Copy
Nieuw werk en expo's
Bekijk in uw browser
www.lizzygeurtsvankessel.nl
Beste <<Voornaam>>,
 
Wat is het een fijne creatieve zomer! Ik hoop dat jij ook een fijne zomer hebt!
Voor mij is het echt een schilder- zomer. Natuurlijk elke dag een portret, een weekje schilderen met workshops in Sardinië met leuke mensen. Maar wat voor mij centraal staat is het maken van nieuw werk. Het is een mooi begin van een serie geworden, #Human #Lights genaamd, waar alles in samenkomt wat voor mij de belangrijkste verbindingen op dit moment zijn. 

Ik wil je dan ook van harte uitnodigen om deze serie te komen bekijken en je te ontmoeten tijdens de Open Atelierdagen op 19 en 20 september. Mijn deuren staan deze dagen open van elf tot vijf uur. In mijn atelier en tuin wil ik je graag wat meer vertellen over mijn nieuwe werk en werkwijze. Natuurlijk ben ik vooral heel benieuwd wat je ervan vindt! Meer informatie over deze dagen lees je hieronder.

Deze nieuwe zomerse ideeën van materialen, technieken maar vooral ook over deze 'verbindingen' wil ik delen in mijn schilderlessen die weer op de agenda staan. Ook komt daarbij aan de orde hoe je een boodschap kan overbrengen met je werk. 
 
Making of #Golden #Lights
Agenda

Vrijdag 4 september: Opening gezamenlijke tentoonstelling Museum De Wieger. Vanaf dit moment is mijn werk samen met dan van de andere 23 deelnemers te bezichtigen. Museum De Wieger is open van di t/m zo van 12.00 tot 17.00 uur. Deze tentoonstelling loopt tot en met 20 september. 

Open Atelierdagen regio Deurne- Asten. 
Op 19 en 20 september zijn de ateliers open van 11.00 tot 17.00 uur waar de kunstenaars op hun werkplek vertellen over hun inspiratie en werkwijze. Neemt u gerust de gelegenheid om vragen te stellen en u te laten informeren over workshops en cursussen.
Voorafgaand aan dit weekend worden onder andere enkele activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie hierover klik hier

Route en informatie
Voor deze dagen heb ik namens De Wieger een digitale route gecreëerd in een app. Deze is eenvoudig en gratis te downloaden. Klik hier voor informatie en beschrijving. 
Mijn atelier? klik hier

Afbeelding: beginfase nieuw werk.
 
Schilderlessen najaar

In de workshops staat het persoonlijk traject centraal. Daarom kan ook iedereen meedoen. Er wordt gewerkt met olieverf en acrylverf. Afhankelijk van de interesse in de groep behandelen we een aantal verschillende technieken, materialen en kunstvormen. 

Genieten van het bezig zijn met materie, kleur, je laten inspireren door elkaar, en natuurlijk een plezierige avond hebben! 

Duur schilderlessen: een blok is 6 lessen. 
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur of van 09.30 tot 12.00 (vrijdagmorgen)
Datums:
  • Woensdag 30 sept, 14, 28 okt, 11, 25 nov, 9 dec (gemixt nog 2 plaatsen)
  • Vrijdag 2, 16, 30 okt, 13, 27 nov, 11 dec (gemixt nog 2 plaatsen) 
  • Inhaal les: woensdag 16 december
Locatie: Deurne, Het Paerse Huys
Kosten: 25,- per les exclusief materiaal. 
Als je nog materiaal zou moeten aanschaffen, vermeld dit dan bij je aanmelding. Dan kunnen we samen kijken aan de hand van wat je zou willen leren, welk materiaal en kleurenpalet daarbij past. Je kunt ook een basispakket bij mij bestellen
Klik hier om je aan te melden


Cursus portret- naakt model in volgende nieuwsbrief. 
Schilderlessen? klik hier
Daily portrait 

Vakantie of niet, elke dag wordt er gewoon een daily portrait gemaakt. Hierbij zie ik dat steeds meer mijn stemming en inspiratie op dat moment een rol speelt. Dat is erg leuk om te zien. Ook personen om mij heen zijn wel eens ongevraagd de klos! Dus, wellicht staat jou portretje binnenkort wel op mijn blog!

Voor begin 2016 ben ik een overzichtstentoonstelling aan het plannen van deze gezichtjes. Hierover zul je in de volgende nieuwsmail meer lezen. 
 De portretten kun je op mijn blog bekijken.

Afbeelding: dit is een portret gemaakt op Sardinië, voor, na en tijdens de workshops van Emelie Jegerings. 

 

Nieuwe serie #Human #Lights

“#Human #Lights” is geïnspireerd op het wereldberoemde warme licht van (na het baanbrekende werk van Caravaggio) schilders zoals Rembrandt en Vermeer. 
Deze beelden worden bekeken in hedendaags licht: het ‘sociale licht’ van nu, van neon, LED, telefoons en computers. Onze ogen, ons zicht is gewend geraakt aan dit licht, dag en nacht zijn we omgeven door dit licht. Door deze generaties van licht – warm en koud-  samen te brengen ontstaat er een regenboog. Een regenboog is een symbool wat al jaren in de gehele kunstgeschiedenis te zien is.

Bewegen in een ‘spotlight’ is typerend voor de generatie van nu. We doen aan elke talentshow mee, niets is te gek. Dit is mooi, maar dit heeft ook een vluchtige kant. Het succes van vandaag is vluchtig omdat veel dingen snel komen en gaan. Zoals ook de dragers van #Human #Lights ontstaan, nog even en het was in rook op gegaan en verdwenen van het toneel. De barsten vormen een uitvergroting van het craquelé van de geschiedenis. 
Impressie?

Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2015 Atelier Lizzy, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

http://us8.forward-to-friend.com/forward?u=00a2695b6a9f2f6eb5f73a73a&id=18d77d52ea&e=[UNIQID] Email Marketing Powered by Mailchimp