Copy
View this email in your browser
Bastionberichten maart 2023
Agenda maart/april 2023
 
     2 maart 10-minuten-gesprekken
     3 maart Luizencontrole
   14 maart Bestuursvergadering
   15 maart Ouderinloop
   15 maart Studiemiddag team
   20 t/m 24 maart Week van de lentekriebels
   20 t/m 24 maart Stageweek Iselinge
   21 maart Open Scholendag Iselinge
   27 maart MR vergadering
   29 en 30 maart Uitwisseling Südlohn groep 6 en 7
     4 april Verkeersexamen groep 7
     7 april Goede Vrijdag (kinderen vrij)
   10 april Tweede Paasdag (kinderen vrij)

 
Even voorstellen
Hallo allemaal,
Ik ben juf Willeke en werk sinds november in verschillende groepen op ’t Bastion. Vanaf 27 februari ben ik de groepsleerkracht van groep 1, samen met juf Corrie. Hiervoor heb ik 8 jaar lang op (Dalton)basisschool De Wegwijzer gewerkt in Losser. Door verhuizing naar de Achterhoek, ben ik op zoek gegaan naar een school wat dichter in de buurt. Ik woon sinds vorig jaar in Lichtenvoorde, samen met mijn vriend Jelle, Skip (6 jaar), Lili (4 jaar) en Eef (6 maanden). Heel fijn dat ik vanaf nu lekker op de fiets naar het werk kan.
Ik heb  onwijs veel zin om lekker aan de slag te gaan met de kinderen in groep 1,
we gaan er een gezellig jaar van maken samen. We komen elkaar vast gauw tegen op ’t Bastion!

                                                                   
 
 
Welkom
Op 6 maart start Zoë in groep 5. Wij wensen haar heel veel plezier bij ons op school.

                                                                      
 
Luizencontrole
Aankomende vrijdag 3 maart vindt er weer een luizencontrole plaats. Om het werk van de luizenmoeders wat makkelijker te maken en jullie werk in de ochtend niet voor niets te laten doen, vragen wij jullie om zo min mogelijk gel te gebruiken, geen ingewikkelde knotten, vlechten o.i.d. te maken en niet teveel haarspeldjes te gebruiken. Alvast bedankt voor jullie medewerking.
 
Studiemiddag 8 maart
Woensdagmiddag 8 maart hebben we een studiemiddag die in het teken van ons rekenonderwijs staat. Dit is de tweede rekenstudiemiddag dit jaar. Dit keer gaan we kijken naar de analyses van de rekentoetsen en we duiken nog weer wat dieper in de nieuwe rekenmethode die we sinds dit schooljaar gebruiken.
 
Ouderinloop 15 maart
De ouderinlopen worden altijd goed bezocht en daar zijn we uiteraard heel blij mee. Jullie kunnen op een laagdrempelige manier de klas even binnenstappen en kijken waar de kinderen mee bezig zijn. We hopen dan ook dat ook deze ouderinloop weer goed bezocht wordt!
 
Week van de lentekriebels
De Week van de Lentekriebels vindt dit jaar plaats van 20 t/m 24 maart 2023. Tijdens deze week worden in alle groepen activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op de relationele en seksuele vorming. Het project Lentekriebels is een onderdeel van ‘De gezonde School’. Naast dat de Gezonde school zich richt op een gezonde pauzehap, zijn ook aspecten als seksualiteit en beweging onderdelen die betrekking hebben op de gezondheid en hieraan gerelateerd zijn.    
In deze landelijke projectweek wordt in groep 1 t/m 8 elke dag een les gegeven die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen over vriendschap en seksualiteit. In het project wordt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht gebracht. Op vrijdag 24 maart sluiten we het thema ‘Lentekriebels’ af met alle groepen op het werkplein. 

                                                  
 
Open scholendag Iselinge
Tijdens de open scholendag op 21 maart 2023 openen scholen in de Achterhoek en de Liemers van 09.00 uur tot 11.00 uur hun deuren zodat belangstellenden kunnen ontdekken hoe het is om te werken in het onderwijs. De scholen willen het echte verhaal vertellen en een eerlijk beeld laten zien. Geen opgepoetste verhalen, stilzittende kinderen en uitgebreide koffietafels, maar een warm welkom in de klas. Wij doen hieraan mee, omdat wij trots zijn op onze baan en dit graag laten zien aan anderen. We hopen hiermee mensen te inspireren om ook het onderwijs in te gaan. Iedereen, jong en oud, is welkom!

Uitwisseling Südlohn
Het kan weer: de jaarlijkse uitwisseling met de kinderen van onze Duitse partnerschool, de Sankt Vitusgrundschule in Südlohn. Er is dit jaar gekozen om met groep 6 en 7 op uitwisseling te gaan, in tegenstelling tot andere jaren, toen deze uitwisseling voor de groepen 5 en 6 was. Hier is voor gekozen, omdat anders het leeftijdsverschil met de Duitse kinderen te groot zou zijn.
Op woensdag 29 en donderdag 30 maart gaan de kinderen van ’t Bastion naar Duitsland en komen de Südlohnse Schuler hier, om elkaar te leren kennen en leuke activiteiten met elkaar te ondernemen. Er wordt gewerkt in een woordenboek en in een partnerboek worden foto’s en adressen uitgewisseld. Neem alvast via internet een kijkje op de school in Südlohn (SCHULE - St. Vitus Schule (suedlohn.de)

Tafelstandaard voor beeldscherm
Wij hebben een paar tafelstandaarden voor beeldschermen over, omdat we een paar beeldschermen aan tafel gemonteerd hebben. Mocht iemand interesse hebben, dan mag je dat melden bij mij. Ze zijn gratis af te halen (op=op).
Mailen: a.kempink@bastionbredevoort.nl, bellen of even langskomen mag ook natuurlijk.

Kennismaking en vacature Ouderraad
Hallo ouders/verzorgers
Wij willen jullie graag kennis laten maken met het gezellige team van de Ouderraad. De Ouderraad (OR) denkt mee over leuke, spannende en boeiende activiteiten voor de kinderen van het Bastion. Maar ook het actief meehelpen bij festiviteiten zoals bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst, het schoolfeest of het jaarlijkse Schoolontbijt behoort tot de taken van de OR.
Na vele jaren enthousiast lid van de OR te zijn geweest, zal Lenny Woerts aan het eind van dit schooljaar de OR helaas gaan verlaten. Daarom zijn we op zoek naar versterking van ons team. Lijkt het je leuk deel uit te maken van de OR en zo actief bij te dragen aan originele en onvergetelijke belevenissen van de kinderen, schroom dan niet om leden van de OR of de docenten te benaderen voor meer informatie.

Wie zitten er in de ouderraad?
- Stefan van der Ham
- Nicole Lensink
- Marloes Grotenhuis
- Lenny Woerts
- Ilona Heinen
- Daan Waanders
- John van Lochem
Leonie Wubbels-Oonk en Martine Westerveld-Goorman maken vanuit het team deel uit van de OR.
We zijn te bereiken via ouderraad@bastionbredevoort.nl

                                               
 
Herinnering vacature MR-lid
Graag herhalen we nog een keer dat er een ouder stopt als lid van de MR en dat we op zoek zijn naar een nieuw lid.
Wat de MR doet en naar wie we op zoek zijn kunnen jullie hieronder lezen.
Bij ’t Bastion zijn op verschillende plekken ouders actief betrokken. Zo ook in de MR. Deze bestaat uit 3 leerkrachten en 3 ouders. Eén van de ouders, Dennis Beeks, stopt na 8 jaar als lid van de MR. Tijd voor een nieuw lid!
 
Iets voor jou?
Vind je het interessant én belangrijk om mee te praten en mee te denken over bijvoorbeeld de schoolgids, het oudercontact, het schoolplan, de inzet van de leerkrachten en veilige sfeer op school? Durf je jouw mening te geven, kritische vragen te stellen en kun je het belang zien voor alle kinderen en de hele school? Dan is dit wat voor jou! Meld je aan als kandidaat MR-lid. Ook als jouw kind nog niet zo lang op ’t Bastion zit kun je wat betekenen in de MR.
 
Wat doet de MR?
We komen ongeveer zeven keer per jaar in de avond bij elkaar om te vergaderen.
Wanneer je als ouder in de MR zit, mag je in principe elk onderwerp betreffende het beleid van de school ter sprake brengen.  Met elkaar bespreken we zaken die te maken hebben met het onderwijs en de organisatie ervan op school, de kwaliteit van het onderwijs en het welzijn van het team en de leerlingen. Hier zijn we als MR zelfs medeverantwoordelijk voor. De MR denkt mee, toetst besluiten en heeft bij bepaalde zaken instemmings- of adviesrecht. Het is niet de bedoeling dat er problemen met individuele leerlingen of leerkrachten worden besproken, maar je kunt wel ideeën of zorgen inbrengen als agendapunt.
 
Enthousiast geworden? Meld je aan!
Ben je enthousiast of heb je vragen? Neem dan contact op met één van de MR-leden voor vrijdag 17 maart. Of mail naar mr@bastionbredevoort.nl en evelienbeskers@hotmail.com.
 
In onze vergadering van 27 maart zullen we bepalen of er, zoals in het regelement genoemd staat, verkiezingen gehouden moeten worden. Hierover zullen we dan tegen die tijd meer uitleg geven.
 
We hopen jou als energieke, betrokken ouder met een hart voor de goede kwaliteit van ’t Bastion te mogen verwelkomen in de MR!
 
Hartelijke groet van de MR leden van ’t Bastion: 
 
Ouders Personeel
Evelien Beskers – voorzitter (06-12274133) Corrie Elferink
Dennis Beeks – secretaris Denise Grievink
Aafke Heinen (06-22494961) Joyce Willemsen

 
Andere berichten
                                                                 VOORLEESMIDDAGEN IN DE KOPPELKERK

                                                               
                                                                                 (foto van de voorleeshoek)

Nu in de Koppelkerk: een zaal vol vrolijke en prachtige illustraties van kinderboeken met daarin een knusse voorleeshoek. Op zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur wacht een enthousiaste voorlezer op kinderen die uit een of meer van de boeken voorgelezen willen worden.
Zelf tekenen of kleuren? Dat kan ook. Papier, potloden en kleurplaten liggen klaar. We hangen het werk van de jonge kunstenaars op in de zaal. Ouders, opa’s en oma’s, verzorgers zijn natuurlijk van harte welkom. In het gezellige boekencafé serveren we een heerlijke kop koffie (espresso, cappuccino, latte) of thee. En ook voor hen is de expositie zeer de moeite waard. Niet vaak zie je werk van twaalf gerenommeerde illustratoren bij elkaar!
Tot en met zondag 2 april met uitzondering van 5 maart. Toegang € 6,-, koffie en thee inbegrepen. Kinderen onder begeleiding op voorleesdagen gratis inclusief een glas ranja. Meer info en reserveren: www.koppelkerk.nl.


Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd biedt binnenkort weer een aantal nieuwe trainingen en/of bijeenkomsten aan. Hiervoor zijn nog plekken beschikbaar. Het zou heel fijn zijn als jullie deze bijeenkomsten onder de aandacht kunnen brengen via bijvoorbeeld jullie eigen nieuwsbrief.
 
Start donderdag 9 maart: Cursus Slim Opvoeden in Eibergen (voor ouders/opvoeders)
Voor ouders/opvoeders met een hoogbegaafd kind bieden wij de cursus Slim Opvoeden aan. Deze cursus bestaat uit 2 avonden (waarbij het gewenst is dat alle betrokken ouders/opvoeders aanwezig zijn) waarin aandacht wordt besteed aan het opvoeden van een hoogbegaafd kind, ook met betrekking tot school. De cursus start beide avonden (9 en 16 maart a.s.) om 20.00 uur. Voor meer informatie, zie bijgevoegde flyer of onze website. Aanmelden graag vóór 2 maart a.s. via deze link: 
https://preventieplatformjeugd.nl/themas/kind-en-hoogbegaafdheid/cursus-slim-opvoeden
 
Start dinsdag 4 april: ScheidingsATLAS in Lichtenvoorde (voor ouders/opvoeders)
ScheidingsATLAS is een korte training, ontwikkelt met en voor gescheiden ouders. Het doel is ouders te ondersteunen tijdens of na hun scheiding. De training biedt informatie en tips over de ondersteuning van kinderen en communicatie met de andere ouder. Tijdens de training ontmoet je andere ouders die gescheiden zijn, het lotgenoten contact is de grote meerwaarde van deze training. Op 4 april start de training in Lichtenvoorde, op 18 april is er een vervolgbijeenkomst. Voor meer informatie, zie bijgevoegde flyer of onze website. Aanmelden graag vóór 28 maart a.s. via deze link: https://preventieplatformjeugd.nl/scheidingsatlas
 
Woensdag 5 april: online training Kind en Scheiding (voor professionals)
In deze training leren de deelnemers verschillende reacties van kinderen op scheiding herkennen en hiernaar te handelen. Dit met als doel dat kinderen zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen ondanks de eventuele problemen. Daarnaast krijgen de deelnemers handvatten aangereikt hoe zij met beide ouders het contact op positieve wijze kunnen onderhouden. Er wordt tijdens de training gewerkt met de meest actuele kennis over en inzichten in het vraagstuk 'kinderen en ouders in een echtscheiding'. Voor meer informatie, zie bijgevoegde flyer of onze website.
Aanmelden graag vóór 29 maart a.s. via deze link: https://preventieplatformjeugd.nl/themas/kind-en-scheiding/voor-professionals/online-training-kind-en-scheiding-voor-professionals
 
Woensdag 19 april: Bijeenkomst “Help! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen” (voor ouders/opvoeders van kinderen tussen 12 – 18 jaar) in Winterswijk
Zonder het zich bewust te zijn kunnen kinderen en jongeren zich verliezen in de digitale wereld; gamen, YouTube filmpjes kijken, Instagram, Fortnite… Al in groep 7 raken kinderen game-verslaafd!
Wat maakt dat het zo verslavend is? En waarom is het (jongeren)brein hier zo gevoelig voor? Wanneer gaat digitaal gedrag over in verslaving en hoe herken je dat als ouder? En vervolgens, hoe ga je daar dan mee om?
Op woensdagavond 19 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur gaat ervaringsdeskundige en psycholoog Laurens Veltman op deze en andere vragen van ouders en opvoeders in. Met als resultaat dat zij inzicht krijgen in het digitale gedrag van hun kind, weten wat helpt om in contact te komen met hun kind en bij te sturen op (de mate van) digitaal gedrag! De bijeenkomst vindt plaats op het gemeentekantoor Winterswijk, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Voor meer informatie zie bijgevoegde flyer of onze website.
Aanmelden kan tot 12 april a.s. via deze link: https://preventieplatformjeugd.nl/themas/roken-alcohol-drugs-en-digitale-verleidingen/help-mijn-kind-verdwijnt-social-media-gamen
 
Gemeentelijke kinderraad
In maart zijn er weer leuke kinderactiviteiten in Aalten, bedacht door de gemeentelijke kinderraad. Hierdoor leren kinderen kennis te maken met diverse cultuurverenigingen en activiteiten.
Woensdag 1 maart: maak je eigen parfum!
Woensdag 15 maart: weerwolven van Wakkerdam
Cultuurcarrousel maart.png

Even weken op dinsdagmiddag voor kinderen van 6 t/m 9 jaar: Op stap met boerin Mareta
Flyer Op stap met boerin Mareta.png


 
 
Redactie Bastionberichten:

Astrid Kempink              a.kempink@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2023 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp