Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr. 94 - juni 2021

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Beperkt aantal vrijgekomen tickets KUDDE natuurvoorstelling beschikbaar vanaf 1/7

Vanwege Corona werden de geplande natuurvoorstellingen van KUDDE verplaatst naar 25-29  augustus en 1-5 september 2021. Een beperkt aantal tickets komt terug vrij. 
Deze zijn vanaf 1/7/2021 te bestellen via KUDDE.


Samen met een schaapskudde wandelt het publiek in de schemering door Grenspark Kalmthoutse Heide. Voor deze unieke natuurtheatervoorstelling hebben theatermaker Heleen van Doremalen en beeldend kunstenaar Leonie Muller hun krachten gebundeld. ​​Van Doremalen onderzoekt met deze voorstelling haar fascinatie voor kuddegedrag. Wat is de aantrekkingskracht van de kudde en waarom is het zo moeilijk om los te breken? En willen we dat eigenlijk wel? Muller zorgt met haar filmprojecties op de natuur voor een totaalbeleving. Bomen, zand, water; alles blijkt decor waarin het gevoelsleven van Zenon wordt verbeeld.
Lees meer

Uniek natuurkamp voor jongeren. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij!

Het Junior Rangerkamp is een jaarlijks natuurkamp voor jongeren dat volledig in het teken van de prachtige natuur in en rondom Grenspark Kalmthoutse Heide staat.
Onze doelgroep: stoere en enthousiaste jongens en meisjes tussen 13 en 17 jaar met een grote interesse voor de natuur.
Ons programma: op onderzoek gaan naar insecten, vogels, plantjes, ... werken in de natuur, heel veel bijleren, wandelen en fietsen, leuke spelletjes, enz...
Datum: van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus (met overnachting).
Kampplaats: Essen
Plaatsen zijn beperkt, schrijf je snel in.
Voor meer info: info@grenspark.be

Mountainbike vignet verplicht vanaf 1 oktober 2021

Onze MTB-routes zijn bijna een jaar in gebruik. Ze zijn duidelijk erg populair fervente fietsers en beginnende MTB-ontdekkers.
Tot nu was gebruik van de routes gratis. Vanaf 1 oktober 2021 is een digitaal vignet op naam verplicht op de single tracks (Stoppelbergen – Groen, Wildernissen - Paars, Staartse Heide - Rood, Volksabdij - Blauw).
De opbrengsten van het vignet gaan integraal naar het onderhoud van de routes. Het vignet kan je binnenkort kopen via de website van Grenspark Kalmthoutse Heide. De mogelijkheid voor een dagvignet wordt nog nader onderzocht.
Lees meer

Kinderzoektocht 'Kunst in het bos'

Boswachter ‘Turf’ neemt je deze zomer graag mee tijdens zijn dagelijkse wandelronde rond het ‘Stappersven’ in Grenspark Kalmthoutse Heide. Wanneer hij thuiskomt, merkt hij dat er een gaatje zat in zijn mandje. Hierdoor zijn al zijn verzamelde knutselspulletjes eruit gevallen. Kan jij hem helpen om alles terug te vinden en er een mooi kunstwerkje van te maken? Dit doe je met leuke spelletjes, opdrachten en natuurinformatie onderweg.

De drie leukste kunstwerkjes ontvangen een lekker pakketje aangeboden door Bijenteeltmuseum Kalmthout.

Start: P-Zuid, Verbindingsstraat. Lengte van de zoektocht: 5,2km.
Meer info

Maak zelf je route met de Natuurbeleefbox Kleine Meer

Naast de wandelroutes van Natuurmonumenten is er nu een nieuwe manier om de natuur te ontdekken. Met de Natuurbeleefbox bij natuurgebied De Kleine Meer kun je nu een eigen route samenstellen. Zo zijn er bij natuurgebied de Kleine Meer nieuwe mogelijkheden voor wandelaars, trailrunners en ook gezinnen. De natuurbeleefbox is op initiatief van trailrunner Mark Hessels gemaakt.
In de Natuurbeleefbox zitten rugzakjes voor gezinnen en wandelaars/trailrunners. Er zijn routes voor volwassenen (10 en 12,8 km) en voor gezinnen (2,8 en 4 km). Met behulp van de kaartjes kun je ook zelf een route maken.
Door een QR-code te scannen ontvangen wandelaars een tikkie voor €2,50. Direct daarna ontvangen ze de code van het cijferslot op hun scherm om een rugzak te pakken.
Lees meer


Altijd op de hoogte!

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.

De abonnees op Wissels krijgen automatisch de vernieuwde digitale Wissels per mail toegestuurd. Wie de Wissels liever niet meer wenst te ontvangen, kan zich onderaan uitschrijven.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, Grenspark Kalmthoutse Heide, P. Vandickelen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer ....
Dank voor het ter beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2021 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grenspark Kalmthoutse Heide · Putsesteenweg 129 · Kalmthout 2920 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp