Copy

We hebben er zin in | Sloepenpost #02

Passie voor water zat er al vroeg in

Daemes & Heeren heeft er een nieuw teamlid bij, Eveline Hoebée. Wij willen haar graag aan jullie voorstellen.
 
‘Wat me zo aanspreekt aan Daemes & Heeren is dat de beleving op het water er vanaf spat. Of ik nu de website bekijk, de Sloepenpost, SLOEP! of het sloepenboekje, ik krijg zin in varen. En hoe leuk is het dat er een platform is waarbij ik andere sloepvaarders kan ontmoeten. Onlangs kwam ik in contact met Daemes & Heeren en lonkte het verlangen om hier deel vanuit te willen maken om de beleving van het sloepvaren verder uit te dragen.’
 
Wat is je oorsprong met de watersport?
Mijn passie voor het water is al vroeg begonnen. Als kind heb ik veel tijd doorgebracht op de zeilboot van mijn ouders. Een platbodem (Schokker) genaamd ‘De Zwarte Jutter’ en tegenwoordig varen ze met een Grouwstervlet waar ik ook graag op aan monster met mijn gezin. Zoals vorig jaar in hartje Parijs. 
 
Welke sloep heb je zelf?
Ik vaar, samen met mijn gezin in een Grouwstervlet sloep (uit Grou) en heeft de naam Koh-I-Noor. Dit is een diamant afkomstig uit India. Deze naam hebben we overgenomen van de eerste eigenaren zoals dat in de vaarwereld gebruikelijk is. Met de sloep varen we in het natuurgebied De Biesbosch. Dit is een groot uitgestrekt gebied, tussen Dordrecht, Werkendam en Breda. Er is in de Biesbosch nog een getij, wat wil zeggen dat er hoog en laag water is met een verschil van 80cm. Dit lijkt niet zo veel maar op sommige plekken kan je toch onverwacht vast komen te zitten. Dit maakt het wel weer avontuurlijk.
 
Wat vind je het allerleukste aan varen?
Wat ik zo leuk vind aan varen is de rust en ontspanning die ik ervaar als ik de haven uit vaar. Een dag aan boord van de sloep Koh-I-Noor voelt als een lang weekend weg. Het varen maakt mijn hoofd leeg en ik word er heel erg blij van. Op het water ben ik in mijn element. Wat zo bijzonder is aan het sloepvaren, is dat je dicht bij het water en de natuur bent. Ook is het heel leuk om deze vaarbeleving te kunnen delen met familie en vrienden. Stukje varen, zwemmen, glaasje wijn en BBQ'en.

Daemes & Heeren

OP AVONTUUR IN GENT

Op 4 juni 2017 zet de Gentse Sloepentocht koers naar een onbekend stukje vaarweg. Een afgesloten arm van de Leie welke door het 230 ha groot natuurgebied Bourgoyen loopt aan de rand van de stad Gent. Het team is het opnieuw gelukt om in samenwerking met de diensten van de stad Gent een mooie parkoers uit te dokteren. Op het keerpunt gaan zij even in het natuurgebied met gidsen van Natuurpunt.
Volg het op Facebook.
 

IT GIET OAN...DE ELFSTEDENVAART

Door middel van de Elfstedenvaart wordt geld ingezameld voor Stichting Michael-Wings, die zich al 11 jaar inzet voor gratis internet aan bed op kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra. De zorg voor internet is een initiatief van Michael Kenniphaas, die op 18-jarige leeftijd is overleden aan Acute Lymfatische Leukemie. Internet lijkt zo vanzelfsprekend, maar is in veel zorgcentra nog niet aanwezig.
Geïnteresseerd in deelname? Kijk op www.michael-wings.nl.
 
    

DE ORIGINEELSTE SLOGAN

Daemes & Heeren organiseert naast coole events, spannende verkiezingen ook leuke prijsvragen. De prijzen die je kunt winnen zijn grandioos. Deze keer vroegen we jullie om een leuke slogan te verzinnen voor Daemes & Heeren. Uit de inzendingen kwamen hele originele slogans. Er kan er altijd maar één winnen! Michel Roché uit Bilthoven schreef:
 
Daemes & Heeren in een sloep of vlet, het genootschap loodst hen door ‘t water met tomeloze inzet.
 
Michel wint een overnachting voor twee personen met ontbijt in het prachtige Familiehotel Paterswolde.
 
We hadden nog een inzending die we heel bijzonder vonden van Peggy Vissers uit Uden en zij krijgt een (troost)prijs in de vorm van een gevuld verrassingspakketje van Daemes & Heeren. Die slogan willen we jullie ook niet onthouden:
 
Daemes en Heeren varen in een sloep moet je echt proberen, en wij kunnen u daar heel goed over informeren.
 
Word lid en doe mee aan onze prijsvragen!
    

NIEUWE INSTEEKHAVEN

Vrijwilligers KNRM  station Harlingen openen op zaterdag 8 april omstreeks 11.15 de recent aangelegde insteekhaven achter de bungalows 668-673 op It Wiid met overhandiging van een mooie cheque. Bungalowpark It Wiid is een natuur- en watersportparadijs en daar horen water en aanlegplaats ontegenzeggelijk bij. Niet alleen de bungalows 668-673 komen aan het water te liggen, het is ook goed voor de ecologische water-structuur, met de 75 meter lange insteekhaven, wordt oppervlaktewater aan de natuur terug gegeven.

• www.bungalowmetsloep.nl
Filmpje
 

OUDERWETS EN TOCH MODERN

Jachthaven Manten is al sinds 1924 een begrip in Loosdrecht. Dat voel je als je er binnen stapt. De sfeer is hartelijk, heel ontspannen en bijna nostalgisch te noemen. 
Zeilen of varen met een sloep? Of even een ijsje eten op het terrasje aan de Vuntusplas? Allemaal mogelijk! Vaar lekker met je sloep een rondje Loosdrecht. En wat dacht je van heerlijk genieten van de prachtige buitenplaatsen langs de Vecht. Of als de zon volop op schijnt vaar dan even naar de ‘Wastobbe’ op de Loosdrechtse Plassen voor een verfrissende duik in het koele water. 
 
Filmpje
 
    

LEVENDIG EN BEZIELD

Voor Daemes & Heeren was de HISWA Amsterdam Boat Show dit jaar een groot feest! Lancering van SLOEPTV was geweldig. Iedereen was ontzettend enthousiast. Heerlijk om met een aantal van onze leden en met nieuwe leden aan de D&H Stamtafel te praten over wat komen gaat in het nieuwe vaarseizoen.

De sfeer was vorig jaar al heel goed en dit jaar alleen nog maar beter! Sloepvaren zit enorm in de lift. Sloepenbouwers zijn optimistisch en er werd goed verkocht door diverse partijen. Bezoekers waren gretig en gemotiveerd. De ‘Sloepenhal’ deed zijn naam eer aan. Links en rechts waar je ook keek zag je sloepen en tenders om je heen, de een nog mooier gepresenteerd dan de ander.

AFSCHEID
En we namen gepast afscheid van Joost Ringeling. Nauta Maritiem had een ondeugend plan bedacht. Marion Nauta, het kleinste ‘wijfie’ van de beurs sprong met Joost zo het ‘fun’ zwembad in. Dankjewel Joost voor vele jaren hartelijke gastvrijheid.
 
HISWA fotoalbum
HISWA filmpje
SLOEPTV lancering filmpje

OPTILLEN EN KOESTEREN

Boot Holland heeft altijd een speciaal plekje in je hart. Friesland geeft een ander tintje, een andere sfeer aan watersportbeleven. Leeuwarden is een stad met romantische trekjes. Voor Daemes & Heeren zo langzamerhand een ‘thuishaven’ in februari. Een beurs verbindt, samen de schouders er weer onder. Samen de watersport optillen en koesteren.

De Frankenhal is dé sloepenhal van Boot Holland en ook dit jaar weer trouwe deelnemers zoals Waterspoor, A28 Watersport, Antaris, Makma en Maril, Bobsloepen, Seafury, Oranjelijn Marine, uiteraard Kuiper Verzekeringen, Snoeck, Volvo en Statement Marine maar ook van Roeden Watersport en Vedette Jachtbouw. Kortom weer een mooi bont gezelschap uit de sloepenwereld. 

AFSCHEID 
Ook hier een afscheid van een oude bekende. Beursmanager Pieter Fokkema verlaat na tien jaar de beursvloer van Boot Holland. Hij gaat een nieuwe horizon verkennen. Wij wensen hem heel veel succes en danken hem voor de afgelopen jaren gastvrijheid op Boot Holland.
 
Foto’s
Filmpje
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
Instagram
Instagram
Pinterest
Pinterest
Webshop
Webshop
Bekijk deze email uw browser

Copyright © 2017 Daemes op de Golven & Heeren op het Water


Klik hier om u af te melden  |  Update hier uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp