*|MC_PREVIEW_TEXT|*
Nieuwsbrief Het Schaap 07-06-2022 | Lees in browser
dagvanhetschaap
Eindelijk! Na 4 jaar is er komende zaterdag een Dag van het Schaap. Twee keer kon die niet doorgaan, maar nu is er weer een geweldig programma.
Meer dan 40 standhouders zijn aanwezig met hun nieuwste producten. Alleen al daarom is deze dag voor elke schapenhouder een must. En ja, ook Het Schaap is er met een eigen stand. Graag zien wij je daar.
Kijk op de website van de Dag van het Schaap voor het programma en alle andere praktische informatie.
Suffolk-mooiste-schaap-van-nederland
Een van de hoogtepunten op de Dag van het Schaap is de verkiezing van Het Mooiste Schaap van Nederland. Dat is een award van Eisma's vakmedium Het Schaap.
Om 13.15 uur, tegenover de stand van Het Schaap in de Amaliahal, komen de beste 8 dieren bij elkaar. Die zijn 's morgens door een jury uit de honderden schapen die in Ermelo aanwezig zijn uitgezocht. In een spannende finale wordt dan het mooiste schaap gekozen. Zorg dat je erbij bent!
schapen-tellen-2
Deze editie van de Dag van het Schaap kent een aantal leuke primeurs. Twee Engelse experts geven demo's over hoe je schapen het beste kunt toiletteren voor de show. Bijzonder zijn de meet-and-greets met boerin Janine en haar partner Sander van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw. Zij doen trouwens ook de prijsuitreiking van een ander nieuwtje: het NK schapen tellen. Verder is er actuele voorlichting over preventie van wolvenschade en is er nog heel veel meer nieuws op deze dag te zien.
schaap-scheren
Het NK schaapscheren kent dit jaar veel deelnemers. Niet alleen willen professionele scheerders graag met elkaar de strijd aan, ook voor twee nieuwe klassen is veel belangstelling. Voor het eerst zal er ook een NK plaatsvinden voor minder beroepsmatige scheerders. En ook nieuw is een kampioenschap wolknippen met de handschaar.
nsfo-paviljoen
De NSFO heeft een mooi programma op deze Dag van het Schaap. Het project Winnen van Worminfecties, gebaseerd op genetische selectie, wordt gepresenteerd. Verder kun je live methaanmetingen bij schapen zien, als onderdeel van het project Minder Methaanuitstoot schapen. Er zijn 15 Texelaar toprammen te zien, allemaal dieren met hoge fokwaardes voor gewicht, vruchtbaarheid, algemeen voorkomen en wormresistentie. En de NSFO geeft er uitleg over het ideale schaap voor kringlooplandbouw.