uit Bredevoort kom, kent u mij waarschijnlijk nog niet. Ik zal mij dus even kort voorstellen. Mijn naam is dus Tom en ik ben mijn hele leven al in Neede te vinden. Ik hoop binnenkort wel te gaan verhuizen naar het ‘verre’ Aalten. Ik heb niet mijn hele leven al voor de klas willen staan. Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening gedaan, maar dit bleek toch niets voor mij te zijn. Toen ik eenmaal binnen deze opleiding stage moest gaan lopen in het speciaal onderwijs, kwam ik erachter wat ik eigenlijk wil: het onderwijs in! Op dit moment ben ik al een tijdje bezig met de pabo en ik heb het prima naar mijn zin. Elke dag is weer een uitdaging om goed onderwijs te bieden voor elke leerling, maar die uitdaging maakt het juist super interessant en leuk! Naast mijn opleiding en mijn bijbaan, werken in een speelgoedwinkel, ben ik druk bezig met mijn hobby's; tekenen, hardlopen en afspreken met vrienden. Ik weet zeker dat dit jaar een mooi jaar gaat worden op 't Bastion en een extra meester in dit team vol juffen kan natuurlijk nooit kwaad!
Groetjes, Tom ten Hoopen

Dankwoord meester Jos
Beste kinderen, ouders, collega’s, ouderraad en bestuur van ’t Bastion. Dank je wel voor alle tekeningen, knutselwerkjes, toneelstukjes, liedjes, filmpjes, handdrukken, zoenen, kaarten, goede wensen, cadeaus enz. Donderdag 12 juli 2018 is voor mij een dag geworden, die ik nooit meer zal vergeten. Na 43 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt te hebben, waarvan 7 jaar in Bredevoort, dacht ik er met een bescheiden afscheid wel van af te komen. Nee dus!! Het werd voor mij een fantastische laatste schooldag, vol verrassingen. Ik heb er enorm van genoten en dank iedereen die z’n steentje heeft bijgedragen, aan het slagen van deze dag. ’t Bastion bedankt, het ga jullie goed.
Jos Konings
 
Andere berichten

Nieuws van gymvereniging Prinses Margriet
Bij gymverenging Prinses Margriet is er per september een nieuwe leiding. Sharon Bollen zal daar lessen gaan verzorgen en zij stelt zich graag kort aan jullie voor:

Hallo allemaal,
mijn naam is Sharon Bollen, ik ben 21 jaar en ik woon in Winterswijk. Ik geef vanaf september les bij de gym in Bredevoort. Ik heb zelf ook altijd geturnd en ben nu nog actief met acro. Ik geef les op de maandag en de donderdag.
Maandag: 15 uur kleuters, daarna om 16 uur meisjes gr 3,4,5 en om 17 uur acro
Donderdag: 15 uur meisjes gr 6,7,8, dan om 16 uur selectie en om 17.30 uur meisjes 12 jr en ouder
Kom gezellig een keer meedoen.
Groetjes, Sharon Bollen

 
BSO
Beide BSO’s in Bredevoort houden jullie graag na de zomervakantie ook weer op de hoogte van hun opvangmogelijkheden:
 
Kindcentrum Bambi, in het Kleuterbastion
Buitenschoolse opvang: Na de zomer start de BSO op alle dagen van de week, zowel voor-als naschool. Op alle dagen is er nog plek momenteel. Nieuw is dat de woensdag voor vast open gaat na school. Op te merken is dat de donderdag erg populair is en deze zit nu zelfs bijna "vol", mede dankzij de scholen uit de regio (De Haart en Miste) die BSO de Daltons ook steeds meer weten te vinden. Dus wil je verzekerd zijn van een plekje op de BSO? Laat het ons dan weten! Dit geldt ook als je je wilt aanmelden voor één van de andere dagen dan de donderdag uiteraard. Ook gaat er weer een nieuwe zwem-bso groep starten, op de vrijdag. Aanmelden hiervoor kan ook nog! 
De peutergroep: Wil je voor je kind graag uitdaging binnen een groep met leeftijdsgenootjes? Waar binnen de groep volop aandacht is voor het individuele kind en spelenderwijs al veel geleerd wordt? Waar kinderen hun toekomstige basisschoolvriendjes al leren kennen? En waar alle medewerksters VVE-geschoold zijn en dus kwalitatief goede opvang kunnen bieden aan je kind? Vergeet dan zeker niet je peuter aan te melden voor de peutergroep. Dit kan al voor minimaal 1 dagdeel per week.
De peutergroep hanteert na de zomervakantie dezelfde openingstijden en is dus geopend op de dinsdag- donderdag- en vrijdagochtend. Goed om te weten dat peuters vanaf de leeftijd van 3 jaar en ouder al vrijblijvend mogen komen spelen op de BSO. Dit kan sowieso op de volgende data: 5 oktober, 2 november en 7 december 2018. Uiteraard mag je ook op een ander moment even afspreken, als dat beter uitkomt.


BSO in speeltuin de Ossenkop bij Kinderopvang Juut & Co
Kinderopvang Juut & Co is een kinderopvangorganisatie die buitenschoolse opvang (BSO),
kinderdagopvang (KDV), peuteropvang en gastouderopvang aanbiedt. In Bredevoort bieden wij in speeltuin de Ossenkop de BSO. Wij bieden op maandag en vrijdag opvang aan van 11.45-18.30 uur en op dinsdag en donderdag van 14.00-18.30 uur. In de vakanties bieden wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag opvang aan van 7.30-18.30 uur. De kinderen worden van school opgehaald en gezamenlijk lopen wij naar de BSO. Daar eten wij met alle kinderen fruit en drinken wat. Vervolgens bieden wij de kinderen een activiteit aan, maar ze mogen zelf bepalen wat ze graag willen doen. “Niets moet en alles mag”, geldt bij ons op de BSO, maar natuurlijk wel binnen de regels. De kinderen moeten vooral een leuke middag hebben! 


 
 
 
Redactie Bastionberichten:
Annemarie Veerbeek         a.veerbeek@bastionbredevoort.nl
Sandra Hummelink             sandrahummelink@gmail.com

 
 

 
 
 

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2019 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp