Copy
View this email in your browser
Bastionberichten juli 2022
 Data juli/augustus 2022
 
 30 juni Voorstelling SCEDA + afscheid juf Annemarie
   4 juli Afscheidsavond groep 8
   6 juli Doordraaiochtend: een kijkje in de volgende groep
   7 juli Afscheid juf Annemarie
   8 juli Laatste schooldag: alle groepen om 11.45 uur school uit
   9 juli Start zomervakantie
 22 augustus 1e schooldag schooljaar 2022-2023
   5 september Informatieavond
Voorstelling SCEDA
Vanuit SCEDA, Stichting Cultuur Educatie Dinxperlo & Aalten, wordt er cultuureducatie op de basisscholen aangeboden. Op donderdag 30 juni wordt er onder leiding van een theatergroep een voorstelling voorbereid. De voorstelling “Opa en de Reismachine” wordt in elkaar gezet en geoefend, zodat er in de middag een voorstelling gegeven kan worden. In de voorstelling reist
Opa samen met Reisbureau Fanja Fantasie en haar reismachine de hele wereld over. In elk land bezoekt Opa zijn kleinkinderen. Er gebeuren spannende taferelen!
De voorstelling wordt op donderdag 30 juni van 13.30 – 14.30 uur opgevoerd op het schoolplein. Ouders zijn van harte welkom om te komen kijken! We zien jullie graag!
Mocht het te slecht weer zijn om de voorstelling buiten te laten plaatsvinden, dan zullen we jullie donderdagochtend informeren over het alternatief.
 
Afscheid juf Annemarie
Aansluitend op de voorstelling willen we het schooljaar graag afsluiten met een gezellig hapje en een drankje. Tevens is er dit moment de gelegenheid om afscheid te nemen van juf Annemarie. Na 14 jaren op ’t Bastion draagt zij het stokje over aan juf Astrid Kempink. Op donderdag 7 juli zal juf Annemarie afscheid nemen van de kinderen en het team. Om jullie als ouders ook de gelegenheid te geven om juf Annemarie de hand te schudden, is er na de SCEDA-voorstelling de mogelijkheid hiervoor:

                                            Afbeelding met tekstAutomatisch gegenereerde beschrijving
 
Herinnering oudertevredenheidsonderzoek
Eén keer in de 4 jaar wordt op ’t Bastion een oudertevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hoe tevreden zijn jullie als ouders over de gang van zaken op ’t Bastion? Jullie hebben hiervoor een uitnodiging gehad via “ScholenMetSucces” om de vragenlijst in te vullen. Check zo nodig ook even jullie “spam” of “ongewenste mail”, want het kan zijn dat de mail daarin terecht is gekomen. We zouden het erg waarderen als jullie even de tijd nemen om de vragenlijst in te vullen. Let op: aan het eind van deze week sluit de vragenlijst.
 
Vakantielezen groep 3 t/m 7
Vanaf vrijdag 8 juli kunnen we heerlijk gaan genieten van de zomervakantie. 6 weken even de stekker eruit en 6 weken even luieren. Hoewel lekker even niks doen ook heel fijn is, heeft onderzoek uitgewezen dat het voor het technisch lezen van belang is om níet 6 weken niks te doen. Geen leeskilometers maken in de zomervakantie, maakt dat het technisch leesniveau achteruit kan gaan en dat zou natuurlijk zonde zijn. 
Op ’t Bastion geven we ons leesonderwijs vorm in samenwerking met de bibliotheek. Met het concept ‘Bibliotheek op school’ halen we kennis en expertise én een mooie boekencollectie onze school binnen. Deze samenwerking maakt het ook mogelijk dat we gebruik mogen maken van het initiatief ‘Vakantielezen’. In de laatste schoolweek krijgen de kinderen van de groepen 3 t/m 7 de keus om één of twee boeken uit te kiezen, die ze mee naar huis mogen nemen en in de vakantie mogen lezen. Aanvullend krijgen de kinderen van groep 3 en 4 een zomertopboek en worden zij uitgenodigd voor leuke activiteiten in de bibliotheek tijdens de zomervakantie. Het doel is om kinderen ook in de vakantie te stimuleren om te blijven lezen. Als de kinderen in de zomer blijven lezen, behouden ze hun leesniveau of gaan zelfs vooruit. We hopen dat jullie samen met jullie kind gaan genieten van het lezen van de boeken. Na de zomervakantie worden de boeken weer ingeleverd op school. We wensen de kinderen veel leesplezier toe!

