Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr. 88 - oktober 2020

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Mountainbiken in het Grenspark langs slingerende singletracks

Mountainbikers kunnen zich vanaf nu volop uitleven op speciaal aangelegde routes, met veel dank aan onze vrijwilligers die helpen bij aanleg en onderhoud. 

Met vier nieuwe single-tracks is er een uitdagend netwerk helemaal op maat van wie in een heel mooie omgeving een sportieve uitdaging zoekt. Door aparte paden voor mountainbike aan te leggen, krijgen zij een specifieke route waar ze ongestoord kunnen sporten en zijn er minder fietsers op wandelpaden. We vragen aan wandelaars om niet op de MTB-routes te wandelen, en we vragen aan MTB om niet op wandelroutes te fietsen. Zo krijgt iedereen een zorgeloze natuurbeleving.

Voorlopig kan iedereen deze routes vrij testen. Vanaf januari 2021 is een vignet verplicht op de single-track lussen.

Lees hier alles over de nieuwe routes.

De stilte in beeld: winnaars fotowedstrijd bekend

Grenspark Kalmthoutse Heide lanceerde aan het begin van de zomer een fotowedstrijd. Fotografen kregen de uitdaging om de stilte in het gebied in beeld te vatten. Zo vestigt Grenspark Kalmthoutse Heide de aandacht op de status als Stiltegebied. Uit bijna 200 inzendingen zijn 4 winnaars en acht laureaten geselecteerd door de jury. Naar aanleiding van de internationale Steltedag op 25 oktober zijn de foto's in een tijdelijke tentoonstelling in het bos geplaatst. Langs wandelpad Gloriëtte, startend aan kasteel Ravenhof, kan iedereen nog zeker tot eind dit jaar de beelden ontdekken.

Lees meer.


Junior Rangers in Grenspark Kalmthoutse Heide: schrijf nu in!

Ze komen eraan: een bende enthousiaste Junior Rangers in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Van januari tot en met juni 2021 gaat een groep van 12 Nederlandse en Vlaamse jongeren (12 tot 15 jaar) op pad in het Grenspark. Ze daarbij als echte rangers of mini-boswachters: ze gaan op stap met een echte boswachter, leren van alles over fauna en flora, helpen de herder en steken de handen uit de mouwen voor natuurbeheer Tof concept? Zeker weten!

Lees meer.


Gladde slangen krijgen warme schuilplaats

De gladde slang is een niet-giftige typische soort voor Grenspark Kalmthoutse Heide. Ze hebben als koudbloedige soort warmte nodig én bescherming voor gevaar. Om hen tijdens deze vochtige periode extra schuilplaatsen te bieden, legt Natuur en Bos 'slangenhopen' aan in de omgeving van de Biezenkuilen en het Kriekelarenven (Paalberg).

Lees meer.


Altijd op de hoogte!

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.

De abonnees op Wissels krijgen automatisch de vernieuwde digitale Wissels per mail toegestuurd. Wie de Wissels liever niet meer wenst te ontvangen, kan zich onderaan uitschrijven.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, Grenspark Kalmthoutse Heide, .... Dank voor het ter
beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2020 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Grenspark Kalmthoutse Heide · Putsesteenweg 129 · Kalmthout 2920 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp