Copy

 
View this email in your browser
EXTRA NIEUWSBRIEF NES AMMIM NEDERLAND
 18 maart 2020

Beste vrienden,
 
Het Coronavirus slaat hard om zich heen. In Nederland weten we er inmiddels alles van, de scholen gesloten, veel mensen die thuis werken, geen handen meer schudden, anderhalve meter afstand bewaren en ga zo maar door. Nederland is behoorlijk van slag.
 
Niet alleen Nederland is getroffen, sommige landen zijn nog veel zwaarder getroffen, denk aan Italië, waar hele gebieden afgesloten zijn.
Ook aan Israël is het virus niet voorbijgegaan. Vorige week zijn de grenzen gesloten voor alle reizigers naar Israël. Dat heeft een enorme impact op het land dat voor een belangrijk deel leeft van het toerisme. En niet alleen de mensen in Israël merken de gevolgen, maar ook de mensen in de Palestijnse gebieden. Bethlehem is van de buitenwereld afgesloten vanwege de vele besmette inwoners daar.
 
De gevolgen voor Nes Ammim zijn ook ingrijpend. Door de gesloten grenzen kunnen er voorlopig geen nieuwe vrijwilligers heen. En de groep is al zo klein met ongeveer 13 vrijwilligers..
Omdat we een relatief klein hotel hebben leek het dat we dans zouden ontspringen, want groepen van meer dan 100 mensen waren verboden. Er kwamen wel al de nodige afzeggingen voor de komende weken, maar net als in Nederland werden de maatregelen steeds verder aangescherpt. Nu is het bericht gekomen dat het hotel met onmiddellijke ingang gesloten moet worden. Alle hotels en restaurants in Israël zijn hiervan de dupe. Bijeenkomsten met meer dan 10 deelnemers zijn verboden. Er mag maar met twee mensen in een auto gereden worden. Alle winkels met uitzondering van de supermarkten, banken en apotheken zijn gesloten. De verwachting is dat dit tot na Pesach (half april) zal duren.
Het betekent voor Nes Ammim ook dat alle dialoogactiviteiten gestopt moesten worden en dat er een enorm verlies aan inkomen is. Het is ook onzeker hoe dit allemaal verder zal gaan, er kunnen nog strengere maatregelen volgen en de vraag is hoe lang dit gaat duren.
 
Voor de vrijwilligers is het zeer vervelend. Studietrips gaan niet door. Ze kunnen bijna nergens meer naar toe. Daar komt bij dat er ook zorgen zijn over hun thuisland, waar het virus rondwaart. Men probeert het leven voor hen zo veel mogelijk te veraangenamen, maar de zorgen kun je niet wegnemen. Misschien goed als zij merken dat er vanuit Nederland wordt meegeleefd. U zou bijvoorbeeld een kaart kunnen sturen aan:
All Volunteers of Nes Ammim
M.P. Western Galilee
2280100 Israël
 
Uit Duitsland kwam het bericht dat de Nes Ammimdagen van 18 en 19 april niet doorgaan.
 
Verder bereikte ons het bericht, dat enkele bezoekers onaangenaam getroffen zijn doordat het bord met namen bij het kinderbos verdwenen was. We kunnen u gerust stellen, omdat het bord bijna onleesbaar was geworden, is het meegenomen en wordt het bijgewerkt en opgeknapt. Het bord wordt binnenkort weer terug geplaatst.
 
Gerard Geitenbeek
Voorzitter Nes Ammim Nederland.
g.geitenbeek@gmail.com

Heeft u vragen of opmerkingen over de Nieuwsbrief laat het ons weten nieuwsbrief@nesammim.nl.
Vriendelijke groet, Marjan Woudstra
NIEUWSBRIEF
Onze gratis nieuwsbrief verschijnt meerdere malen per jaar.

MAGAZINE
Wilt u meer lezen? Bij een jaardonatie vanaf € 25,- (NL51INGB0000055556) ontvangt u viermaal per jaar ons magazine.

Redactie nieuwsbrief: 
nieuwsbrief@nesammim.nl 
Share Share
Forward to Friend Forward to Friend
Facebook
Facebook
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2020 Nes Ammim Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp