Copy
View this email in your browser

Stilhed under COVID-19 har haft positiv effekt

COVID-19 har været en svær tid for mange og det har haft både økonomiske og personlige konsekvenser. Men roen har også haft en positiv indvirkning på f.eks. nyfødte. 

Ro på fødegangene øver trives under COVID-19

Grundet COVID-19-nedlukning er der færre besøg på fødegangene, hvilket skaber roligere omgivelser for nyfødte børn, nybagte forældre og medarbejdere.

"På nogle af fødegangene betyder det mindre babygråd og hurtigere trivsel. [...] Vi har ikke oplevet så mange børn med store vægttab. Normalt taber børn sig altid efter fødslen. Men taber de op mod ti procent, så betyder det, at barnet ikke er på vej ind i den gode trivsel. Og det oplever vi faktisk ikke i den her periode", siger Lone Neumann, chefjordemoder på Regionshospitalet i Randers.


 
Hvorfor har det roligere miljø en positiv effekt?
Roen gør, at moderens mælk løber hurtigere til, så barnet sutter bedre, hvilket betyder, at de hurtigere når deres fødselsvægt. 

Det er ikke kun på Regionshospitalet i Randers, at roen har en positiv effekt. Afdelingssygeplejerske Lene Ørnsholt på Regionshospitalet i Horsens på Afsnit for Mor og Barn, mærker også de positive effekter af roen.

"Vi kan se, at det har givet en meget positiv effekt. Mor er ikke så optaget af at skulle planlægge amningen omkring besøgene. Der er mere tid til at have barnet liggende på maven. Og så oplever personalet, at der ikke bliver givet særlig meget modermælkserstatning. Simpelthen på grund af, at de er mere rolige", siger Lene Ørnsholt.

 

Læs hele artiklen fra DR her.

Hurtig levering af skærmvægge for skoler og børnehaver mm. (COVID-19 sikkerhed)


I torsdags blev vi kontaktet af Danehof skolen i Nyborg, da de står med at akut COVID-19 problem. De skal nu samle 3 klasser i gymnastiksalen, for at holde afstand. Men det skaber både støjproblemer og bliver problematisk ift. at holde afstand og afgrænse smitten.

De kontaktede os, og fik en skarp pris på 16 skærmvægge, der kan hjælpe til at inddele gymnastiksalen. Med skærmvægge kan de både lave rum i rummet, lydforholdene bliver bedre - og de kan holde afstand, samtidig med, at de passer på hinanden.

Da det skal gå hurtigt bliver skærmvæggene leveret indenfor 7 arbejdsdage. Ønsker I også hurtig levering af skærmvægge til jeres skole, børnehave eller på kontoret - så ring til os på 70 26 14 12.

Se eksempler på vores skærmvægge her

God akustik på operationsstuer øger personalets præstation

En ny undersøgelse, lavet af Ecophon, understreger, hvordan akustik og støjniveauet i et operationslokale påvirker arbejdsforholdene. I forsøget har man sammenlignet effekten af at arbejde på 3 operationsstuer på Hvidovre Hospital, hvor der var lavet akustiske tiltag i 2 af rummene. Alle deltagerne i forsøget arbejdede i alle tre rum.

De 3 operationsstuer var opdelt således:

  1. En operationsstue forblev uændret – og blev omtalt som "kontrollokalet" i studiet.
  2. En operationsstue fik akustikloft tilpasset høje hygiejnekrav.
  3. En operationsstue fik både akustikloft og vægabsorbenter – begge tilpasset høje hygiejne krav.
Konklusionen var tydelig. I lokalet, hvor der var foretaget flest akustiske ændringer, følte de sig "...mest afslappede og kunne kommunikere uden besvær."

"Der er en kæmpe forskel i lydmiljøet, når jeg sammenligner med en tilsvarende situation i kontrollokalet", udtalte en af sygeplejerskerne om rummet med både loft og vægabsorbenter. 

Studiet indikerer, at god akustik gør en forskel på på flere parametre. 

  • Det mindsker stress
  • optimerer kommunikationen 
  • reducerer fejl
Læs mere her.

Skærmvæg der kan afsprittes

Få en skærmvæg, der er specifikt udviklet til at beskytte dig og dine omgivelser imod COVID-19.

  • Inddel hospitalssengene, venteværelset eller frisørsalonen i små sektioner, for at opretholde en sundhedsmæssig afstand mellem de mennesker, der er i rummet.
  • Skærmvæggen kan afsprittes og sættes sammen med andre skærmvægge, for at skabe rum i rummet. 

Læs mere her

Se skærmvæg her, der kan afsprittes og sammensættes til rum

Få et gratis og uforpligtende besøg

 

Vil du sikre dig, at din arbejdsplads eller dit hjem lever op til de bedst mulige akustiske forhold? Så kontakt os på 70 26 14 12. Vi sender en akustikkonsulent ud til dig (helt gratis) og vi laver et uforpligtende tilbud på at løse dit støjproblem.
 

Se tidligere nyhedsbreve for information om påvirkning af støj:


 
Facebook
Instagram
LinkedIn
Website
Copyright © 2020 Alpha Akustik, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp