Copy
View this email in your browser
Bastionberichten mei 2023
Data mei/juni 2023
 
   24 april t/m 5 mei Meivakantie
   12 mei Luizencontrole
   17 mei Schoolfeest
   18 en 19 mei Hemelvaart (kinderen vrij)
   22 mei MR
   29 mei Tweede Pinksterdag (kinderen vrij)
   30 mei t/m 2 juni Stageweek studenten Iselinge
     2 juni Ouderinloop
     9 juni Volksfeestspelletjes
   12 juni Studiedag (kinderen vrij)
Tot ziens 
Leandro uit groep 3 is verhuisd is naar een ander gezinshuis. We wensen Leandro het beste toe in zijn nieuwe omgeving en hopen dat hij zich daar snel thuis zal voelen. 
                                                      
Schoolfeest 17 mei
Op woensdag 17 mei vieren wij ons schoolfeest. De schooltijden zijn zoals gebruikelijk op de woensdag. Dit jaar staat deze ochtend in het teken van verschillende landen. De kinderen volgen gedurende de ochtend workshops die in het teken staan van de landen: Brazilië, China, Frankrijk, Engeland, de VS, Italië, Griekenland en Zuid-Afrika. De kinderen mogen verkleed naar school komen rondom dit thema, dit is echter niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat we zowel sportief als creatief bezig zijn. Voor eten en drinken wordt gezorgd, dus de kinderen hoeven niets mee te nemen.  

Wij zijn op zoek naar twee ouders die het leuk zouden vinden om tijdens het schoolfeest een handje te helpen. Je hebt dan de eer om te begeleiden bij de stormbaan!

We gaan er een gezellig dag van maken.  

                                                    
 
Trefwoord
Het nieuwe thema van Trefwoord dat start op 8 mei, is Vrijheid. Kinderen onderzoeken wat vrijheid betekent. Ze ontdekken dat vrijheid meer is dan vrij hebben. Vrijheid gaat niet alleen over wat je niet hoeft (geen verplichtingen), maar ook om wat je wel mag of kunt. Vrijheid is de ruimte die je hebt om jezelf te zijn, je eigen mening te vormen en je eigen keuzes te maken. Zonder bang te zijn voor consequenties of wat anderen hiervan vinden.
Mooi dat dit onderwerp ook zo goed aansluit bij Dalton en bij onze sociaal-emotionele lessen.
 
Dalton
Als nieuwe ouders door de school lopen, valt hen altijd op dat in iedere klas en in de hal dezelfde symbolen en pictogrammen gebruikt worden.
Mooi dat hen dit opvalt. En ik wil jullie graag even meenemen in de gedachte hierachter.
Veel afspraken en richtlijnen zijn op deze manier in één oogopslag duidelijk. Door deze symbolen consequent door te voeren in de groepen wordt structuur en een doorgaande lijn geboden. Een paar voorbeelden:

De geluidsmeter
In de groepen 1 t/m 6 wordt gewerkt met de geluidsmeter.

 
 
De geluidsmeter geeft tijdens de les het gewenste volume aan binnen de groep. In groep 7 en 8 wordt de geluidsmeter indien nodig gebruikt.
 
Het blokje
Het blokje wordt vanaf groep 3 gebruikt als de kinderen aan het werk zijn. Het blokje is een hulpmiddel om o.a. de zelfstandigheid en het omgaan met uitgestelde aandacht te bevorderen. Het blokje heeft een rode, een groene kant en een kant met een vraagteken. De gewenste kant wordt door het kind bovengelegd. De betekenis van de verschillende kanten:

        
 
Op deze manier leren de kinderen zelfstandig oplossingen te zoeken en maken ze gebruik van elkaars kennis en oplossingsmethoden. De leerkracht heeft tijd voor individuele kinderen of groepjes.
 
Perioden van uitgestelde aandacht
We maken de perioden van uitgestelde aandacht voor de kinderen inzichtelijk en herkenbaar op de volgende manieren:
In de groepen 1 en 2 wordt er tijdens het zelfstandig werken gebruik gemaakt van de groepsknuffel. Deze knuffel wordt op de stoel van de leerkracht gezet, zodat de kinderen kunnen zien dat er zelfstandig gewerkt moet worden.

                                                                               


Vanaf groep 3 geeft de achtergrondkleur bij het reflectieschema van taakwerk op het digibord informatie of er sprake is van uitgestelde aandacht. Groene achtergrond: de leerkracht loopt hulprondes en helpt kinderen die het blokje op een vraagteken hebben staan. Rode achtergrond: de leerkracht is voor een (langere) tijd niet beschikbaar, bijv. omdat hij/zij kinderen aan het helpen is in een instructiegroepje.
 
                                                       
 
 
Dak
Het dak van de school is aan vernieuwing toe en dat merken we helaas regelmatig door lekkage. Tot nu toe kan dit nog steeds gerepareerd worden. We horen regelmatig dat er na school en in het weekend kinderen op dak klimmen om de bal eraf te halen. Het dak is daar te kwetsbaar voor en het is dus niet gewenst dat er kinderen op het dak lopen.
We verzoeken jullie dan ook met klem om dit met jullie kinderen te bespreken. Het is gevaarlijk als kinderen op dak lopen, maar het komt het behoud van de dakbedekking ook niet ten goede.
 
Jubileum Corrie
Woensdag 19 april hebben we als team gevierd dat juf Corrie 40 jaar werkzaam is op ’t Bastion. Een hele prestatie die het meer dan waard is om daar even bij stil te staan. Velen van jullie hebben zelf bij haar in de klas gezeten en nu is juf Corrie de leerkracht van jullie kinderen.
Corrie, van harte gefeliciteerd met dit jubileum en we hopen nog volop van je te mogen genieten en te mogen leren, tot je met pensioen gaat.
 
                             
 
Meivakantie
En dan is het alweer meivakantie. We wensen iedereen hele fijne weken thuis of ergens anders.

                              
 
 
Andere berichten
Kinderspelen tijdens het Volksfeest
Op vrijdagochtend 9 juni zullen vanaf half 10 weer de kinderspelen plaatsvinden op het voetbalveld naast het feestterrein.
Woon je in Bredevoort en heb je een kind met basisschoolleeftijd dat buiten Bredevoort naar school gaat? Neem dan contact met ons op via info@schutterijbredevoort.nl Jouw kind kan dan meedoen met de kinderspelen en wordt bij de traktatie niet vergeten.
De kinderen krijgen waardebonnen voor o.a. ijs, patat, draaimolen of botsauto's. Deze bonnen zijn alleen geldig op het feestterrein.
Daarnaast zijn wij nog op zoek naar 22 ouders, opa´s, oma´s of jongeren die willen helpen bij één van de spelletjes. Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar Tineke Blekkink 06-51913910 of via info@schutterijbredevoort.nl.
Je wordt dan op 9 juni om 8:45 uur verwacht op het voetbalveld voor de uitleg van het spel dat jij zult begeleiden. Alleen samen kunnen we er een super leuke ochtend van maken voor onze kinderen. 

                                                          
 
Optocht Volksfeest
Heb je een leuk idee bedacht om mee toe doen aan de optocht? Geef je voor 8 juni op via info@schutterijbredevoort.nl , zorg dat je op tijd bent en loop of rij met ons mee! De optocht start op zaterdag 10 juni om 10:00 uur vanaf het feestterrein.
Prijzen voor kinderen tot en met groep 8 van de basisschool:
1e prijs 50 euro, 2e prijs 40 euro en 3e prijs 30 euro.
Prijzen voor de volwassenen:
1e prijs 100 euro, 2e prijs 75 euro en 3e prijs 50 euro.
 
Herinnering aanmelding Kampweken zomervakantie (13 mei 2023)
Ook dit jaar organiseren wij als recreatiecommissie van de protestantse gemeente Aalten weer kampen voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van alle basisscholen in Aalten en Bredevoort. Elke week wordt begeleid door een groep begeleiders van ongeveer 12 personen. Deze enthousiaste groep jongeren is al enige tijd bezig om een aansprekend weekprogramma voor te bereiden! Het kampgeld bedraagt €75,- per kind.
Op het moment leven we in een tijd waarin financiële onzekerheid steeds vaker om de hoek komt kijken. Als recreatie commissie zijn we ons hier van bewust en willen juist diegene bereiken middels dit schrijven. We willen namelijk dat een kampweek voor ieder kind toegankelijk is.
 
Mocht de betaling voor u een probleem zijn, maar wilt u uw kind toch een fijne week bezorgen, aarzel dan niet om even contact op te nemen met Dianne Winkelhorst (recreatie commissie), Molenstraat 14, 7122 ZW Aalten, tel : 0543-476003 of 06 40244840, e-mail diannewinkelhorst@gmail.com . Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld! Er is altijd een oplossing te vinden;
  • Betaling door de diakonie;
De diakonie kan het kampgeld met bijbehorend zakgeld voor uw kind betalen.
 
  • Betaling / tegemoetkoming in kosten door de gemeente Aalten;
Het is ook mogelijk om een tegemoetkoming aan te vragen voor de kampweek bij de gemeente Aalten. Dit kan in het kader van de meedoenregeling. Dit is speciaal voor mensen met een krappe beurs.
 
De opgavedag voor kamp staat dit jaar gepland op zaterdag 13 mei 2023
Voorafgaand aan de opgavedag worden op de scholen de opgaveformulieren uitgedeeld.
Voor meer informatie of vragen over de kampweken;
Dianne Winkelhorst tel: 476003, diannewinkelhorst@gmail.com 
 

Instuif Peddelaars Aalten  


  
 
Redactie Bastionberichten:

Astrid Kempink              a.kempink@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2023 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp