Copy
Pafos 2017 | Europese Culturele Hoofdstad
View this email in your browser
Pafos 2017 Gif banner

Pafos2017 | Cultureel en muzikaal spektakel

De mythe van Pygmalion en Galatea; volgens dit verhaal was Pygmalion iemand die, geschokt door de losse moraal van de vrouwen in zijn tijd, had besloten vrijgezel te blijven. In de eenzaamheid van zijn atelier beeldhouwde hij een ivoren standbeeld van de ideale vrouw, zo perfect en mooi dat hij er smoorverliefd op werd. Aphrodite verhoorde Pygmalions wens en blies het beeld leven in. Toen Pygmalion het beeld kuste, veranderde het in een echte vrouw. Pygmalion en Galatea trouwden en kregen een dochter Pafos, de naamgeefster van de stad.
Vandaag de dag is Pafos het centrum van cultureel erfgoed en rechtvaardigt daarmee de titel Europese Culturele Hoofdstad van 2017.

Openingsceremonie

De officiële première van Pafos2017 in het openingsweekend (28 & 29 januari jl.) wordt gekenmerkt door mythologie en geschiedenis. Beginnend met de mythe van Pygmalion en Galatea om te laten zien dat Pafos een op zichzelf staand kunstwerk is. De oude stad is veranderd in een Open Air Factory van cultuur. Het programma van Pafos 2017 heeft een sterk sociaal bindmiddel waarbij de stad verschillende culturen wil verbinden. Veel evenementen worden daarom in de openlucht georganiseerd waaronder ook de openingsceremonie. Honderden kinderen met lampionnen symboliseren de geboorte van Pafos. Alle lichtjes samen vormen het ‘Idool van Pomos’, een beroemd Cypriotisch prehistorisch vruchtbaarheidssymbool. Dansers beelden de klassieke mythe uit en het orkest brengt prachtige muziekstukken afgewisseld met een samenwerking van zangers en muzikanten uit Aarhus, de andere culturele hoofdstad in 2017. De spectaculaire ceremonie wordt afgesloten met lichtprojecties en een spetterend vuurwerk.            
Lees hier meer over de openingsceremonie.
Photo copyright: www.fotolarko.com.cy

Ondertussen in Pafos...

Een bezoek aan Pafos beperkt zich niet uitsluitend tot culturele bezienswaardigheden. Pafos en de omgeving van Pafos bieden zoveel meer! Denk aan spectaculaire landschappen met een weelderige kuststrook, mooie stranden, een wijnstreek met traditionele wijndorpen en natuurlijk heel veel gezellige taverna’s, cafes en restaurants.
Stop met nadenken en start nu met het plannen van jouw reis naar Cyprus! Hier is alvast onze lijst met tips voor een onvergetelijk verblijf!
Photo copyright: www.fotolarko.com.cy

Het Programma

Van literatuur tot gastronomie en van archeologie to dans, Pafos2017 heeft een zeer gevarieerd programma voor alle leeftijden met voor ieder wat wils. Voor het maandelijkse programma klik hier.
Photo copyright: www.fotolarko.com.cy

Highlights

 
• Departing Mythologies tentoonstelling van lokale kunstenaars.
 
• Eén van Europa’s grootste orkesten, het Berlijns Philharmonisch orkest doet zijn optreden in de haven van Pafos op 1 mei a.s.
 
• Het hoogtepunt van de zomer staat op 1 juli gepland. De vele wereldreizigers die in de loop van de geschiedenis in Pafos arriveerden, krijgen de hoofdrol in een multimediaspektakel in de haven.
 
• Fans van podiumkunsten kunnen hun hart ophalen in het nieuwe jaar. Het theaterfestival Monodrama programmeert in mei de beste internationale producties en in juni een hedendaags dansfestival. In juli vormt het Odeon (antiek theater in het archeologisch park) het decor voor het drama ‘Trojaanse vrouwen’
 
• SeeFest (augustus) is eenvoudig te vertalen naar film op het strand.
Verder staan er ook gastronomische festivals, cultuurwandelingen en openluchtconcerten op het programma.

Klik hier voor de Pafos2017 website.

Photo copyright: www.fotolarko.com.cy
De Cyprus Tourism Organisation - Benelux organiseert gedurende het jaar verschillende persreizen.
Suggesties/verzoeken voor individuele persreizen kunnen worden ingediend, deze aanvragen worden op basis van thema / bereik / exposure in behandeling genomen.

Voor vragen of meer informatie kun je terecht bij:
Karin van Dam |
karin@visitcyprus.nl

 Pafos2017 | Official App

 

Stay up to date about all the events, get notifications about events you wish to attend, and see what's happening around you.

Explore the cultural legacy of the city and district of Paphos, spanning 4000 years of history, with the interactive map.


Download the Android app here
Facebook
Website
Twitter
Instagram
Email
Copyright © 2017 Cyprus Tourism Organisation | Benelux, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp