Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr.90 - februari 2021

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Neem deel aan de cursus Gastheerschap


Wat maakt het gebied waarin je onderneemt bijzonder? Welke natuur, landschap en cultuur(historie) typeren jouw omgeving? En hoe kun je deze kennis vertalen naar concrete producten, diensten of arrangementen voor je gasten? Hoe draag je als recreatieondernemer je steentje bij aan de promotie van je gebied? Dit – en nog veel meer – leer je in de IVN-training Gastheer van het Landschap! Op 23 februari a.s. start deze training van 4 dagdelen speciaal voor recreatieondernemers rondom Grenspark Kalmthoutse Heide.

Lees meer

Oehoe en grauwe klauwier in het Grenspark


Jaarlijks houden vrijwilligers nauwlettend de evoluties bij van de broedvogels in Grenspark Kalmthoutse Heide. In 2020 waren de meest opvallende waarnemingen de grauwe klauwier en de oehoe. Voor de oehoe was het het eerste bevestigde broedgeval tot nu toe. De grauwe klauwier mochten we na jarenlange afwezigheid opnieuw welkom heten.

Lees meer


Wandelpad Bos tijdelijk ontoegankelijk 

Van februari tot half maart 2021 dunt het Agentschap Natuur en Bos (ANB) het centrale gedeelte van de Nieuwe Gemeentebossen uit. ‘Dunnen’ is het wegnemen van bomen in het bos, zonder dat het bos verdwijnt. Het kan zijn dat de wegen schade ondervinden, maar die herstelt ANB achteraf opnieuw. Wanneer de werken starten, kunnen er ter plaatse tijdelijk paden (o.a. wandelpad BOS) afgesloten zijn voor de veiligheid.

Lees meer

Nieuw beheerplan De Markgraaf

Het Agentschap voor Natuur en Bos kocht begin 2020 60 ha van de bossen en weiden van het domein De Markgraaf aan als uitbreiding van het natuurreservaat van de Kalmthoutse Heide. Daardoor is het natuurbeheerplan aangevuld en uitgebreid en de toegankelijkheidsregeling aangepast.

Lees meer


Altijd op de hoogte!

Het nieuwsbrief archief biedt een overzicht van de voorgaande digitale uitgaven.

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, tenzij anders vermeld. Dank voor het ter
beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2021 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grenspark Kalmthoutse Heide · Putsesteenweg 129 · Kalmthout 2920 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp