Dit zijn de best gelezen artikelen van 2022!
gietvloer
Bouwschade
Kort na het betrekken van hun nieuwe woning ontdekken de eigenaren vochtblazen in de kunstharsgebonden gietvloer. Blazen die volgens de bewoners lijken te groeien, in omvang en in aantal. Daarmee groeien ook de ergernis en wanhoop. Technoconsult B.V. onderzocht de oorzaak.
Lees verder
omgevingwet
bouwkennis
Het is de bedoeling dat de Omgevingswet op 1 juli 2023 in werking treedt. Deze wet raakt de bouwsector hoe dan ook. De manier van het aanvragen van vergunningen verandert voor alle bouwactiviteiten.
Lees verder
zonwerend glas
bouwkennis
Tegenwoordig kiezen ontwerpers en BENG-rekenaars graag voor zonwerende beglazing omdat die zo goed scoort in de BENG. Maar daarmee slaan ze voor de gebruikers en de toekomst van het gebouw in een fossielvrije wereld meestal compleet de plank mis.
Lees verder
lichthapper
project nieuwbouw
Niets wijst erop dat de realisatie van de schoorsteen annex lichthapper op de nieuwe tuinkamer van het Singer Laren de nodige bouwtechnische hoofdbrekens kostte. Toch was dat zo.
Lees verder
In de kruipruimte wordt rhizomorf aangetroffen.
Bouwschade
De bewoonster van een rijtjeswoning ervaart al jaren hinder door stankoverlast. TechnoConsult wordt ingeschakeld en ontdekt de boosdoener.
Lees verder
villa BW
project nieuwbouw
Villa BW in Schoorl valt op vanwege zijn getordeerde dakvorm en monolithisch voorkomen, afgewerkt met verlijmde keramische tegels op de gevels en het dak.
Lees verder