Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr. 86 - augustus 2020

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Fotowedstrijd 'Stilte in het Grenspark' verlengd

De deadline voor het inzenden van een foto voor de fotowedstrijd 'Stilte in het Grenspark' werd verlengd. We gaan hiermee graag in op de vraag van een aantal fotografen om - met frissere temperaturen - de bloei van de heide mooi in beeld te kunnen brengen.
Daarom wordt de deadline voor indiening van beelden verplaatst naar 15 september ipv 15 augustus 2020.
 
Lees hier alles over de wedstrijd en dien jouw beste beeld nog in: https://grensparkkalmthoutseheide.com/fotowedstrijd


Libelhamelclub - Kinderen buiten!

Met die slogan trekt de Libelhamelclub van De Vroente in Kalmthout al 22 jaar Grenspark Kalmthoutse Heide in. Bewegen, spelen en ervaren in de vrije natuur is essentieel voor een gezonde fysieke en mentale ontwikkeling! Net in deze rare Corona-tijd hebben alle belhamels daar super veel nood aan. Het programma zit vol uitdagingen: zo ga je o.a. op zoek naar 'wolvensporen' op de heide, ontdek je het laarzenpad om – hopelijk met droge voeten  - door te waden en bij 'First date’ kondigt de lente zich aan en bestudeer je het geflirt en gefluit dat daar bij hoort. Kortom een leuk en afwisselend programma, voorbereid door de ervaren gidsenploeg om er een fantastisch seizoen van te maken. 

Wil je meer weten over deze kindernatuurclub of lid worden? Lees dan hieronder verder. Bij de Lantaarntjes zijn nog heel wat plaatsen vrij, alsook bij de Donderbolken. De middengroep (Watersnuffels) is bijna volzet. Snel reageren is de belhamelse boodschap!
Info en inschrijven via: https://omgeving.vlaanderen.be/libelhamelclub


Grauwe klauwier terug na halve eeuw

De Grauwe klauwier is een prachtig gekleurde vogel die vroeger een ruime verspreiding kende, maar al enkele decennia verdwenen was uit de Kalmthoutse heide. De soort doet sinds dit jaar terug zijn intreden en geeft daarmee extra kleur aan de Kalmthoutse heide.

In de Kalmthoutse heide dateert het laatste gekende broedgeval al van 1967. Aan Nederlandse zijde heeft de soort het iets langer uitgehouden, namelijk tot 1976. Dit laatste broedgeval vond plaats in een boomgaard, maar toen deze gekapt werd was de soort volledig verdwenen uit Grenspark Kalmthoutse Heide als broedvogel.
Dit jaar werd een baltsend paartje waargenomen en bracht het ook met succes 3 jongen groot. Op de foto ziet u een van de jongen (Foto: Bram Vogels).

Meer info: https://grensparkkalmthoutseheide.com/grauwe-klauwier-keert-na-halve-eeuw-terug-naar-het-grenspark/

 

Kalender


Hier vind je het actuele overzicht van alle activiteiten in het Grenspark. Jammer genoeg zijn er veel activiteiten en excursies afgelast wegens de Corona maatregelen. Van zodra deze terug opgestart kunnen worden, zal dit op onze website gemeld worden.
Bekijk hier alle activiteiten


Altijd op de hoogte!

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.

De abonnees op Wissels krijgen automatisch de vernieuwde digitale Wissels per mail toegestuurd. Wie de Wissels liever niet meer wenst te ontvangen, kan zich onderaan uitschrijven.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, Grenspark Kalmthoutse Heide, .... Dank voor het ter
beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2020 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grenspark Kalmthoutse Heide · Putsesteenweg 129 · Kalmthout 2920 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp