CopyNe vidite vseh vsebin?
Preberite novice v brskalniku.
Pozdravljeni!
 
Kar nekaj dogodkov smo načrtovali v letošnjem letu, pa nam je epidemija prekrižala načrte. Zato s toliko večjim veseljem napovedujemo tradicionalno konferenco Trendi na področju družbene odgovornosti, ki se bo odvila novembra. Več v nadaljevanju, kjer smo za vas spet zbrali zanimivosti naših članov, aktualne dogodke, pa tudi druge novičke iz družbeno odgovornega sveta. 
 
Lep pozdrav,

Ekipa Mreže za družbeno odgovornost Slovenije

Novice Mreže za družbeno odgovornost Slovenije

Napovedujemo: Trendi na področju družbene odgovornosti 2020

Z veseljem napovedujemo tradicionalno konferenco Trendi na področju družbene odgovornosti 2020, ki se bo odvila 5.11.2020 na Bledu. Konferenca s podnaslovom Družbena odgovornost: nova normalnost? bo tradicionalno potekala v sodelovanju z IEDC - Poslovno šolo Bled.

Spremljajte naše objave glede panelistov. Poskrbeli bomo, da bo dogodek zanimiv, navdihujoč in seveda varen za vse udeležence. 

Novice članov Mreže za družbeno odgovornost Slovenije

KLIC OSAMLJENOSTI

Duševna stiska ne izbira, pogovor pa lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. V Zavarovalnici Sava smo svoje zaposlene izobrazili za pogovor z ljudmi, ki v stiski pogosto pokličejo prvo dosegljivo telefonsko številko. Obiščite spletno stran KLICOSAMLJENOSTI.SI, doživite to izkušnjo, delite ta video in nam pomagajte razširiti glas, da se naši pobudi pridruži čim več slovenskih in tujih podjetij.

Le skupaj nismo nikoli zares sami.💚

Celotno novičko lahko preberete na spletni strani Mreže za družbeno odgovornost Slovenije

Že 8. zbiralna akcija rabljenih očal v trgovinah HOFER

V petek, 3. julija 2020, se pričenja že 8. vseslovenska akcija zbiranja rabljenih očal, ki poteka v organizaciji Lions kluba Trnovski zvon Ljubljana ter podjetja HOFER. V preteklih sedmih letih omenjene akcije se je zbralo okoli 70.000 očal za slabovidne v gospodarsko manj razvitih državah. 

Očala lahko oddate med 3. in 29. julijem 2020 v posebej zato namenjene škatle na zlagalnem pultu ob izhodu vseh trgovin HOFER po celotni Sloveniji.
    
Tudi letos lahko v vseh trgovinah HOFER oddate svoja stara očala z dioptrijo, le-ta bodo namenjena slabovidnim iz gospodarsko manj razvitih držav, ki si ne morejo privoščiti okulistične oskrbe in ustreznih očal. Zbirajo se očala z dioptrijo, navadna in sončna. V akciji se ne zbira leč, etuijev brez očal ali okvirjev brez stekel. 

Akcija zbiranja rabljenih očal poteka v okviru HOFERjeve lastne iniciative Danes za jutri, s čimer si prizadevajo oblikovati projekte in akcije, ki osveščajo in vračajo družbi. 

Več informacij na hofer.si/daneszajutri
 

Triglav in Atmosferci: alkohol ≠ vožnja

Več kot vsaka tretja žrtev v prometu letos je bila popolnoma nesmiselna. Nepotrebna. Preprečljiva. Povzročil jo je namreč pijan voznik ali voznica. Odvzem vozniškega izpita ni najhujša posledica pijane vožnje. Kar 60 % voznikov se namreč po zaužitem alkoholu počuti bolj avanturistično, so pokazala opazovanja na simulatorju vožnje. Če sedejo za volan, je taka tudi njihova vožnja. Eden od prvih učinkov alkohola namreč je, da zniža kritično presojo. Posledice so pogosto hude poškodbe ali smrt. Zakaj bi en trenutek nepremišljenosti obžalovali vse življenje?

Atmosferci so v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav preizkusili, s kakšnimi posledicami se spopadajo povzročitelji in žrtve prometnih nesreč, ki so zaradi tega priklenjeni na voziček. 

Ne spreglejte!

Brezplačna konferenca Sustainability Reporting and ESG Engagement Europe


Ethical Corporation napoveduje brezplačno konferenco, ki bo osredotočena na trajnostno poročanje.

Spletna konferenca bo potekala 1. in 2. septembra 2020, sodelovalo pa bo preko 50 panelistov. Konferenco sestavljajo plenarne razprave in delavnice, namenjena pa je vsem, ki se ukvarjajo s področjem družbene odgovornosti.  

Več informacij najdete TUKAJ

Javni natečaj za podelitev letnih nagrad za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov za leto 2019

 
Nagrade in priznanja se podeljujejo enkrat letno kot posebna oblika družbenega priznanja delodajalcem za dobro prakso na področju zaposlovanja invalidov. Letno se podeli do šest nagrad delodajalcem in to po eno nagrado v naslednjih skupinah organizacij oziroma gospodarskih družb: organizacija (zavod, ustanova, društvo), skupaj mikro in mala družba, srednja in velika družba.

Letno nagrado se podeli tudi družbi, ki posluje kot invalidsko podjetje, prav tako pa še organizaciji, ki posluje kot zaposlitveni center. Letne nagrade v imenu Republike Slovenije podeljuje ministrica, pristojna za invalidsko varstvo.

Več informacij najdete TUKAJ

Zanimivosti s področja družbene odgovornosti

Izšlo je Podnebno ogledalo 2020


V okviru projekta LIFE Podnebna pot 2050 je izšlo poročilo o napredku Slovenije pri zmanjševanju toplogrednih plinov – Podnebno ogledalo 2020. Partnerji projekta so ob objavi poročila opozorili, da čeprav Slovenija na področju emisij neETS, to so emisije iz virov, ki niso vključeni v evropsko shemo za trgovanje z emisijami, zastavljene letne cilje trenutno dosega, bo treba za prehod v podnebno nevtralno družbo prizadevanja za zmanjšanje emisij okrepiti v vseh sektorjih in jih na nacionalni ravni prepoznati kot prednostne.

Do poročila lahko dostopate na podnebnapot2050.si.

8 načinov, kako lahko trajnosnto poslovanje preživi po Covid-19


Pandemija Covid-19 je okužila svetovno gospodarstvo. Zdaj imamo priložnost, da podjetja ločijo gospodarsko rast od razlogov, ki so privedli do pandemije - med njimi izkoriščanje naravnih virov in podnebne spremembe. Podjetja so morda pod pritiskom, da se postavijo na noge, vendar to počnejo z različnimi pričakovanji njihovih deležnikov.

Toda kako? Med načini, kako lahko trajnost pomaga podjetjem, so lokalna nabava; zmanjšanje letov; delo od doma; pomen kadrovske funkcije; zmanjšanje porabe energentov in prilagoditev dogodkov in trajnostno poročanje. 

Celoten članek je dosegljiv TUKAJ
Facebook
Twitter
Website
Vse pravice pridržane © 2020 Mreža za družbeno odgovornost Slovenije.


Želite spremeniti način sprejemanja naših sporočil?
Posodobite nastavitve ali se odjavite.

Email Marketing Powered by Mailchimp