Copy
Bekijk deze nieuwsbrief altijd in je browser
Nieuwsbrief januari 2020
Bewegen? Gewoon Doen!
 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar wenst iedereen een gelukkig en gezond 2020! Een van de dingen die we kunnen doen om gezond te blijven is bewegen. Bewegen is goed, maar meer bewegen is nog beter. Dat geldt voor volwassenen én kinderen. Doen jullie ook mee?
Het fijne van bewegen is, dat je het kunt doen op de manier die bij je past. Je kunt lid worden van een sportclub of ervoor kiezen bewegen in je dagelijkse bezigheden op te nemen. Sporten met een sportmaatje kan voor sommigen heel stimulerend zijn, terwijl anderen het prettiger vinden om alleen te sporten. Het is belangrijk dat je er plezier in hebt, want dan houd je het gemakkelijker vol. Wat bewegen met je doet merk je meestal pas achteraf: je voelt je fitter en je gaat beter in je vel zitten. Het is goed voor je lijf én je brein. Ook dit geldt voor alle leeftijden! 
Om kinderen van 0-4 jaar op een leuke manier in beweging te krijgen, kun je ze spelenderwijs laten bewegen. Met weinig materiaal kun je de leukste beweegmomenten creëren. Op zoek naar inspiratie?
Beweegideeën

Tijdens het schooljaar worden er op middagen in de wijken Koedijk, Overdie, Oudorp en De Mare sportactiviteiten georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. In Alkmaar zijn er vier locaties waar kinderen deze (gratis) SportXtra lessen kunnen volgen onder begeleiding van een ervaren sportdocent.

SportXtra

Ben je op  zoek naar een sport in Alkmaar die bij je past? Klik op de link voor een compleet sportoverzicht in Alkmaar.  Zoek op woonwijk, doelgroep, sportlocatie en/of type sport en je ziet direct wat er voor is op sportgebied.

Sportoverzicht
De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk dat alle kinderen de kans moeten krijgen om lid te worden van een sportclub. Dat geldt ook voor kinderen van ouders met een laag inkomen. Met het tegoed dat op de gratis AlkmaarPas staat en/of via het Jeugdfonds Sport&Cultuur kan de contributie (deels of helemaal) betaald worden. Kom langs bij het CJG en vraag aan de balie naar de mogelijkheden.
AlkmaarPas
Heb je een handicap en wil je graag sporten of bewegen? Via de website en app kun je een geschikte vorm van sport of bewegen zoeken. Een sportadvies is handig als je wel wilt sporten, maar nog niet precies weet welke sport voor jou geschikt is. Ook met vragen over bijvoorbeeld financiën en een sportmaatje kun je bij Uniek Sporten terecht.
Uniek Sporten
Dat bewegen gezond is weten we inmiddels allang. Enkele feiten:
  • Het verbetert het humeur en geeft energie.
  • Als je kind overdag genoeg beweegt, is hij ’s avonds lekker moe, waardoor hij beter slaapt.
  • Op een sportclubje leert je kind andere kinderen kennen. Dat is goed voor zijn sociale ontwikkeling.
  • Hersenen functioneren beter door een betere doorbloeding.
  • Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.
En nog veel meer!
Voordelen van bewegen en sporten
Wil je wel bewegen, maar je niet verbinden aan een sportschool of sportclub? Ook dan kun je fit worden en blijven.
15 Tips om meer te bewegen in je dagelijks leven. 

 
Fit zonder sportschool
‘Samen in Beweging’ is een gratis inspiratiebijeenkomst waarbij je als ouders/verzorgers leuke tips en ideeën gaat opdoen voor een gezondere leefstijl van je kind(eren). De avond bevat verschillende informatieve workshops waaronder de workshop 'Bewegen'. Tijdens deze workshop krijg je handvatten hoe je je kind met plezier structureel meer kunt laten bewegen. 'Samen in Beweging' vindt plaats op 20 januari.
 
Samen in Beweging / opgeven vóór 13 januari!
Ook dit jaar organiseert het CJG het Speel je Wijs fesitval in wijkcentrum Overdie. Dit jaarlijks terugkerende festival is bestemd voor kinderen én ouders. Het is nog een verrassing welke activiteiten er te doen zullen zijn. Dat we gaan bewegen, dat is wél zeker! Het Speel je Wijs festival vindt plaats op 11 maart van 14.30 tot 16.30 uur. Noteer het maar vast in je agenda.
Volg het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar ook op Facebook en Instagram. Hoe meer likes en gedeelde berichten, hoe meer gezinnen ons zullen weten te vinden. Dank je wel!
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram

Activiteiten en cursusaanbod

Het CJG biedt allerlei cursussen en bijeenkomsten over opgroeien en opvoeden. Meer actueel cursusaanbod en andere activiteiten zijn te vinden op onze site

Contact

Het CJG is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 - 17.00 uur via 088-0100560.
Ons mailadres is info@cjgalkmaar.nl. 
Wil je weten wat het CJG allemaal doet? Bekijk dan onze site.
Locaties:
Oost: Merwedestraat 4, 1823 VK Alkmaar
Noord: Arubastraat 2 (in wijkcentrum Mare Nostrum),
1825 PV Alkmaar
Zuid: van Alphenstraat 9, 1813 KG Alkmaar
Schermer: Hornplein 8, 1636 XE Schermerhorn
Graft De Rijp: Jan Ploegerlaan 1d (in Brede School de Pauw), 
1483 VR De Rijp
CJG Alkmaar (088) 0100550
E-mail: info@cjgalkmaar.nl
www.cjgalkmaar.nl
 
Email Marketing Powered by Mailchimp 
Copyright © 2019 CJG Alkmaar, Alle rechten voorbehouden.
Verwijder mij uit deze lijst  |  Inschrijving bewerken  |  Bekijk deze mail in mijn browser
Copyright © 2020 CJG Alkmaar, All rights reserved.


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
CJG Alkmaar · Straat 1 · Leeuwarden, Fr 8911 AA · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp