Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr. 92 - april 2021

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Hou je hond aan de leiband

Recent werden er meerdere schapen gedood en gewond door loslopende honden. We kunnen het dus niet genoeg benadrukken, hou je hond aan de leiband. Zo bescherm je de vogels die op de grond broeden, respecteer je de andere recreanten en de grazers in het gebied en bescherm je ook je hond, nu het tekenseizoen weer gestart is.

Lees meer >
 

De Oehoe is een blijver in het Grenspark

Ook dit voorjaar lieten verschillende broedparen van de Oehoe van zich horen. Momenteel werden reeds twee nesten gelokaliseerd. Er zijn zeker 3 roepposten, mogelijk zelfs 4. De gekende nesten worden vanop grote afstand door één persoon gevolgd omdat de Oehoe zeer gevoelig is voor verstoring overdag. Bij de laatste controle werd opgemerkt dat de Oehoe hoger op het nest zat, wat doet vermoeden dat de eerste jongen geboren zijn. Wordt vervolgd.

Stagiaire doet onderzoek naar de Kamsalamander

Emilie Bastiaens, een master studente Biodiversity, Conservation and Restoration aan de Universiteit van Antwerpen loopt vanaf april tot en met mei 2021 een stage bij Grenspark Kalmthoutse Heide.
Tijdens deze stage onderzoekt ze hoe de populatie Kamsalamanders (Triturus cristatus) in het Grenspark zich evolueert in vergelijking met voorgaande jaren. Door 10 verschillende vennen/poelen binnen het Grenspark meerdere keren te bemonsteren op de aanwezigheid van kamsalamanders kan de huidige populatiegrootte geschat worden.

Lees meer >

Nederlandse fotowedstrijd Vereniging Rembrandt en Natuurmonumenten

De Vereniging Rembrandt organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten een fotowedstrijd in het kader van het themajaar ‘Ode aan het Nederlandse landschap’. De organisaties dagen mensen uit de Nederlandse natuur in te gaan en een foto te maken van een landschap of landschappelijk motief dat een werk van een bekende kunstenaar in herinnering brengt.

Lees meer >


Altijd op de hoogte!

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.

De abonnees op Wissels krijgen automatisch de vernieuwde digitale Wissels per mail toegestuurd. Wie de Wissels liever niet meer wenst te ontvangen, kan zich onderaan uitschrijven.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, Grenspark Kalmthoutse Heide, P. Vandickelen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer ....
Dank voor het ter beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2021 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grenspark Kalmthoutse Heide · Putsesteenweg 129 · Kalmthout 2920 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp