Copy
Bekijk dit bericht in uw browser

Wissels nr. 96 - oktober 2021

Wissels is de digitale nieuwsbrief van Grenspark Kalmthoutse Heide. Een grensoverschrijdend natuurgebied aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens van bijna 60 km². Het is een landschap van heide, vennen, bossen en landduinen.

Grenspark Kalmthoutse Heide zoekt een nieuwe medewerker communicatie

Wij zoeken een nieuwe collega die kan helpen bij de communicatie van Grenspark Kalmthoutse Heide.
Wil jij meewerken aan het aantrekkelijk en gepast voorstellen van het gebied aan omwonenden en bezoekers? Wil je meewerken aan de toekomstige uitbouw van Grenspark Kalmthoutse Heide als Nationaal Park?
Solliciteer dan snel!

Mountainbike vignet

Helm op, bidon mee, krachtvoer op zak. En nu is er voor mountainbikers in Grenspark Kalmthoutse Heide nog iets toegevoegd aan de mtb-uitrusting: het vignet.
Vanaf 1 oktober kan je mountainbiken op de flow van de natuur met een digitaal vignet van 12 euro per jaar. Dit vignet is verplicht op de intensieve lussen. Er is ook een dagpas voor 5 euro beschikbaar. Beide vignetten zijn geldig vanaf de dag van aankoop.
Lees er alles over op onze website: Koop je vignet

Werken nieuwe brandtoren van start

Op 20 oktober zijn de werken aan een nieuwe brandtoren in Grenspark Kalmthoutse Heide gestart. De gemeente Kalmthout, het Agentschap Natuur en Bos en Astrid (telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten) investeren samen in dat nieuwe landmark. De nieuwe brandtoren wordt niet enkel een trekpleister voor bezoekers, maar zorgt ook voor een betere communicatie tussen de hulpdiensten en een betere branddetectie.

Bezoekers zullen op de toren een overweldigend zicht op Grenspark Kalmthoutse Heide en de omgeving krijgen. Door het hogere belevingsplatform zal er een zicht zijn over de boomtoppen heen.
Tijdens de werken worden de wandelpaden die langs de brandtoren passeren, omgeleid. Het gaat om de paden Schaap, Libel, Rups en Ree. Bordjes in het gebied geven de omleiding aan.

Lees meer


Altijd op de hoogte!

Heeft u deze nieuwsbrief niet rechtstreeks van ons ontvangen? En wilt u op de hoogte blijven van het nieuws uit Grenspark Kalmthoutse Heide.
Meld u zich dan hier aan.

De abonnees op Wissels krijgen automatisch de vernieuwde digitale Wissels per mail toegestuurd. Wie de Wissels liever niet meer wenst te ontvangen, kan zich onderaan uitschrijven.
 Volg Grenspark Kalmthoutse Heide:

  

 

Foto’s: Marc Slootmaekers, Grenspark Kalmthoutse Heide, P. Vandickelen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer ....
Dank voor het ter beschikking stellen van de foto’s.
© Grenspark Kalmthoutse Heide 2021 

Voorkeuren voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je voorkeuren aanpassen or uitschrijven van deze lijst.