Copy
Editie 27.03.2017
View this email in your browser
We hebben er zin in   

en geven wat weg: gratis !

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

Telefoon: 023-53 400 79
Contact en inschrijving:
 
info@desampler.nl
 
Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.
Alle genoemde data, prijzen en gegevens vermelden wij onder voorbehoud van typefouten en overige wijzigingen.

 Textiel collage waxpapier


Werken met Tyvek


TilePrimarily Quilts-2


Di Ford


Hoffman batiks


Windham fabrics

Layered Circles


Vorm varia


Experiment 
Beste quiltsters,

'Gratis' is een woord dat ons Nederlanders altijd wel aanspreekt. Want voor niks is nu eenmaal voor niks. Nu schuilt er in de meeste gevallen vaak een addertje onder het gras en komt het erop neer dat u toch de portemonnee moet trekken. Ja, zo slim zit de reclame wel in elkaar. Niettemin, soms, ja heel soms gaat die gratis vlieger toch op. En dat is nu bij de Sampler het geval. Leest u rustig verder, want we hebben een paar gratis -helemaal voor niks- activiteiten die u vast zullen aanspreken.
GRATIS 1
Masterclass Aurifill
Wilt u meer weten over Aurifill garens? Op vrijdag 2 juni geeft Desiree Langenhorst van 10.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur een Masterclass Aurifill, waarbij zij u alle ins en outs vertelt over deze topproducten. Bijwonen kost u niets en u krijgt nog een leuke goodybag mee ook. 

          

UPDATE.
OEPS! BEIDE WORKSHOPS ZIJN VOLGEBOEKT
Beide groepen zijn inmiddels volledig volgeboekt en daarom wordt uw inschrijving vanaf nu op een wachtlijst genoteerd. Eind mei benaderen we iedereen nog een keer ter bevestiging. Komen er plaatsen vrij dan hoort u dat uiteraard onmiddellijk.

GRATIS 2
Demonstratie Lattenmethode
Heeft u ook zo'n hekel aan de voorbereidingen voorafgaand aan het doorquilten? Ligt u ook op de grond met de quilt uitgespreid voor u? Krijgt u ook pijnlijke knieën bij het steeds maar weer verschuiven en gladstrijken? Dat is niet meer nodig als u de lattenmethode kent. De lattenmethode is een unieke manier om doorquilten te vergemakkelijken, maar...dan moet je wel weten hoe! Tineke Rutte laat het u graag zien. Op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) kunt u om 11.00 uur en om 14.00 uur binnenlopen en demonstreert zij deze unieke methode. Gratis dus.

Gratis 3
Free gift
De trouwe bezoekster van de Sampler weet het: onze winkel is pal naast het Frans Halsmuseum gevestigd. Een pracht van een museum dat uiteraard ook veel toeristen trekt. Tja, en onder die toeristen schuilen ook vaak quiltsters. De aanloop van buitenlandse gasten is dan ook groot. Welnu, om onze bezoeksters te plezieren komen we zeer binnenkort met een leuke actie: bij aankoop van een box Hollandse stoffen ontvangt de toerist een leuke Delftsblauwe attentie gratis. Nu hoor ik u al zeggen: "zij wel en ik dus niet". Natuurlijk werkt het zo niet, want ook u krijgt, als niet-toerist de 
miniatuur gratis mee. U kunt kiezen uit een tiental objecten die allemaal even leuk en aantrekkelijk zijn. Op 1 april gaat de actie van start en die duurt de gehele zomer.
 
     

Nieuwe stoffen

Di Ford
We hebben weer prachtige nieuwe collecties binnen. De eerste collectie die we u willen laten zien is die van Di Ford. Niet te versmaden stoffen met prachtige patronen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze de winkel uitvliegen...letterlijk, want de rol met prachtige vogelafbeeldingen is nu al op. 

Bali Batiks
Eveneens binnen zijn 10 rol nieuwe Hoffman Bali Batiks. Zoals u ziet hebben we vertrouwde en nieuwe dessins ingekocht. Zijn het beauties of zijn het beauties? 

Windham Fabrics
Alsof we strand, zee en duinen al hebben binnengehaald. Met een beetje fantasie is dat ook het geval. Het zijn prachtige, zachte, natuurlijke tinten die het hebben waard zijn.
NIEUW BOEK DI FORD: Primarily Quilts-2
Di Ford, we hadden het zojuist nog over haar, heeft naast nieuwe stoffen, ook een prachtig nieuw boekwerk laten verschijnen. 'Primarily Quilts-2' is de titel en van deze uitgave verkochten we vorige week al tien exemplaren. Gelukkig komen er overmorgen, donderdag 29 maart, nog tien. Prijs: € 36,- Wilt u zeker zijn van een exemplaar, reserveer deze uitgave dan door een mailtje te sturen naar: info@desampler.nl  of kom het snel halen.    
WORKSHOPS EN CURSUSSEN 
De meeste workshops zijn inmiddels volgeboekt. Beperkt is er nog wel plek voor:

- Textielcollage Waxpapier
Marjon Hoftijzer laat u uiterst creatief bezig zijn. Dit is echt geweldig om te doen. Datum: vrijdag 14 april. Tijd: 10.30 - 16.30 uur.  Prijs: € 70,-  

- Workshop Tile
Een aanrader van jewelste! Docente: Maria van Zijderveld. Deze workshop vindt plaats op vrijdag 31 maart van 10.00 - 15.00 uur. Kosten: € 50.- 

- Workshop Werken met Tyvek (zaterdag)
Op veler verzoek ook eens een workshop op zaterdag! Marjon Hoftijzer houdt u de hele dag bezig met het maken van abstracte kunst. Datum: zaterdag 8 april. Tijd: 10.00 - 16.00 uur Prijs: € 70,-            

Workshops die twee dagdelen duren worden altijd onderbroken door een goed verzorgde lunch. 

Programma 2e helft 2017

Natuurlijk zijn we ook al hard aan het plannen voor wat betreft het programma '2e helft 2017'. De lijst is nog lang niet kompleet, want we zijn momenteel bezig de docentes te 'contracteren'. Een drietal hebben we al vastgelegd en u kunt zich dan ook al inschrijven voor:

Fanny Eikelenboom
- Bloementuin. Een half jaar geleden een eclatant succes. Daarom in de herhaling op 7 en 21 oktober en 4 november (zaterdag workshops). Voor drie lessen betaalt u € 60.-

Wil Fritsma
- Experiment 3. Deze workshop is goed te doen, maar heeft u Experiment 1 c.q. Experiment 2 gevolgd dan is Experiment 3 de beste stap die u nu kunt maken. Datum: 22 oktober en 12 november (zondag workshops) Kosten: € 150.-
Layered circles. Weer een fantastisch project. Wij zijn niet de enigen die haar technieken willen aanbevelen. Vraag het onze oud-deelneemsters maar. Datum zaterdag 14 oktober. Kosten: € 75.-
- Vorm Varia: Voor de derde keer dit seizoen: Wil Fritsma op haar allerbest! Datum vrijdag 3 november. Kosten: € 75.-

Babette van Hattem
Natuurlijk komt ook Babette van Hattem weer terug. Nu al weten we dat de navolgende twee workshops op het programma staan.
- Machine quilten voor beginners. Datum nog niet bekend
- Paint it Quilt it.  Datum: nog niet bekend
 
OPEN DAG 

Heeft u

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017

al in uw agenda staan?

Tamara's Blog
 

Beste quiltsters,

Ja, we zijn lekker bezig. Proberen steeds weer nieuwe dingen uit en het moet gezegd, u reageert daar heel positief op. Neem nou de actie met de Delftsblauwe miniaturen. Die actie is toch uniek? We hebben trouwens wel wat afgelachen toen Frank en ik de groothandel bezochten. De meest grappige zaken kwamen we tegen. Ik kon het dan ook niet laten om her en der wat uit te proberen en midden in de zaak als een kind wat gekke mutsen op te zetten. Nee, ik laat u niet alles zien, want dan neemt u mij al helemaal niet meer serieus.

                           


Hoe dan ook, we gaan nu richting Pasen. Meestal gaan we dan, als het weer tenminste meezit, richting Noordwijk. U kent dat misschien wel. Gewoon een dag niks. Korte strandwandeling maken en vervolgens een terrasplek zoeken. Uit de wind, koppie in de zon, maar jas nog aan. Colaatje en koffie erbij, pannenkoekje eten en een beetje uitkijken over zee. Voor de rest van de tijd is er dan nog genoeg in de tuin te doen. Zomerklaarmaken heet dat. Ik ben er klaar voor. U ook?


Tot de volgende blog!!
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 De Sampler, All rights reserved.