                                                                                                               
 
Doordraaiochtend 
Op woensdagochtend 6  juli houden we onze jaarlijkse ‘doordraaiochtend’. De kinderen starten deze dag in hun eigen groep. Na de pauze komen de kinderen in het lokaal waar ze na de vakantie zullen zitten en bij de leerkracht(en) die ze na de vakantie zullen krijgen. We doen dit heel bewust voor de vakantie om ‘de spanning er wat af te hebben’ en al wat voorbereid te zijn op de situatie na de zomervakantie. Voor de volledigheid nog even de groepsindeling, zoals die er na de zomervakantie gaat uit zien: 
 
Groep 1 en 2 Juf Ingrid Freriks Maandag t/m vrijdag
Groep 3 Juf Denise Grievink Maandag, dinsdag, woensdag
  Juf Cindy Brandsma Donderdag en vrijdag
Groep 4 Juf Leonie Oonk Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
  Juf Corrie Elferink Woensdag
Groep 5 Juf Henrike Grijsen Maandag t/m donderdag
  Juf Corrie Elferink Vrijdag
Groep 6 Juf Astrid Wikkerink Maandag, dinsdag
  Juf Gerdien Vermie Dinsdag t/m vrijdag
Groep 7 Juf Joyce Willemsen Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
  Meester Nico Jansen Woensdag
Groep 8 Meester Nico Jansen Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
  Juf Joyce Willemsen   Donderdag

Een aantal zaken uit bovenstaande groepsindeling behoeven een nadere toelichting: 
Kleutergroep 
De kleutergroep zal gaan starten als 1 groep. In de loop van het jaar neemt het leerlingenaantal in de kleutergroep toe, waardoor vanaf begin 2022 groep 1 en 2 gesplitst zal gaan worden. De personele invulling van deze splitsing zullen we t.z.t. met jullie delen.
Groep 7 en 8
Op de woensdag en donderdag zal groep 7/8 een combigroep zijn en de overige dagen zullen deze groepen als enkele groep gedraaid worden.
Meester Nico
Op dit moment zit meester Nico in een re-integratietraject. We kunnen op dit moment nog niet inschatten of meester Nico na de zomervakantie volledig hersteld zal zijn. Als er wijzigingen plaatsvinden in personele bezetting voor groep 7 of 8, dan zullen betreffende groepen hierover nog geïnformeerd worden.  
 
Afscheid groep 8 
Het einde van het schooljaar is in zicht. Voor de kinderen van groep 8 betekent dit niet alleen het einde van het schooljaar, maar van hun hele Bastion-loopbaan. De afscheidsavond met ouders van groep 8 vindt plaats op maandag 4 juli. De laatste officiële schooldag voor groep 8 is op dinsdag 5 juli en deze dag willen we dan ook invullen in het teken van afscheid. De ochtend zal in het teken staan van afronden en opruimen. ’s Middags maken de kinderen een ronde door de school om alle leerkrachten de hand te drukken om te bedanken en vaarwel te zeggen. Jongens en meiden van groep 8, wij wensen jullie op de nieuwe school heel veel succes en plezier!  

                                                                  
Vakantierooster 2022-2023 
Voor de volledigheid delen we nogmaals het vakantierooster voor komend schooljaar via deze weg:
 
Herfstvakantie 22-10-2022 t/m 30-10-2022
Kerstvakantie 24-12-2022 t/m 08-01-2023
Voorjaarsvakantie 18-02-2023 t/m 26-02-2023
Pasen 07-04-2023 t/m 10-04-2023
Meivakantie 22-04-2023 t/m 07-05-2023
Hemelvaart 18-05-2023 t/m 21-05-2023
Pinksteren 29-05-2023
Zomervakantie 08-07-2023 t/m 20-08-2023

Tevens hebben we een aantal studiedagen gepland, waarop de kinderen vrij zijn:
 
maandag 26-09-2022
woensdag 09-11-2022
vrijdag 17-02-2023
maandag 12-06-2023

Bedankt!
Lieve ouders, bedankt voor 14 prachtige jaren Bastion met een fijne samenwerking met jullie allen! Ik heb enorm genoten van het feit dat ik, eerst als leerkracht en de laatste 5 jaar als directeur, op ’t Bastion heb mogen werken. Dankbaar terugkijkend op een mooie periode, sluit ik met een lach (aan alle mooie herinneringen) en een traan (want ik ga het ook zeker missen) af. Het ga jullie goed! Veel dank en graag nog eens tot ziens! Groeten, Annemarie Veerbeek
 
Fijne vakantie! 
En zo zijn we met elkaar alweer bijna aan het eind van het schooljaar... We wensen jullie allen een hele mooie zomer toe. Even ‘niks’ en genieten van gezellige dingen. Hoe jullie vakantie er ook uitziet; vanaf deze plaats namens het gehele team een hele fijne zomer toegewenst!

                                                          
 
Andere berichten

Vraag vanuit Speeltuinvereniging De Ossenkop
Vraagje…. Of nouja, eigenlijk een oproep. HELPPPP!!!!.... De Ossenkop is weer erg actief met allerlei activiteiten. Afgelopen seizoen zijn we gestart met een deels nieuw bestuur. Het bestuur bestaat uit de volgende enthousiaste mensen: Desiree Geurink, Marleen Wensink, Anne den Broeder- Gruwel, Elisah Veenhuis, Lisa Hijink, Anouk van Lochem- ten Have, Auke Krabshuis, Carla Dibbets- Combee, Nicole Jansen- Rave, Patrick Dekker.

Het bestuur van de Ossenkop bestaat niet alleen uit het bedenken, uitvoeren en regelen van activiteiten. Er zit een complete organisatie achter. Iets met bonnetjes, subsidies, geld, financiën, declareren, nog meer bonnetjes, de Rabobank, nog meer bonnetjes, tikkies, bonnetjes, en declaraties, en had ik het al gehad over bonnetjes en geld? Laten wij nou allemaal ontzettend goed zijn in het bedenken en uitvoeren van allemaal leuke activiteiten en het genieten van al jullie spelende kinderen... We vinden het allemaal minder leuk om bezig te zijn met de financiën. Best handig om iemand erbij te hebben die er wel plezier aan beleefd om dit te doen. Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om tegen een kleine vergoeding zich bezig te houden met de financiën omtrent de Ossenkop. Een soort penningmeester. Iemand die de bonnetjes verzamelt, declaraties regelt, verschillende geldstromen in de gaten houdt. Lijkt je dit leuk? Neem dan met één van de bovenstaande bestuursleden contact op. We zijn allemaal laagdrempelig te bereiken en kunnen extra informatie geven.

Dan hebben we nog een vraag. De meeste van ons zijn blonde, maar gezellige dames. De enige man die er is, is ook mega gezellig, maar druk met heel veel andere zaken. Wij vinden het lastig om de meeste klusjes die plaats moeten vinden zelf uit te voeren. Denk aan het gebouw zelf onderhouden, lampen vervangen, planken vastmaken, iets schilderen, even gauw iets opknappen, schroefjes erin draaien, eruit halen, enzovoort. Jullie snappen vast wat we bedoelen. Is er iemand die dit leuk vindt? Iemand die wij kunnen contacten als we even hulp nodig hebben? Ben jij dit zelf? Of denk je een leuke vader/ moeder/ opa/ oma/ buurman/ of ander geschikt persoon te kennen laat dit dan weten aan een van ons. Ook dit mag gedaan worden tegen een kleine vergoeding natuurlijk.

Met vriendelijke en actieve groetjes,
het bestuur van speeltuinvereniging de Ossenkop Bredevoort

                                                                   
 
Vanuit Yunio: Steungezin worden?
Werk, financiën, kinderen, familieperikelen... Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. Vroeger klopte je dan aan bij oma, of de buurvrouw hielp je uit de brand. Tegenwoordig zijn gezinnen steeds meer op zichzelf aangewezen. En dat terwijl je elkaar met een klein beetje aandacht al enorm kunt helpen. Ben jij dol op kinderen, en ben jij bereid om een kind uit de buurt eens van school te halen of mee te nemen naar de speeltuin om de hoek? Meld je dan aan als steungezin voor het vrijwilligers project Inhuis Steungezinnen
De ondersteuning door een steungezin is geen hulpverlening. Een steungezin biedt ook geen nachtopvang, zoals een pleeggezin. Geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of samen knutselen. De kinderen draaien een paar uur per week mee in jouw gezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen. Uitgangspunt is maatwerk: wat heeft het gezin nodig en wat kan jij bieden?
Wij zorgen voor een passende match waarbij vrijwilligheid en continuïteit belangrijke uitgangspunten zijn. Een pedagogische achtergrond is niet nodig, we zoeken mensen die ervaring hebben met kinderen én graag in een kind investeren. Steungezin word je door een dag of dagdeel per week of per maand een kind op te vangen. Het kind krijgt bij jullie rust, veiligheid en gezelligheid. Zo lang als het nodig is of jij het wenst. De ouders blijven altijd verantwoordelijk voor het kind.
Wil je meer informatie of je gezin aanmelden, ga dan naar www.yunio.nl of neem contact op met één van de coördinatoren: Sietske van Fulpen - Wijntjes 06 - 82 65 61 13 of Dianne Siemerink 06 - 82 06 33 19 E-mail: inhuissteungezinnen@yunio.nl
 

 
Redactie Bastionberichten:

Annemarie Veerbeek   a.veerbeek@bastionbredevoort.nl

Sandra Hummelink       sandrahummelink@gmail.com


 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2022 't Bastion, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp