Copy
Schilderlessen & workshops
Bekijk in uw browser
Beste <<Voornaam>>

De opening van de expositie 'Daily Portraits' was gezellig druk, net als het weekend en ik ben dan ook nog fijn aan het nagenieten vandaag! Volgend weekend is de expositie ook nog geopend: 
Vrijdag 29 januari: van 13.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag 30-31 januari: van 11.00 tot 17.00 uur
Misschien tot dan!

Verder wil ik graag de volgende educatieve aanbod met je delen: 
Meer inhoudelijke informatie over deze workshops en lessen in deze nieuwsbrief. 
Fijnste werkplek
De schilderlessen in het Paerse Huys

Workshop ‘Snelportret’

Zaterdagmiddag workshop snelportret
 
Elke dag een portret. Velen zeggen: een hele opgave en verplichting. Maar door het als ritueel van de dag te beschouwen komt het in je systeem en kan het je dag beter ofwel compleet maken. Dit is wat ik heb ervaren in 2015, het jaar waarin ik elke dag een portret maakte. De gedachte hierachter is om elke dag een moment voor jezelf te hebben waarin je jouw opgespaarde creativiteit ook daadwerkelijk kan uiten, ook al is het maar een heel klein moment. Deze momenten stellen we vaak uit, of zijn er helemaal niet. Een gezicht is een mooi houvast om jezelf vervolgens te verliezen in het experiment. Deze workshop reikt je handvatten aan om op een laagdrempelige manier vanuit je gevoel, reactie op de dag of vanuit inspiratiebronnen snel tot een portret te komen.
 
We werken bij de eerste paar portretten aan de hand van een voorbeeld (dit kan hetzelfde voorbeeld zijn). Dit voorbeeld gaan we steeds meer loslaten zodat het een spel wordt van kleur, vorm en vooral materiaal. Het gezicht vormt de aanleiding, maar we gaan vooral kijken hoe we hier een interessant schilderij van kunnen maken. Op tijd stoppen en kijken wat er gebeurt is juist de kunst. De nadruk zal niet liggen op een perfect lijkend portret maar op de expressie en je gevoel. Dit doen we met zeer divers materiaal en op verschillende dragers.
Je zult naar huis gaan met meerdere portretten en je hebt met verschillende materialen en vormen kennis gemaakt hoe je een portret kunt opbouwen. Daarnaast hoop ik je geïnspireerd te hebben om een start te maken om vaker te kiezen voor een moment van creativiteit.
 
Tijd: 13.00 – 16.30 uur.
Datum: zaterdagmiddag 27 februari
(26 maart als 27 februari vol is)  
 
Locatie: Deurne, Het Paerse Huys
Kosten: 65,00 inclusief materiaal. 
Opgeven? Klik hier

Schilderles volwassenen


In de workshops staat persoonlijke begeleiding centraal. Daarom kan ook iedereen meedoen. Er wordt gewerkt met olieverf en acrylverf. Afhankelijk van de interesse in de groep behandelen we een aantal verschillende technieken, materialen en kunstvormen.
Genieten van het bezig zijn met materie, kleur, je laten inspireren door elkaar, en natuurlijk een plezierige avond hebben!
 
Duur schilderlessen: een blok is 6 lessen.
Tijd: woensdag van 19.30 tot 22.00 uur, vrijdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur en vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur.
 
Datums:
Woensdagavond: 3 en 17 februari, 2, 16, 30 maart en 13 april (VOL)
Vrijdagochtend: 5 en 19 februari, 4, 18 maart 1 april en.. let op: 8 april. (VOL)
Vrijdagmiddag: 5 en 19 februari, 4, 18 maart 1 april en.. let op: 8 april. 
 
Locatie: Deurne, Het Paerse Huys
Kosten: 25,- per les exclusief materiaal.
 
Als je nog materiaal zou moeten aanschaffen, vermeld dit dan bij je aanmelding. Dan kunnen we samen kijken aan de hand van wat je zou willen leren, welk materiaal en kleurenpalet daarbij past.

Portret en naaktmodel voorjaar

 
Een korte cursus waarin je leert om heel vlot naar levend model een portret/naaktmodel op te zetten.
 
De eerste twee lessen zal gewerkt worden aan de hand van een naaktmodel. Naaktmodel tekenen kun je zien als een voorstudie voor het schilderen: je leert kijken op een andere manier naar een persoon. Het model zal verschillende korte en een langere poses aannemen. Er zal minder ingegaan worden op de details in deze lessen zoals het gezicht, maar op een losse zoekende manier naar vormen.
De volgende twee avonden staan namelijk in het teken van het portret opzetten. Een vrije manier van werken staat centraal tijdens deze twee lessen. Er wordt heel direct gewerkt met olieverf, houtskool en/of inkt op papier. Er wordt aandacht besteed aan de verhoudingen van een gezicht, het licht/donker en huid tonen. Een spannend avontuur waarbij je heel goed leert waarnemen. Enige ervaring is wel gewenst maar niet noodzakelijk.
 
Datums: 9 en 23 maart, 6 en 20 april. 
Tijd: van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: Deurne,  Het Paerse Huys
Kosten: 150 euro incl. materiaal.
i.s.m. Emelie Jegerings
Website
Website
Email
Email
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2016 Atelier Lizzy, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

http://us8.forward-to-friend.com/forward?u=00a2695b6a9f2f6eb5f73a73a&id=d6506e4242&e=[UNIQID] Email Marketing Powered by Mailchimp